Påsk på herrgården

Våren är på väg och vildgässen drar norrut. Det är snart påsk och vi längtar efter årets roligaste dagar! Välkommen du också!

Herrgårdspåsk!

Det är massa god mat, konst och musik. Hela herrgården  är vackert påskdekorerad och i köket lagas det sill, äggrätter och bakas påsktårtor. Vilket kalas det blir!

"Övre Frykens Konstrunda pågår från långfredag till påskadagen och konstnärerna runt sjön öppnar sina ateljéer och bjuder in till spännande möten med konsten. Här på Ulvsby blir det fem konstutställningar och jazzkonsert. Lena Maria Stigsdotter ansvarar för kulturverksamheten här på Ulvsby och välkomnar skickliga och intressanta konstnärer till herrgården."

Ja, så brukar det vara men i år är det annorlunda med anledning av ett otäckt virus - så det blir påsk på herrgården men i lite annan form. Lite färre utställare och lite mer luft runt omkring oss. För påsk vill vi fira!

Konstutställningar

Övre Frykens Konstrunda 2020 blir inte av i år med anledning av Covid - 19. Det är så tråkigt men ett beslut - även om vi har det luftigt och gott om plats mellan oss här på landet.  Här på Ulvsby herrgård följer vi självklart regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Vi kommer att ha öppet i mindre skala under påskhelgen och välkomnar konstnärer som presenterar utställningar.

Evalena Jönsson Lunde
Kommer att visa sina vackra, ljuvligt underbara skulpturer som både roar och berör. Evalena är en skicklig maskör som också är en del av Västanå Teater. Hennes man Pekka Lunde kommer att framföra musik på Theremin på utställningen. Väldigt speciellt, och så vackert!

Elisabeth och Olle Orrö
Fotokonst när den kanske är som bäst. Två av våra närmaste vänner som funnits med alla år som vi varit med på Övre Frykens konstrunda. Olle har fotat under många år och är en mycket uppskattad utställare. I år har han sällskap av Elisabeth vars foton är sinnligt berörande. Så roligt att ni är med!

Smedja Therese - Therese och Niclas Engdahl (Preliminärt)
Här kommer du att få uppleva konstsmide som är lite utöver det vanliga.  Therese är konstsmidesmästare och Niclas är byggnadssmed. Spännande!

 

Vi hoppas att vi får välkomna till oss under nästa års konstrunda runt Fryken.

Carolina Levén
Visar färgstarkt måleri där damer är i centrum. Carolina är här för tredje året i rad och många har önskat att hon ska komma tillbaka till oss i år igen. Självklart!

Mia Wallin
Måleri som berör med sin både finstämda och kraftfulla stil. Mia kommer att ställa ut i herrgårdens salong på andra våning. Konsten breder ut sig på herrgården. Härligt och spännande, tycker vi!

 

Musik - jazzkonsert med Easterbandet - Cobra Park - inställt

Vi hoppas få välkomna Easterbandet till oss nästa år och konstrundan runt Fryken 2023.
Lars Larsson är en god vän med jazzband som spelar så taket lyfter på herrgården. Ett kompisgäng med alla de bästa musikerna - hör här; förutom Lars Larsson själv så kommer Niclas Rydh, David Bäck, Edward Olsson och Per Arne Johansson. På långfredag och påskafton är det konsert i herrgårdssalongen klockan 16. Och på kvällen går de loss riktigt och spelar så taket lyfter! Ja, faktiskt känns det som man förflyttas till den tecknade filmens värld, hemma hos Scat Cat under takåsarna i Paris. (Ni som sett Aristocats förstår vad jag menar!)

 

Alla är välkomna - så kom och upplev en riktigt härlig herrgårdspåsk med oss!

Varma hälsningar från Marianne och herrgårdsgänget här på Ulvsby herrgård!