Juni och allra vackraste midsommartid

Juni och snart midsommartid med soliga dagar, blomstrande ängar och långa ljusa nätter. Vi njuter av allt det vackra som finns runt sjön Fryken i Sagolika Sunne och bjuder in till riktig sommarfest! Och du är varmt välkommen!

Juni och midsommar är en av de allra härligaste tiderna här på Ulvsby herrgård. Lika härlig som alla andra högtider här på herrgården, påsk, advent, jul och så kräftpremiären förstås. Nätterna i juni är som allra ljusast och i midsommartid är det faktiskt ljus dygnet runt. Härligt och smått magiskt! Och det är då man kan se älvdans ute på ängarna. Älvorna dansar runt på ängarna bland korna som nyfiket tittar på.  Och att älvorna plockar ängsull för att sticka koftor av, det är helt sant, för det berättade min farfar när jag var liten. Så det är helt sant och inget annat!

Det är  ljusa nätter och ljust i sinnet nu när vi får börja röra på oss igen. Och vi reser med kärleksfullt mellanrum och vältvättade händer och gläds vi åt att få uppleva massa roligheter igen. Sen i torsdags så har vår bokning gått varm av alla som vill komma och gästa oss! Så roligt och vi längtar efter att få träffa er alla igen.

Cykelresa - Quattro villagi

Eller fyra byar runt Sagolika Sunne. Det började med att väninnan hade bokat cykelresa till Cinque Terre, men som inte blir av då det är som det är.  Kreativ som hon är så började hon fundera, och kom att tänka på Sunne och att det finns fyra vackra byar på cykelavstånd och alla med en fin liten krog för mat och vin på färden. Sagt och gjort - hon ringde och vi fixade till en riktigt fin cykelresa som går till alla fyra fina byar runt Sunne. Lysvik, Östra Ämtervik, Västra Ämtervik och Gräsmark. Små fina byar med varsin vacker kyrka mitt i byn. Minst en liten fin krog, massa vacker natur och svalkande sjöar och inte minst - många intressanta konsthantverkare och konstnärer som välkomnar in till sina ateljéer. Italien har sitt vackra Cinque Terre. Värmland har Quattro villagi - fyra vackra byar!

Midsommar på herrgård på landet i Värmland

Nu är det tid att börja förbereda midsommar och finns det något svenskare än midsommar på landet. Det är blommor, midsommarstång, dans både med och utan grodor, hemlagad sill, jordgubbar och allt allt underbart hela dagen. Och natten är ljus och vi plockar sju sorters blommor för att få drömma om någon kär eller kärt.