Maj och snart sagolik sommar!

Nu går det fort mot sommaren  - det är nästan så man får hålla i sig och bromsa in så man hinner njuta av allt. Men vänta förresten, allt är ju lugnt. Så himla lugnt - och det är en märklig tid just nu. Vi tar det ju lugnt år! Plockar våra nässlor och hälsar på hos rabarberna längst ner i trädgården. Det blir nässelsoppa och rabarberpaj rätt ofta - gott! Och vi väntar på alla trevlig gäster som reser för att upptäcka och njuta av all spännande kultur och natur här i Sagolika Sunne och Värmland. Vi tror att det blir en härlig sommar 2020 då man får resa minst 20 mil, hoppas vi.

Stora Sagolika Kulturpaketet

I sommar blir det riktig kulturfest hos oss i Sunne - med mellanrum. I tider med Covid 19 (känner att jag inte riktigt vill säga detta tråkiga ord...) så ställs mycket in och på ända.  Man får ju bara vara få och med gott om mellanrum. Då fullkomligt exploderar kreativiteten och det tas genast fram ett sagolikt bra kulturpaket. Det finns så spännande, bra och intressant kultur här i Sunne Värmland. Vi älskar paket!

Och vilket paket det blev, hör här: entré till Alma Löv Museum och Rottneros park och Selma Lagerlöfs Mårbacka - och dessutom 10% rabatt i de fina små museibutikerna. Och inte nog med det - det ingår dessutom ett presentkort på 250 kronor i paketet, och som man kan handla för i de små fina butikerna i Sunne. Galet bra! Lägg också till ett herrgårdspaket hos oss på Ulvsby herrgård med logi och herrgårdsfrukost och goda middagar.

Daniel och hans kockar har det lite för lugnt tycker han, och det skapas vilt i köket! Kika mer på Stora Sagolika Kulturpaketet - du hittar det på hemsidan under fliken Erbjudanden. Boka och kom - vi längtar efter er alla!

Händer på herrgården

Det är ju lite lugnt på herrgården och vi försöker att hinna med lite av varje. Trädgården går in i etapp 2 i sin väg till en riktig trädgårdspark - köksträdgården har röjts upp ordentligt. Nya bärbuskar - hallon, vinbär - röda och vita  för att det är så fint - krusbär, blåbär, björnbär och så var det nåt annat bär, men minns inte riktigt. Aronia var det inte - för det har vi en stor buske och Daniel kokade massa Aroniamarmelad  i höstas. Hmm, får kolla vad det var.. . Rabarber - det ska bli massa fler och roliga rabarber trädgården full - marmeladen är ju galet god till den mjuka fina Caprinen från Lillängens Gårdsmejeri. Gott!

Utbildning - äntligen fick vi tid till att ta tag i företagsutbildningen, så nu har vi suttit på skolbänken och läst på om vår historia och funderat på allt ni har berättat och uppmärksammat oss på. Och matsalsgänget har varit på utbildning och vässat sina servicekunskaper - och ja, det var innan vi fick hålla oss hemma.

Sommaren 2020 Cykla Vandra Kultur

Då kommer det att vandras och cyklas vill vi lova!  Och när vännerna klagade över utebliven cykelresa till Provence med turer till små pittoreska byar med besök hos hantverkare och konstnärer. Ljuvliga luncher på små krogar, gärna nära sjöar och hav, och vin i glasen - och bara koppla av hela dan.

Men sa vi, det finns ju supermysiga byar runt Sunne. Fyra vackra kyrkbyar - Lysvik - Östra och Västra Ämtervik och Gräsmark. Låter nästan som om det var byar på ett pärlband just som Anduze med grannbyar. Så sagt och gjort - vi fixade till en cykelresa - Fyra Vackra Byar i Sagolika Sunne Värmland eller på franska Parcourez quatre magnifiques villages de Sagolika Sunne Värmland.

En cykelresa med allt - vackra pittoreska miljöer (och ja, det kan vara svårt att förstå Fryksdalskan, som är en speciell dialekt), en liten fin restaurang eller två i varje by, som serverar god mat, har bra vin och det finns många, många skickliga konsthantverkare och konstnärer att besöka.  Läs mer om Cykelresan på hemsidan - finns under fliken erbjudanden.

Nu önskar vi er en fortsatt solig maj månad och ser fram emot när vi får träffa er igen!

Varma maj-hälsningar från Marianne och resten av herrgårdsgänget!