Västanå Teater Teaterpaket SOLENS DOTTER

Läs mer om våra förmånliga teaterpaket!

Boka teaterpaket bekvämt och förmånligt

Nu kan du boka din upplevelse på Västanå teater i Berättarladan i Sunne som ett komplett teaterpaket med boende på historiska Ulvsby herrgård. Bekvämt med biljetter, boende, och mat på herrgården.

Teaterpaket SOLENS DOTTER  sommaren 2023

Sommaren 2023 kommer föreställningen SOLENS DOTTER  att berättas på sedvanligt Västanåmanér med skådespeleri, musik, dans, rörelse och fantasieggande uttryck i kostym, dekor och masker.

Västanå Teater har berättat de nordiska och finska myterna Eddan och Kalevala, och nu är det nu dags för den samiska föreställningsvärlden som tar plats på scenen i Berättarladan sommaren 2023.”

Här på Ulvsby herrgård bokar du bekvämt teaterpaket till Västanå Teaters föreställning ”SOLENS DOTTER” i Berättarladan i Rottneros i Sunne Värmland.

 • Teaterbiljetter
 • Logi
 • Måltider
 • Transfer t/r teatern

Ingår i teaterpaketet. Välj att stanna lite längre och upplev mer kultur i Sunne Värmland.
Välj mellan

 • 2 dagars teaterpaket
 • 1 dagars teaterpaket.

Weekendresa med teater och kultur i Sunne Värmland

Kombinera Västanå Teater med en hel weekendresa eller smit ifrån vardagen mitt i veckan. Läs mer här om våra förmånliga teaterpaket med Västanå Teater och föreställningen ”SOLENS DOTTER”, i regi av Leif Stinnerbom och musik Magnus Stinnerbom.

Här på Ulvsby herrgård i Sunne mitt i Värmland är vi oerhört glada över vårt fina samarbete med Västanå Teater som funnits i mer än 50 år.

Västanå Teaters succé från 2022 "En saga om en saga"

"En saga om en saga" sommaren 2022 gjorde succé! Västanå Teaters kärlek till teaterkonsten med berättandet, dansen och musiken är fantastisk!

När vi läser på Västanå Teaters hemsida så förstår vi att det är känt att Selma Lagerlöf hade ett stort teaterintresse och att som prosaförfattare har hon fokus på att skapa scener och tablåer. Ett berättande som förs vidare i replikform, läser vi.

Selma Lagerlöf skriver i novellen ”En saga om en saga” om hur berättelsen om Gösta Berling, Majorskan och alla de andra karaktärerna i Gösta Berlings Saga kommer till.  Västanå Teater har lånat titeln för att den lika gärna kan syfta på deras femtioåriga saga. En saga som är lika osannolik som berättelsen om fantasins jättebin som Selma låter flyga in i bikupor av helt vanlig storlek, skriver de. Kika in på deras hemsida www.vastanateater.se och läs mer!

”Västanå Teater och Selma Lagerlöf har vandrat på samma stigar under lång tid! Med samma urkälla, det värmländska muntliga berättandet kring köksbord och eldstäder har Västanå Teater med Selma som förebild arbetat med att skapa något eget och nytt utifrån gamla historier. Det är i skärningspunkten mellan tradition och förnyelse som det kreativa skapandet sker och vi känner oss oerhört besläktade med hennes konstsyn. Inte minst när det gäller att framplocka det poetiskt sköna även ur de tarvligaste förhållanden, som hon formulerade det i ett tidigt brev.” Citat hämtat från Västanå Teaters hemsida.

 

Boka Västanå teaterpaket på Ulvsby herrgård sommaren 2023

Vilket teaterpaket med Västanå passar dig och din familj eller vänner bäst?
Här på Ulvsby herrgård finns teaterpaket som matchar alla önskemål. Stanna två eller flera dagar och passa samtidigt på att njuta av Ulvsby herrgårds fina kök. Upplev en gestaltad visning på Selma Lagerlöfs minnesgård Mårbacka och hör om hur livet levdes hos Selma Lagerlöfs.

Besök Rottneros park www.rottnerospark.se som skapades efter förebilden herrgården Ekeby i Selma Lagerlöfs roman Gösta Berlings saga. En av Europas största skulpturparker med verk från antiken och fram till våra dagar. Upplev 100 skulpturer omgivna av vackra trädgårdar. Rottneros park ligger vacker vid sjön Fryken och granne med Västanå Teater Berättarladan. Bara 5 km söder om Sunne centrum. Rottneros Parks södra del har en mycket vacker utsikt över sjön Fryken. I stora teaterpaketet ingår ett besök på Rottneros park.

