Teaterpaket

Det här paketet finns i två varianter vardag samt helgpaket. Varje paket finns även i 1 eller 2 nätter.

Boka teaterpaket bekvämt och förmånligt

Nu kan du boka din upplevelse på Västanå teater i Berättarladan i Sunne. Boka ett komplett teaterpaket med boende på historiska Ulvsby herrgård, eftersom det är mer bekvämt med biljetter, boende, och mat på herrgården.

Teaterpaket HERR ARNES PENNINGAR  sommaren 2024

Sommaren 2024 berättar Västanå Teater Herr Arnes penningar  på sedvanligt Västanåmanér med skådespeleri, musik, dans, rörelse och fantasieggande uttryck i kostym, dekor och masker. Herr Arnes penningar är en spännande spökhistoria, där Selma Lagerlöf håller oss på halster under hela föreställningen. Intrigen har verklighetsbakgrund och utspelar sig i Bohuslän den kalla vintern 1586.

Här på Ulvsby herrgård bokar du bekvämt teaterpaket till Västanå Teaters föreställning ”Herr Arnes Penningar” i Berättarladan i Rottneros i Sunne Värmland.

 • Teaterbiljetter
 • Logi
 • Måltider
 • Transfer t/r teatern

Ingår i teaterpaketet. Välj att stanna lite längre och upplev mer kultur i Sunne Värmland.
Välj mellan

 • 2 dagars teaterpaket
 • 1 dagars teaterpaket.

Weekendresa med teater och kultur i Sunne Värmland

Kombinera Västanå Teater med en hel weekendresa eller smit ifrån vardagen mitt i veckan eftersom det ger lite mer. Läs mer här om våra förmånliga teaterpaket med Västanå Teater och föreställningen ”Herr Arnes Penningar”, i regi av Leif Stinnerbom och musik Magnus Stinnerbom.

Här på Ulvsby herrgård i Sunne mitt i Värmland är vi oerhört glada över vårt fina samarbete med Västanå Teater som funnits i mer än 50 år.

Västanå Teater 2024 "Herr Arnes Penningar"

Herr Arnes penningar är en spännande spökhistoria, där Selma Lagerlöf håller oss på halster under hela vår föreställning. Intrigen har verklighetsbakgrund och utspelar sig i Bohuslän den kalla vintern 1586.

Det är en tid av mycket oro i samhället, ständiga krig mellan Sverige och Danmark-Norge och dessutom underliggande religionskonflikter mellan katolicismen och den lutherska reformationen.

I Marstrand pågår en intensiv sillperiod som fått fiskare och uppköpare från hela Nordeuropa att söka sig till ön. Där det råder en sådan Klondyke-stämning samlas mängder av folk som vill tjäna pengar. Marstrand fick namn om sig att vara den mest sedeslösa platsen i Norden.

Under dessa omständigheter sker fruktansvärda mord på den lutherska prästen Herr Arne och hela hans familj. Mördarna kommer undan med Herr Arnes stora penningkista av ek. Men prästens pengar är redan befläckade då herr Arne själv rövat sin skatt från klostren.

En enda ur familjen kommer levande undan, den fattiga fosterdottern Elsalill. Hon blir omhändertagen av en fiskmånglare, Torarin, och får börja rensa fisk nere på bryggan i Marstrand för att tjäna sitt uppehälle.

Men de döda vaknar till liv, sådana brutala mord måste uppklaras och brottet hämnas. Det blir ett övernaturligt, psykologiskt grymt spel med naturen som relief, då isen har lagt sig hårdare än vanligt och trots islossning på andra ställen vägrar den gå upp. Först måste mördarna bli funna och straffade.” www.vastanateater.se

Boka Västanå teaterpaket på Ulvsby herrgård sommaren 2024

Vilket teaterpaket med Västanå passar dig och din familj eller vänner bäst?
Här på Ulvsby herrgård finns teaterpaket som matchar alla önskemål så att alla kan välja vilket som passar sällskapet. Stanna två eller flera dagar och passa samtidigt på att njuta av Ulvsby herrgårds fina kök. Upplev en gestaltad visning på Selma Lagerlöfs Mårbacka   och passa på och hör om hur livet levdes hos Selma Lagerlöfs.

Besök Rottneros Park eftersom den skapades efter förebilden herrgården Ekeby i Selma Lagerlöfs roman Gösta Berlings saga. En av Europas största skulpturparker med verk från antiken och fram till våra dagar ger en fin kulturupplevelse. Upplev 100 skulpturer omgivna av vackra trädgårdar då Rottneros park ligger vacker vid sjön Fryken och är granne med Västanå Teater Berättarladan och bara 5 km söder om Sunne centrum. Rottneros Parks södra del har en mycket vacker utsikt eftersom den höjer sig över sjön Fryken. Passa på att besöka parken då den är en sevärdhet i sig självt.

