Herrgårdens lilla teaterpaket på Västanå Teater

Nu kan du boka din upplevelse på Västanå teater i Berättarladan i Sunne som ett komplett teaterpaket med boende på historiska Ulvsby herrgård. Bekvämt med biljetter, boende, mat och dryck på herrgården och transfer till och från föreställningen.

Premiär för Västanå Jul i Sunne 2019

Äntligen får vi uppleva av Västanå Teaters fantastiska skådespel även vintertid! Av alla julshower är Västanå Jul något helt nytt. En ny skimrande stjärna när vintern är som mörkast i Sunne Värmland. Vi längtar!

Västanå Jul är en konsertföreställning med musik, sång, dans, berättande och upptåg. Fängslas av bland annat julberättelserna ur Selma Lagerlöfs Gösta Berlings saga i en julföreställning i regi av Leif Stinnerbom och med originalmusik av Magnus Stinnerbom. Du som gjort det till en tradition att besöka Västanå teaters sommarföreställning vet vad du har att vänta dig. Addera julstämning och det värmländska vinterlandskapet och du får en helt ny upplevelse!

Föreställningen spelas den 28 november till den 21 december. Skådespelet sker i nya vinterbonade salongen Loftet i Berättarladan – ytterligare en kulturscen i Värmland.

Föreställningar:

Torsdag & fredag: Klockan 18:00

Lördag & söndag: Klockan 16:00

I pausen serveras en julgourmettallrik

1595:- Per person
1 natt
Det här ingår
  • Övernattning i dubbelrum
  • Frukostbuffé
  • Biljett Västanå Jul
  • Julgourmettallrik i pausen
  • Transfer till och från Berättarladan
  • Ulvsby herrgårds juldessert- och konfektbuffé
Relaterade erbjudanden
Från 3695:-
Fira påsk på herrgård

En påskhelg på Ulvsby herrgård är det bästa sättet att…

Från 4495:-
Från 3380:-
Från 1840:-
Romantisk herrgårdsweekend

Fira alla hjärtans dag året runt…

Teaterweekend på Västanå Teater till sommaren 2020

Här på Ulvsby herrgård vet vi att Västanå Teater har berättat att det kommer ett verk av Selma Lagerlöf som blir sommarens höjdpunkt. Om det blir Kejsaren av Portugallien, Körkarlen eller kanske Jerusalem eller något helt annat vet vi inte än.

Men en sak vet vi. Det är precis som det ska vara premiär på midsommardagen! Vi vet också att det blir succé. Som vanligt.  Inte minst den gångna sommaren 2019 med Jon Fosses version av Eddan. Ett poetiskt och sällsamt verk som fyllde Ulvsby herrgård med nöjda, glada och uppfyllda gäster.

Tips! Boka teaterpaket till sommarens föreställning med Västanå Teater i god tid redan nu. Då vet du att du får plats till Västanå Teater. Och spelar de Selma Lagerlöf – ja då tar biljetterna slut fort så det gäller att passa på!

Boka teaterpaket preliminärt på info@ulvsbyherrgard.se 

LÄS VIDARE

Om Västanå Teater i Berättarladan i Sunne

Västanå Teater startade 1974 som en fri teatergrupp. Namnet Västanå Teater kom när gruppen togs över av Björn Söderbäck och Yvonne Rock. 

Teatern, som haft Berättarladan som scen sedan 1999, är känd i hela Norden för sin särpräglade profil. Skapad av teaterchefen, regissören och den konstnärliga ledaren Leif Stinnerbom.  

Västanå Teater presenterar en teater med samspel mellan text, musik och rörelse, som blivit teaterns kännemärke. Spännande poetisk och sällsamt. 

Det unika scenspråket är inspirerat av skandinavisk folkkultur och övriga världens folkliga teateruttryck. 

Varje sommar bokas tusentals teaterpaket till Berättarladan strax söder om Sunne i Värmland. Föreställningar spelas fem dagar i veckan från midsommar till början av september. 

Folk från hela Norden vallfärdar för att uppleva Västanå Teaters scenkonst! 

Scenkostymer som konstverk

Inger Hallström Stinnerboms kostymer är konstverk som har en framträdande roll i skådespelarnas gestaltning.

Kostymutställning i Berättarladan i Sunne

Västanå Teater har en utställning med hundratalet av Inger Hallströms Stinnerboms vackra kostymer.  Här finns också Torbjörn Alströms och Evalena Jönsson Lundes masker och huvudbonader. Rekvisita och scenografielement av Lars Jacob Jakobsson och Bo Jonzon. 

Här kan man se alla detaljer på nära håll och läsa om tankarna bakom kostymernas design. 

Utställningen är öppen i anslutning till föreställning. Grupper kan boka besök med guidad visning. 

Kostymutställningen är spännande och helt unik – ta dig lite extra tid här i samband med sommarens föreställning!

Citat om kostymerna: 

Inger Hallström Stinnerbom är som kostymskapare avgörande för det som händer på scenen” 

– Maria Schottenius, DN 2010

”Inger Hallström Stinnerboms dräkter är ett mirakel. De är vackra, de är betydelseladdade och underbart välgjort: Det är siden och råsiden och massa annat som hon har förvandlat till konst.” 

– Mats Dahlberg, NWT 2006

Västanå Teaters musik och dans

Magnus Stinnerbom har skapat musiken till samtliga föreställningar i Berättarladan sedan år 2000. Han skapar en musikalisk värld som gör föreställningarna till en helt egen speciell form av musikteater. 

Dansen är en viktig del av föreställningen. Koreograf Jimmy Meurling skapar hisnande vackra dansupplevelser.

 Och för att citera Selma Lagerlöf:

”Ty värmlandspolskan är den underbaraste dans. Den omskapar jordens tungfotade söner. Ljudlöst sväva de på tumstjocka sulor fram över ohyvlade loggolv. 

De virvla omkring, lätta som löv i höststorm. Den är mjuk, snabb, tyst, glidande. 

Dess ädla, måttfulla rörelser frigöra kropparna och låta dem känna sig lätta, spänstiga, svävande”