December och julfirande

December med adventstid och julfirande. Midvintertid och ett nytt år väntar. Inget är sig likt i år - förutom omtanken om varandra och kärleken till jultraditioner och julens alla delikatesser. Här på Ulvsby tänker vi att - om man nu inte kan komma till vårt julfirande - så får vi försöka att hjälpa till och ordna så att julens goda smaker kommer hem till er.

December och tid för julfirande

Ingen har undgått att årets julmånad är speciell i år 2020. Alla måste vi ge varandra omtänksamt kärleksfullt mellanrum i väntan på bättre och ljusare tider. Jag tänker att om man inte säger "ordet" så känns det inte så jobbigt. Det är jobbigt inte få krama nära och kära utan hålla viktigt avstånd.

Gamla traditioner blir till nya traditioner

Men fira jul vill vi - och här på Ulvsby har vi vänt upp och ner på alla traditioner. Vi som vi firat julmånad i snart hundra år! Det klassiska julbordet har fått maka på sig i år och en klassisk julsittning har tagits väl emot. Man sitter vid sitt bord och julbordets sju turer serveras vid bord.

Klassisk julsittning - i sju turer

Vi bär in vackert dekorerade fat med julens delikatesser till varje sällskap och bord. Det är "sharing is caring".  Fat med olika sorters inlagd sill med goda tillbehör. Fat med alla goda laxar. På det tredje fatet finns allt det kallskurna, det rökta vilda - och julskinka med hemlagad senap! Nu är man lite mätt men det är inte över än. Nu väntar köttbullar, hemlagad rökt korv, revben, alla goda sorters kål , prinskorv och Janssons frestelse. Julosten - och sen närmar vi oss finalen med dessert - Ris a la Malta. Julens godaste dessert!  I herrgårdens salonger väntar kaffe och julkonfekt.  Alla har sin plats, sitt utrymme och njuter av julens goda smaker i lugn och ro.

Vi vill önska er alla en riktigt fin juletid - och hopp om ljusare tider!