Herrgårdens Lilla Teaterpaket Västanå Teater Körkarlen

Nu kan du boka din upplevelse på Västanå teater i Berättarladan i Sunne som ett komplett teaterpaket med boende på historiska Ulvsby herrgård. Bekvämt med biljetter, boende, mat och dryck på herrgården.

Herrgårdens teaterpaket på Västanå Teater

Nu kan du boka din upplevelse på Västanå teater i Berättarladan i Sunne som ett komplett teaterpaket med boende på historiska Ulvsby herrgård. Bekvämt med biljetter, boende, mat och dryck på herrgården.

Välj teaterweekend med en eller flera övernattningar. Passa på att uppleva mer av all kultur som finns i Sunne och Värmland. Eller kom bara för att njuta av föreställningen med Västanå Teater i unika Berättarladan vid Rottneros park.

 

Teaterpaket Västanå Teaters Körkarlen av Selma Lagerlöf   sommaren 2021.

Sommaren 2021 spelar Västanå Teater Körkarlen i regi av Leif Stinnerbom. Föreställningen kommer traditionsenligt att ha premiär i Berättarladan på midsommardagen och spelas därefter hela sommaren.

Selma Lagerlöfs Körkarlen är en andlig spökhistoria som utspelar sig i gränslandet mellan liv och död. Samtidigt som det också är en oerhört jordnära socialrealistisk skildring av den tid romanen utspelar sig. Selma Lagerlöf är en mästare på komplexa personporträtt och karaktärerna i Körkarlen är inget undantag.

Originalmusik komponeras av Magnus Stinnerbom och Inger Hallström Stinnerbom står för kostym. Huvudrollen som David Holm axlas av Jakob Hultcrantz Hansson.

Föreställningar:

Premiär: Midsommardagen 2021
Lördag & söndag samt fredagar i juli: Klockan 16:00 2021
Onsdag & torsdag samt fredag i juni, augusti & september 18:00 2021
Sista föreställningen första söndag i september 2021

 

Boka Västanå teaterpaket på Ulvsby herrgård sommaren 2021

Vilket teaterpaket med Västanå passar dig och din familj eller vänner bäst?

Här på Ulvsby herrgård finns teaterpaket som matchar alla önskemål. Stanna två eller flera dagar och passa samtidigt på att njuta av Ulvsby herrgårds fina kök. Upplev en gestaltad visning på Selma Lagerlöfs minnesgård Mårbacka och hör om hur livet levdes hos Selma Lagerlöfs.

Besök Rottneros park som skapades efter förebilden herrgården Ekeby i Selma Lagerlöfs roman Gösta Berlings saga. En av Europas största skulpturparker med verk från antiken och fram till våra dagar. Upplev ett hundratal skulpturer omgivna av vackra trädgårdar. Rottneros park ligger vacker vid sjön Fryken och granne med Västanå Teater Berättarladan. Bara 5 km söder om Sunne centrum. Rottneros Parks södra del har en mycket vacker utsikt över sjön Fryken. I stora teaterpaketet ingår ett besök på Rottneros park.

1695:- Per person
1 natt
This is included
  • Övernattning i dubbelrum
  • Frukostbuffé
  • Biljett Västanå Teater Körkarlen
  • Ulvsby herrgårds ostbuffé
Relaterade erbjudanden
Från 3280:-
Cykelresa

Här cyklar du mellan vackra kyrkbyar i den värmländska litteraturens…

Från 3695:-
Från 7795:-
Sunne vandringsvecka

Välkommen till Sunne vandringsvecka 20-23 maj…

Från 1840:-
Romantisk weekend på herrgård

Fira alla hjärtans dag året runt…

Teaterweekend på Västanå Teater till sommaren 2020

Här på Ulvsby herrgård tror vi att Västanå Teaters uppsättning av Körkarlen av Selma Lagerlöf som blir sommarens stora teater höjdpunkt. Och som vanligt är det premiär på midsommardagen! Vi tror på succé! Inte minst efter sommaren 2019 med Jon Fosses version av Eddan i minnet. Ett poetiskt och sällsamt verk som fyllde Ulvsby herrgård med nöjda, glada och uppfyllda gäster.

Tips! Boka teaterpaket till sommarens föreställning med Västanå Teater i god tid. Då vet du att du får plats till Västanå Teater, och när de spelar verk av Selma Lagerlöf – ja då tar biljetterna slut fort så det gäller att passa på!

READ MORE

Om Västanå Teater i Berättarladan i Sunne

Västanå Teater startade 1974 som en fri teatergrupp. Namnet Västanå Teater kom när gruppen togs över av Björn Söderbäck och Yvonne Rock. 

Teatern, som haft Berättarladan som scen sedan 1999, är känd i hela Norden för sin särpräglade profil. Skapad av teaterchefen, regissören och den konstnärliga ledaren Leif Stinnerbom.  

Västanå Teater presenterar en teater med samspel mellan text, musik och rörelse, som blivit teaterns kännemärke. Spännande poetisk och sällsamt. 

Det unika scenspråket är inspirerat av skandinavisk folkkultur och övriga världens folkliga teateruttryck. 

Varje sommar bokas tusentals teaterpaket till Berättarladan strax söder om Sunne i Värmland. Föreställningar spelas fem dagar i veckan från midsommar till början av september. 

Folk från hela Norden vallfärdar för att uppleva Västanå Teaters scenkonst! 

Scenkostymer som konstverk

Inger Hallström Stinnerboms kostymer är konstverk som har en framträdande roll i skådespelarnas gestaltning.

Kostymutställning i Berättarladan i Sunne

Västanå Teater har en utställning med hundratalet av Inger Hallströms Stinnerboms vackra kostymer.  Här finns också Torbjörn Alströms och Evalena Jönsson Lundes masker och huvudbonader. Rekvisita och scenografielement av Lars Jacob Jakobsson och Bo Jonzon. 

Här kan man se alla detaljer på nära håll och läsa om tankarna bakom kostymernas design. 

Utställningen är öppen i anslutning till föreställning. Grupper kan boka besök med guidad visning. 

Kostymutställningen är spännande och helt unik – ta dig lite extra tid här i samband med sommarens föreställning!

Citat om kostymerna: 

Inger Hallström Stinnerbom är som kostymskapare avgörande för det som händer på scenen” 

– Maria Schottenius, DN 2010

”Inger Hallström Stinnerboms dräkter är ett mirakel. De är vackra, de är betydelseladdade och underbart välgjort: Det är siden och råsiden och massa annat som hon har förvandlat till konst.” 

– Mats Dahlberg, NWT 2006

Västanå Teaters musik och dans

Magnus Stinnerbom har skapat musiken till samtliga föreställningar i Berättarladan sedan år 2000. Han skapar en musikalisk värld som gör föreställningarna till en helt egen speciell form av musikteater. 

Dansen är en viktig del av föreställningen. Koreograf Jimmy Meurling skapar hisnande vackra dansupplevelser.

 Och för att citera Selma Lagerlöf:

”Ty värmlandspolskan är den underbaraste dans. Den omskapar jordens tungfotade söner. Ljudlöst sväva de på tumstjocka sulor fram över ohyvlade loggolv. 

De virvla omkring, lätta som löv i höststorm. Den är mjuk, snabb, tyst, glidande. 

Dess ädla, måttfulla rörelser frigöra kropparna och låta dem känna sig lätta, spänstiga, svävande”