Höst på herrgård i Sunne Värmland

Hösten är kanske den allra skönaste tiden på herrgården här i Sunne Värmland. Sommaren har bjudit sol, skratt och finns kvar i sinnet som en dyrbar skatt. Nu sprakar skogen av alla färger och dagarna är klara och så där höstigt solvarma som bara dagar kan vara på hösten. Vi njuter av vandring, bastubad, brasor och viltmiddagar med källarens allra godaste utvalda viner - som hämtats längts in i källaren. Fylliga, med jordiga toner och massa massa smak av mörka bär!

Hösten är lite särskilt härlig på landet, tycker vi. Det är lite lugnare i skog och mark, och man kan vandra en hel dag och inte möta någon på en hel dag. Om man har tur. Det har varit lite torrt i sensommar och svampen har dröjt sig kvar långt ner i marken. Men, men - nu har det regnat några dagar så nu är svampkorgen framme och vi bara väntar på att få ut och hämta allt det goda. Jakten börjar och det är vilt på menyn nu, tillsammans med svamp och bär. Vi plockar en del själva men det kommer med alla fina svamp- och bärplockare med. Det kokas och läggs i burk, torkas och fryses - eller picklas och blir galet gott till älgstek med gräddsås. Gammaldags - och supergott!

I höst har vi börjat rida i skogarna runt Sunne Värmland. Vilken avkoppling! Att sitta upp och rida ut i djupa skogar och över stock och sten. Låta hästen lunka lugnt fram på kända smala stigar för att lite senare känna vinddraget när det bär iväg. Särskilt när ridturen vänder tillbaka till stallet!

Vill du komma och gästa oss här på landet i höst! Du är så varmt välkommen - och kika gärna på herrgårdens förmånliga erbjudanden med goda middagar och härliga avkopplande aktiviteter. Vill ni ut och vandra i sällskap med en naturguide, så ordnar vi det!