Februari

Nu blir dagarna allt längre och ljusare. Herrgården fylls av skidåkare och internationella gäster som kommer till Swedish Rally. Och snart är det påsk och tid för Övre Frykens Konstrunda då konstnärer välkomnar in till ateljéer och utställningar runt sjön Fryken.

Februari är när det blir ljusare och dagarna allt längre. Härligt!  Det är tider för skidåkning och Swedish Rally - och med påsken strax runt hörnet. Och ja, det finns snö i backarna trots barmark runt om! Man får en känsla av att var alperna i sen påsktid. Strålande solsken, porlande bäckar, barmark i byn och bredvid pisten - och bra med snö i backarna. Som gjort för njutbar åkning varvat med stunder i solen - och sen vilsam avkoppling i badet i Drottning Kristinas badstuga.

Skidåkning Swedish Rally och Spa

Ja, Drottning Kristinas badstuga är populär, med sina kopparbadkar och olika sorters bastu, riktigt roligt att se hur uppskattat det är att njuta lugn, ro och bara låta sig förloras i utsikten över sjön Fryken. Och inte en enda hantel så långt ögat når! Och just nu i dagarna fylls herrgården av internationella gäster som kommer för att uppleva Swedish Rally. Vilka roliga dagar! Vi är verkligen Closer to Rally, med högkvarteret ett par minuter bort. Så nu har vi fullt upp med att se till att alla gäster har det riktigt bra hos oss. På kvällen är det fullt i matsalen och det pratas många olika språk runt borden. Rolig och spännande vecka som vi längtar till varje år!

Påsk och tid för konstrunda

I februari är det klart vilka konstnärer som kommer till påskens stora konstupplevelse - Övre Frykens Konstrunda. Vi är så himla glada över att Smedja Therese med Therese och Niclas Engdahl kommer och visar konstsmide, och att Evalena Jönsson Lunde återkommer med en spännande skulpturutställning - och inte minst så har hon sällskap av sin man Pekka som låter oss uppleva sin musik på Theremin. Fantastiskt! Unga skickliga Mia Wallin visar måleri, och i år flyttar hon in i herrgårdens salonger. Carolina Leven återvänder från Barcelona och visar sitt fantastiska färgstarka måleri. Fotoutställning blir det också! Olle Orrö visar fotokonst lite utöver det vanlig - och så kommer Elisabeth Orrö också att visa foto. Åh, vad vi är gladstolta över att alla skickliga kommer till oss på herrgården. Och så har vi redan börjat fundera på kryddning av påsksnapsen. Känns ju som påsken finns runt strax runt hörnet!

Vandra i Sunne Värmland

Kan det vara att det är barmark ute i skogen och allt solsken? Eller att de första vildgässen har flugit över herrgården på sin väg norrut. Kanske kan det vara ättlingar till Akka? Vem vet! Och så har årets första vandrare kommit - redan - och det är ju, som någon sa, rena våren en del dagar. Ja, faktiskt så är vandringslederna i Sunne riktigt fina, om än lite vått i marken. Man får väl ta kängor med höga skaft! Så vi får väl se om det blir en tur på Värmlandsledernanån dag.  Man blir på så gott humör av vandring i trivsamt sällskap! Undrar om jag inte ska försöka locka med nån av mina vandringskompisar på en tur nån dag.

Önskar er alla härliga dagar!

Hälsningar från Marianne och herrgårdsgänget