Catering Julbord

Julens delikatesser lagade efter våra gamla fina recept Låt våra kockar laga julmaten i år. Hämta hem, duka med bästa servisen, putsa silvret och mangla linnet lite extra. Eller ta det bara riktigt lugnt och njut av en fridfull avkopplande jul med riktigt god julmat. Beställ det allra godaste till företagets julfest! Ring, beställ och hämta!

I snart hundra år har vi dukat upp julbord här på Ulvsby herrgård. Länsmansgårdens julbord var världsberömt i hela Värmland. Ja, i alla fall i Sunne och ända bort till Lysvik. Vi fortsätter att vårda julens traditioner och bakar, lagar och bryner, bräcker och röker i väntan på det stora julkalaset. Allt är hemlagat och vi längtar efter att få bjuda in till ett dignande julbord här på herrgården.

Catering Julbord

I år erbjuder vi catering så att alla kan njuta av julens delikatesser. Boka på info@ulvsbyherrgard.se eller ring 0565 14010. Vi har valt ut det godaste och erbjuder tre varianter.

Julbord

Mest populärt! Här finns allt det godaste – från sill och Jansson till skinka och köttbullar. Hemlagat efter herrgårdens gamla recept.

Stora julbordet 

Här finns allt med – från sill till sött. Rökt lax från vårt rökeri, paté på fisk och vilt, med goda såser, hemgjord korv, handrullade köttbullar och revben, grillade revben som är så gott. Kål i alla färger – röd, grön och brun. Syrligt, kryddigt och väldigt nyttigt! Till sist julkonfekten – noga utvald för att passa fint till julkaffet.

Kaffetips i juletid!
Blanda i ett par nypor fint nymortlad kardemumma i kaffet innan du brygger eller prezzar. Himla gott med hemlagad fudge.

Sill & Jansson

För dig som tycker att sill och Jansson är  julens gastronomiska höjdpunkt. Anna-Stina Biörklund gjorde Ulvsby herrgård, eller Länsmansgården som hon kallade herrgården, känd för sitt fina kök. Ja, folk åkte långa vägar för att få njuta av kokkonsten. Hennes sillinläggningarna och Janssons Frestelsen var vida berömda. Vi gör fortfarande allt efter de gamla recepten. Och vi vet att det finns de som inte kan tänka sig en jul utan den goda sillen. Janssons Frestelsen är lagad på bästa potatisen från Värmland, tjock go grädde och riktig fin lagrad anjovis.

Visita Covid-19 säkrat hotell

I år är inte allt som vanligt och vi arbetar så att alla ska vara trygga och säkra. Ulvsby herrgård är Visita Covid19-säkrat och vi följer alla stränga rutiner för att hindra smittspridning. Serveringen av julbord kommer att vara en sittning i sju delar. Alla sitter vid bordet och serveras julens delikatesser på fat, ett till varje bord.

 

Julbord

Mest populärt!
Fem sorter sill - inlagd sill, apelsinsill, kantarellsill, senapsill, skärgårdsill. Janssons Frestelse. Varmrökt lax med örtagårdsås, kallrökt lax med hjortroncrème, gravad lax med hovmästarsås och ägghalvor.
Julskinka, Rullsylta, Rökt nötinnanlår med picklade trattkantareller. Köttbullar, prinskorv, revbensspjäll, rödkål, brunkål. Två sorters senap Ulvsby herrgårds Julsenap & Ulvsby herrgårds frösenap, äppelmos, rödbetssallad.

495 kr per person.
Beställs för minst 4 personer.

 

Sill & Jansson

Fem sorter sill - inlagd sill, apelsinsill, kantarellsill, senapsill, skärgårdsill.
Janssons Frestelse.

295 kr per person.
Beställs för minst 4 personer.

 

Stora julbordet

Fem sorter sill - inlagd sill, apelsinsill, kantarellsill, senapsill, skärgårdsill. Nubbesallad och Janssons Frestelse. Varmrökt lax med örtagårdsås, kallrökt lax med hjortroncrème. Gravad lax med hovmästarsås, lax paté med romsås, ägghalvor
Hjortpaté med cumberlandsås, julskinka, Rullsylta, Älgkorv, Rökt nötinnanlår, picklad trattkantarell.
Köttbullar, prinskorv, hemgjord korv - julkorv och rökt bräckkorv, revbensspjäll, ugnsbakad rotselleri med trattkantarellstuvning, rödkål, brunkål, stuvad grönkål, bruna bönor. Två sorters senap Ulvsby herrgårds Julsenap & Ulvsby herrgårds frösenap.
Äppelmos, rödkålssallad, fänkål-och äppelsallad, rödbetssallad.
Hemlagad julkonfekt – 2 sorter.

625 kr per person.
Beställs för minst 4 personer.