Stora Sagolika Kulturpaketet

Selma, Alma och fler än hundra skulpturer i Sagolika Sunne! Sunne är synonymt med konst och kultur och den bästa platsen att bo på för att hinna uppleva så mycket som möjligt. Här finns det goda livet med bekvämt boende, god mat och omtanke och Ulvsby herrgård är som ett andra hem för den som uppskattar konst och kultur. Sunne finns mitt i Värmland - konstnärernas, konsthantverkarnas och författarnas landskap och hit vallfärdar likasinnade. Utforska gallerier, konsthallar, museum och parken med kulturen i centrum och bli road och berörd i Sagolika Sunne. Mitt i Värmland!

Alla paketerbjudanden som bokas innan 31 augusti 2020 kan fritt ombokas till samma värde under 2020.

Sagolika Sunne är synonymt med konst och kultur. I alla tider har kulturintresserade vallfärdats hit till den sagolikt vackra bygden kring sjön Fryken. Konstnärer, författare och de som lever för och av kultur fortsätter att samlas här i Sunne Värmland. Har det att göra med arvet av en lång, stark och levande kulturtradition redan från Selmas tid? Eller är det livet i ljuset kring sjön Fryken som lockar, där det i alla tider funnits det goda livet med fest och kalas.

Stora Sagolika kulturpaket sommaren 2020

Ulvsby herrgårds stora kulturpaket, i samarbete med Sagolika Sunne, är laddat med kulturupplevelser, fina erbjudanden och inte minst en härlig herrgårdsvistelse med god mat, dryck och avkoppling.

Det här ingår i  Stora Sagolika Kulturpaketet
- entré till

 • Alma Löv Museum
 • Rottneros Park
 • Selma Lagerlöfs Mårbacka
 • 10 % rabatt i museibutikerna
 • Presentkort värde 250 kronor  i Sunnes butiker*
 • Logi, frukost och middag 2 dygn på Ulvsby herrgård

*Butiker anslutna till Sunne Köpmannaförening

Boka Stora Sagolika Kulturpaketet

Boka Sagolika Stora Kulturpaketet direkt hos oss på Ulvsby. Ring 0565 140 10 så bokar vi bästa paketet för dig - du kan också mejla till Isabell på info@ulvsbyherrgard.se  så får du prata med henne om sommarens stora kulturäventyr. Från tisdag den 19 maj kan du boka direkt på nätet.

 


Stora Sagolika Kulturpaketet

Alma Löv Museum of Unexp. Art presents
Sights of Change 20.06-30.08 2020

 • IDUN BALTZERSEN
 • AMALIA BILLE
 • KARIN BROOS
 • BEGONA EGURBIDE
 • OLLE ESSVIK
 • SARA GRANÉR
 • PETER JOHANSSON
 • INGA-LENA KLENELL
 • TIMON MENKE
 • BJÖRN RUNGE
 • ASSOCIATION FOR SOCIAL CONTRIBUTION

"Alma Löv Museum är ett samtidskonstmuseum som består av ett tiotal paviljonger utspridda i naturen och den stora huvudbyggnaden Paleis Oranjestraat med tre våningar var det finns både teatersalong, utställningssalar och café. 

Sedan 1998 har Alma Löv Museum presenterat utställningar med konstnärer från olika länder med olika bakgrund; vissa i början av sina konstnärskap, konsthögskolestudenter tillsammans med väletablerade konstnärer. Ett lågbudgetprojekt med ambitionen att med enkla medel genomföra projekt som är angelägna och intressanta med hög konstnärlig kvalitet. Marc Broos drev Alma Löv i tretton år och genom den outgrundliga omsorg han gav Alma Löv blev projektet aldrig anonymt; en institution utan avsändare, utan ett livsverk med personligt avtryck. 2014 övertog dottern Stella Broos projektet och sedan dess har både skaparverkstad för barn och en permanent scen för konserter och evenemang tillkommit.

Att visa och tillgängliggöra samtidskonst på landsbygden är en av de drivkrafter som håller projektet vid liv. Samt att vara en plats både för eftertanke, nya perspektiv och provokation. En fristad där konsten kan upplevas i nära relation och gärna i interaktion med publiken. Där det ljusa och mörka möts eller hänger ihop, där oväntade möten kan uppstå. Där det etablerade möter det nya. Där de redan invigda möter de som upplever konsten för första gången. En mötesplats och experimentverkstad där konsten, naturen, tekniken och människan förenas. Stämningen på platsen har en avgörande betydelse både för oss och publiken." (Citat hämtat från https://www.almalov.com/om-oss)

Rottneros Park - Skulpturpark

En av de allra märkligaste parker, med hundratalet skulpturer från olika tidsepoker - antiken till nutida - och omgivna av trädgårdar som formgivits kring skulpturen. Mitt ute på den värmländska landsbygden! En park av storlek och innehåll som kan hittas nära någon av Europas större städer. Märkligt, eller hur!