2335:- Per person
Period: 1 juli tom 9 sep 1 nätter
Det här ingår
 • Övernattning i dubbelrum
 • Frukostbuffé
 • Teaterbiljett SOLENS DOTTER
 • Transfer t/r Västanå Teater
 • Herrgårdsmiddag
Relaterade erbjudanden
Från 4195:-
Selma Lagerlöfs Sagolika Sunne kulturpaket

Selma Lagerlöfs Sunne och Värmland är synonymt med konst och…

Från 3905:-
Fira midsommar på herrgård

Midsommar på Ulvsby herrgård, Sunne, mitt…

Från 3695:-
Från 8695:-
Sunne vandringsvecka 2023

Välkommen till Sunne vandringsvecka 20 -…

Teaterweekend på Västanå Teater hösten 2021

Här på Ulvsby herrgård tror vi att Västanå Teaters uppsättning av SOLENS DOTTER blir sommaren höjdpunkt 2023. Och med premiär 24 juni 2023. Vi tror på succé! Inte minst efter sommaren 2022 med ”En saga om en saga” av Selma Lagerlöf.  Ett sällsamt verk som fyllde Ulvsby herrgård med nöjda, glada och uppfyllda gäster.

Tips! Boka teaterpaket till sommarens föreställning med Västanå Teater i god tid. Då vet du att du får plats till Västanå Teater, och – ja biljetterna tar slut fort! 

LÄS VIDARE

Om Västanå Teater i Berättarladan i Sunne

Västanå Teater startade 1974 som en fri teatergrupp. Namnet Västanå Teater kom när gruppen togs över av Björn Söderbäck och Yvonne Rock. 

Teatern, som haft Berättarladan som scen sedan 1999, är känd i hela Norden för sin särpräglade profil. Skapad av teaterchefen, regissören och den konstnärliga ledaren Leif Stinnerbom.  

Västanå Teater presenterar en teater med samspel mellan text, musik och rörelse, som blivit teaterns kännemärke. Spännande poetisk och sällsamt. 

Det unika scenspråket är inspirerat av skandinavisk folkkultur och övriga världens folkliga teateruttryck. 

Varje sommar bokas tusentals teaterpaket till Berättarladan strax söder om Sunne i Värmland. Föreställningar spelas fem dagar i veckan från midsommar till början av september. 

Folk från hela Norden vallfärdar för att uppleva Västanå Teaters scenkonst! 

Scenkostymer som konstverk

Inger Hallström Stinnerboms kostymer är konstverk som har en framträdande roll i skådespelarnas gestaltning.

Kostymutställning i Berättarladan i Sunne

Västanå Teater har en utställning med hundratalet av Inger Hallströms Stinnerboms vackra kostymer.  Här finns också Torbjörn Alströms och Evalena Jönsson Lundes masker och huvudbonader. Rekvisita och scenografielement av Lars Jacob Jakobsson och Bo Jonzon. 

Här kan man se alla detaljer på nära håll och läsa om tankarna bakom kostymernas design. 

Utställningen är öppen i anslutning till föreställning. Grupper kan boka besök med guidad visning. 

Kostymutställningen är spännande och helt unik – ta dig lite extra tid här i samband med sommarens föreställning!

Citat om kostymerna: 

Inger Hallström Stinnerbom är som kostymskapare avgörande för det som händer på scenen” 

– Maria Schottenius, DN 2010

”Inger Hallström Stinnerboms dräkter är ett mirakel. De är vackra, de är betydelseladdade och underbart välgjort: Det är siden och råsiden och massa annat som hon har förvandlat till konst.” 

– Mats Dahlberg, NWT 2006

Västanå Teaters musik och dans

Magnus Stinnerbom har skapat musiken till samtliga föreställningar i Berättarladan sedan år 2000. Han skapar en musikalisk värld som gör föreställningarna till en helt egen speciell form av musikteater. 

Dansen är en viktig del av föreställningen. Koreograf Jimmy Meurling skapar hisnande vackra dansupplevelser.

 Och för att citera Selma Lagerlöf:

”Ty värmlandspolskan är den underbaraste dans. Den omskapar jordens tungfotade söner. Ljudlöst sväva de på tumstjocka sulor fram över ohyvlade loggolv. 

De virvla omkring, lätta som löv i höststorm. Den är mjuk, snabb, tyst, glidande. 

Dess ädla, måttfulla rörelser frigöra kropparna och låta dem känna sig lätta, spänstiga, svävande”