Text here

2635:- per person från
Period: 28 juni tom 7 sep 1 Nights
I 1 dagars helgpaket ingår:
 • Frukostbuffé
 • Herrgårdsmiddag 4 rätter
 • Övernattning i dubbelrum
 • Teaterbiljett till Herr Arnes Penningar
 • Transfer t/r Västanå Teater
I 2 dagars helgpaketet ingår även:
Från 4510 kr/person
 • Herrgårdsmiddag 4-rätters dag 2
 • 1 glas Champagne
Läs mer
Andra varianter av paketet
1 dagars teaterpaket - vardag
 • Övernattning i dubbelrum
 • Frukostbuffé samt ostbuffé på kvällen
 • Teaterbiljetter
2260 kr per person
2 dagars teaterpaket - vardag
 • Övernattning i dubbelrum
 • Frukost samt ostbuffé 1 glas champagne och 4 rätters herrgårdsmiddag
 • Teaterbiljetter och transfer t o r till Berättarladan
4190 kr per person
Relaterade erbjudanden
Populär
Sagolika Sunne kulturpaket

Selma Lagerlöfs Sunne och Värmland är synonymt med konst och…

 • bed
  Övernattning
 • restaurant
  Frukost & två middagar
Populär
Teaterpaket Tractors Teater Jernbanan

Jakob Hultcrantz Hansson spelar Sara Lidmans verk Jernbanan. Här kan…

 • check
  Period: 5 juli - 4 aug
 • bed
  Övernattning
 • restaurant
  Frukost & middag
 • check
  Teaterbiljett
Populär
Vandringspaket

Visst längtar du redan efter nästa sköna vandring? Dra på…

 • bed
  Övernattning 2 nätter
 • restaurant
  Frukost, smörgåspaket & middag
 • check
  Kartor och vandringsinformation
Populär
Herrgårdssommar

Njut av sommaren lite extra och bo på herrgård i…

 • check
  Gäller 1 maj till 30 september
 • bed
  Övernattning
 • restaurant
  Frukost & middag
 • check
  Vinmeny med utvalda viner
 • check
  Badrock och tofflor på rummet

Teaterweekend på Västanå Teater hösten 2024

Här på Ulvsby herrgård tror vi att Västanå Teaters uppsättning av Herr Arnes Penningar blir sommaren höjdpunkt 2024. Och med premiär midsommardagen lördag 22 juni. Vi tror på succé! Inte minst efter sommaren 2023 med “Solens Dotter” i regi av Leif Stinnerbom. Ett sällsamt verk som fyllde Ulvsby herrgård med nöjda, glada och uppfyllda gäster.

Varför inte uppleva mer av Sagolika Sunne Värmland – Läs mer här om allt spännande som finns att se & göra  Se & Göra i Sagolika Sunne

Tips! Boka teaterpaket till sommarens föreställning med Västanå Teater i god tid. Då vet du att du får plats till Västanå Teater, och – ja biljetterna tar slut fort! 

READ MORE

Om Västanå Teater i Berättarladan i Sunne

Västanå Teater startade 1974 som en fri teatergrupp. Namnet Västanå Teater kom när gruppen togs över av Björn Söderbäck och Yvonne Rock. 

Teatern, som haft Berättarladan som scen sedan 1999, är känd i hela Norden för sin särpräglade profil. Skapad av teaterchefen, regissören och den konstnärliga ledaren Leif Stinnerbom.  

Västanå Teater presenterar en teater med samspel mellan text, musik och rörelse, som blivit teaterns kännemärke. Spännande poetisk och sällsamt. 

Det unika scenspråket är inspirerat av skandinavisk folkkultur och övriga världens folkliga teateruttryck. 

Varje sommar bokas tusentals teaterpaket till Berättarladan strax söder om Sunne i Värmland. Föreställningar spelas fem dagar i veckan från midsommar till början av september. 

Folk från hela Norden vallfärdar för att uppleva Västanå Teaters scenkonst! 

Scenkostymer som konstverk

Inger Hallström Stinnerboms kostymer är konstverk som har en framträdande roll i skådespelarnas gestaltning.

Kostymutställning i Berättarladan i Sunne

Västanå Teater har en utställning med hundratalet av Inger Hallströms Stinnerboms vackra kostymer.  Här finns också Torbjörn Alströms och Evalena Jönsson Lundes masker och huvudbonader. Rekvisita och scenografielement av Lars Jacob Jakobsson och Bo Jonzon. 

Här kan man se alla detaljer på nära håll och läsa om tankarna bakom kostymernas design. 

Utställningen är öppen i anslutning till föreställning. Grupper kan boka besök med guidad visning. 

Kostymutställningen är spännande och helt unik – ta dig lite extra tid här i samband med sommarens föreställning!

Citat om kostymerna: 

Inger Hallström Stinnerbom är som kostymskapare avgörande för det som händer på scenen” 

– Maria Schottenius, DN 2010

”Inger Hallström Stinnerboms dräkter är ett mirakel. De är vackra, de är betydelseladdade och underbart välgjort: Det är siden och råsiden och massa annat som hon har förvandlat till konst.” 

– Mats Dahlberg, NWT 2006

Västanå Teaters musik och dans

Magnus Stinnerbom har skapat musiken till samtliga föreställningar i Berättarladan sedan år 2000. Han skapar en musikalisk värld som gör föreställningarna till en helt egen speciell form av musikteater. 

Dansen är en viktig del av föreställningen. Koreograf Jimmy Meurling skapar hisnande vackra dansupplevelser.

 Och för att citera Selma Lagerlöf:

”Ty värmlandspolskan är den underbaraste dans. Den omskapar jordens tungfotade söner. Ljudlöst sväva de på tumstjocka sulor fram över ohyvlade loggolv. 

De virvla omkring, lätta som löv i höststorm. Den är mjuk, snabb, tyst, glidande. 

Dess ädla, måttfulla rörelser frigöra kropparna och låta dem känna sig lätta, spänstiga, svävande”