Sagolik Äpple & Skördefest Mårbacka och Rottneros Park

Äpplets Dag på Mårbacka och Skördefest i Rottneros Park första helgen i september. Det blir stor trädgårdsfest i Sunne Värmland! Lördag 3 september är det Äpplets dag på Selma Lagerlöfs Mårbacka. Söndag 4 september är skördefesten i Rottneros Park. Välkommen en sagolik härlig trädgårdshelg vid sjön Fryken i Sunne mitt i Värmland.

Herrgårdens Sagolik Äpple & Skördefest paket

Välkommen till Äpplets dag på Mårbacka och Skördefesten på Rottneros Park. En hel helg fylld av massa intressant för den trädgårdsintresserade och för alla som bara vill njuta av vacker miljö, träffa folk och uppleva Sunne Värmland när det kanske är som allra bäst! Kombinera Äpplets dag på Mårbacka och Skördefesten på med att bo på herrgård och njut av god mat i skön miljö vid sjön Fryken.

Äpplets Dag på Mårbacka och Skördefest i Rottneros Park

Du kan självklart besöka Äpplets Dag på Mårbacka och Skördefesten på Rottneros Park utan att bo hos oss på Ulvsby herrgård. Då åker du direkt till Selma Lagerlöfs Mårbacka och Rottneros Park  och betalar då entré som vanligt.

Program Äpplets dag Mårbacka

Lördagen 3 september

 • Äppelvandring i Selmas fruktträdgård
 • Sortbestämning av äpplen. Ta gärna med egna äpplen (minst 5 äpplen av varje sort),
 • Utställare och försäljning av trädgårdsprodukter, kläder, ätbart, hantverk mm.
 • Äppelmustning
 • Föreläsningar

Mer om Äpplets dag på Mårbackas hemsida http://www.marbacka.se

Program Skördefest i Rottneros Park

Söndagen 4 september

 • Idéträdgårdar
 • Försäljning av skördeprodukter
 • Guidade visningar
 • Konstutställning i Lökboden
 • Musik i parken

Och mycket mycket mer! Läs mer på Rottneros Parks hemsida http://www.rottnerospark.se

Sagolik Äpple & Skördefest paket

Boka förmånligt Sagolikt Trädgårdspaket med herrgårdsboende, god middag och Sagolika Äpple & Skördefest-pass

Passet ger entré hela dagen till

 • Lördag 3 september till Äpplets Dag på Mårbacka
 • Söndag 4 september till Skördefesten på Rottneros Park.

Boka Paket Sagolika Äpple & Skördefestpaket på info@ulvsbyherrgard.se

Du kan självklart besöka Äpplets Dag på Mårbacka och Skördefesten på Rottneros Park utan att bo hos oss på Ulvsby herrgård. Då åker du direkt till Selma Lagerlöfs Mårbacka och Rottneros Park  och betalar då entré som vanligt.

 

Besök sagolika trädgårdar i Sunne Värmland

Selma Lagerlöfs trädgård på Mårbacka - nobelpristagarens trädgård

Sunne är inte bara sagolik kultur och natur utan även ett odlingslandskap kring sjön Fryken. Här har det odlats i alla tider och inte minst så blomstrar äppelträden på båda sidor sjön. Selma Lagerlöfs trädgård på Mårbacka är fylld av blomsterprakt, köksträdgårdar och inte minst – en stor äppelträdgård. Som fortfarande finns kvar och som vårdas väl.

I år firar Selma Lagerlöfs Mårbacka 80 år som Minnesgård och är ett populärt besöksmål i Värmland. Hit vallfärdas turister inte bara från Sverige utan även Europa och andra delar av världen – här märks både tyskar, japaner och andra nationaliteter!

Rottneros Park  100 skulpturer i en trädgård i Sunne Värmland

Selma Lagerlöf hade Rottneros herrgård som förebild till herrgården Ekeby i sin roman Gösta Berlings saga. En märkvärdig kvinna som fick Nobelpriset i litteratur som första svensk och kvinna. Hon skrev många romaner om livet i Värmland och Gösta Berling saga är den stora romanen om människorna och livet kring sjön Fryken.

På den tiden hade Rottneros en stor trädgård med köksträdgårdar, odlingar, blomsterrabatter och inte minst – en stor äppelträdgård. Här odlade man tillhushållet och allt skördades och togs in i köket för att saftas, syltas och torkas för att njutas av under vintertid.

Rottneros Park  Selma Lagerlöfs Ekeby i romanen Gösta Berlings saga

Rottneros Park har formats till en blomster- och skulpturpark av Majors Svante Påhlson som under 1950-talet lät anlägga en park som skulle vara lika skimrande vacker som Selma Lagerlöfs herrgård Ekeby i romanen Gösta Berlings saga. Ett hundratal skulpturer togs till Värmland och Sunne, placerades i Rottneros park, och 1950-talets stora trädgårdsdesigners fick uppdrag att utforma och anlägga vackra trädgårdar runt skulpturerna.

Rottneros Parks vänner

Idag lockar Rottneros Park stora skaror besökare som kommer för att upplev, koppla av, njuta och låta sig inspireras av trädgårdarna och inte minst de gamla vackra trädgårdarna. Sommartid arrangerar Rottneros Parks vänner ”Tisdagar i Parken” med aktiviteter för hela familjen. Ett uppskattat utflyktsmål för hela familjen och där det är roligt att ta med barnen på en heldag i Rottneros Park. Vill du också bli en av parkens vänner! Läs mer på Rottneros Parks vänners hemsida http://rottnerospark.se/rottneros-parks-vanner

 


Shopping i Sagolika Sunne

Passa på att shoppa när du är i Sunne. Sunne har ett stort utbud av små charmiga butiker med spännande sortiment. Shangri-La, som är en av Sveriges största och mest välsorterade butiker av damunderkläder.  En dröm fylld av det vackraste, finaste och sexigaste - och proffsig personal som ser till att du får det stöd eller lyft som passar dig bäst. Missa inte denna pärla till butik! Och här jobbar det bara damer - så hoppa in och prova!

Här finns fina kläd- och skobutiker med kunnig personal med sinne för service och tid för dig, Garderob och Entré är bäst när man vill hitta något fint att ta på. Fryksdalsform har ett härligt utbud av hantverk och vackra linnekläder för alla sinnen. Passa på och fika eller ta en god lunch mitt i shoppingen. Innan du botaniserar vidare i alla mysiga butiker på Kvarngatan och runt Teatertorget mitt i Sunne.

PS! I Sagolika Sunne finns en superbra specialaffär för den som gillar att fiska - Böjda Spön - missa inte!

2145:- Per person, från
Bokas via telefon eller mejl 1 nätter
Det här ingår
 • Sagolik Äppel & Skördefest-pass
 • Logi i delat dubbelrum, superior
 • Herrgårdsfrukost
 • Herrgårdsmiddag (fyra rätter)
 • Entré till Drottning Kristinas badstuga SPA
 • Badrock & tofflor på rummet
 • Gratis parkering på Ulvsby herrgård
 • Tillgång till laddning bil (extra kostnad)
 • Wifi