"Rottneros Park är en unik skulpturpark i Sunne, Värmland, med sköna naturparker och nyskapande trädgårdsformgivning i en spännande kombination. Det är en plats full av skrönor och historier, drömmar och visioner som längtar efter att berättas.

Rottneros herrgård är Ekeby i Selma Lagerlöfs Gösta Berlings saga och det var så det hela började: med att visionären Svante Påhlson utformade ett Rottneros som kunde matcha sagans Ekeby. Det skedde i mitten av 1950-talet och nu är det vår uppgift att fortsätta förvalta och förädla det kulturarv som finns på platsen - och berätta om det med ord och visioner som blir intressanta för vår tid och för framtiden.

Det gör vi - genom ekologisk odling, spännande trädgårdsformgivning och med nyskapande skulptur som inslag i den historiska miljön." (Citat rottnerospark.se)

Sagt om Rottneros Park

"Fryksdalens natur- och landskapsvärden är redan kända med bygdernas vänliga sluttningar ned mot sjöarnas utsträckta ytor. Här finns outtömliga källor att ösa ur för den grönskande utveckling av det arv som Svante Påhlson en gång planterade på Rottneros."  -Lars Krantz

"Svante Påhlson var en man med många visioner som han satte i verket i Rottneros Park. Visserligen snudd på galenskap och överdåd men samtidigt nyväckt lust och ivriga drömmar."    -Hannu Sarenström 

För den trädgårdsintresserade är Rottneros Park en inspirerande oas med idéträdgårdar och inte minst spännande "Mätt på en plätt"

"Mätt på en plätt är en husbehovsodling på 200 kvadratmeter. Räcker den ytan för att försörja en person med grönsaker, rotsaker och baljväxter under ett år? "  Det frågar sig en av trädgårdsmästarna på Rottneros Park och hur det gick och fortsätter kan du se och uppleva i Rottneros Park.

Selma Lagerlöfs Mårbacka

"Kom till Selma Lagerlöfs hem, låt dig fängslas av berättelsen om hennes författarskap och liv. Besök den vackra minnesgården, ritad av en av dåtidens främsta arkitekter. Låt dig guidas runt i det vackra hemmet, fascineras av Selma Lagerlöfs kreativitet, berättarkonst och hennes sinne för smak och inredning. Året runt är trädgården en fridfull plats för ro, eftertanke och fantasi. Fruktträd, blommor, köksväxter och planteringar är en unik skönhetsupplevelse. Successivt återskapas trädgården så att den skall bli som på Selma Lagerlöfs tid." (Citat marbacka.com)

Följ med på en guidad visning och hör om personen och författaren Selma Lagerlöf. En unik person för sin tid - och om hon funnits i vår tid - vem hade hon då varit.  Författare och nobelpristagare i litteratur 1909 - som första svensk och som första kvinna att tilldelas nobelpriset i litteratur. Selma valdes in i Svenska Akademin 1914 där hon fick stol nummer 7. Samma stol som Sara Danius hade, Svenska Akademins första kvinna som ständig sekreterare.

Shopping i Sagolika Sunne

Använd presentkortet på 250 kronor  i Sagolika Sunnes butiker *

Sunne har ett stort utbud av små charmiga butiker med spännande sortiment. Shangri-La, som är en av Sveriges största och mest välsorterade butiker av damunderkläder.  En dröm fylld av det vackraste, finaste och sexigaste - och proffsig personal som ser till att du får det stöd eller lyft som passar dig bäst. Missa inte denna pärla till butik! Och här jobbar det bara damer - så hoppa in och prova!

Här finns fina kläd- och skobutiker med kunnig personal med sinne för service och tid för dig, Garderob och Entré är bäst när man vill hitta något fint att ta på. Fryksdalsform har ett härligt utbud av hantverk och vackra linnekläder för alla sinnen. Passa på och fika eller ta en god lunch mitt i shoppingen. Innan du botaniserar vidare i alla mysiga butiker på Kvarngatan och runt Teatertorget mitt i Sunne.

PS! I Sagolika Sunne finns en superbra specialaffär för den som gillar att fiska - Böjda Spön - missa inte!

*Gäller i butiker som är anslutna till Sunne Köpmannaförening

2990:- Per person
2 nätter
Det här ingår
 • 2 x Logi i delat dubbelrum, standard
 • 2 x Herrgårdsfrukost
 • 1 x Trerätters middag
 • 1 x Herrgårdens Menu du Chef (7-rätter)
 • 1 x Sagolika Sunne Stora Kulturpaket
 • Gratis parkering
 • Wifi