Västanå Teater hösten 2021 "Mästar'n över alla mästare"

Västanå Teater berättar "Mästar'n över alla mästare" på Loftet i Berättarladan. Boka höstens teaterupplevelse på Västanå teater i Berättarladan i Sunne som ett komplett teaterpaket med boende på historiska Ulvsby herrgård. Bekvämt med biljetter, boende och mat på herrgården. Boka direkt hos oss - info@ulvsbyherrgard.se

Höstens teaterpaket på Västanå Teater

Nu kan du boka din upplevelse på Västanå teater i Berättarladan i Sunne som ett komplett teaterpaket med boende på historiska Ulvsby herrgård. Bekvämt med biljetter, boende, och mat på herrgården.  (Notera: Bilderna är från tidigare föreställningar)

Teaterpaket Västanå Teaters "Mästar'n över alla mästare" hösten 2021

Hösten 2021 spelar Västanå Teater Mästar'n över alla mästare i regi av Leif Stinnerbom. Föreställningen kommer att spelas på nybyggda vinterbonade loftet i Berättarladan med premiär den 3 november.

”I Mästar’n över alla mästare blandas historier från Fryksdalen med dionysiskt eggande musik till en sinnenas färd, där fantasi och verklighet vävs samman till en totalupplevelse som känns i kropp och själ.

Här möter du Vår Herre och Sankte Per, Smeden, Djävulen och Fanten, gubbar och kärringar och fåglar och fä i en annan verklighet än vardagens, en sagovärld som kanske har mer att säga oss om mänskligt liv än vi tycks förstå i vår moderna urbana tid.

En stor del av den lokala kulturen ligger i språket, den värmländska dialekten, och vi har valt ut några sagor och skrönor som från början berättades muntligt på det värmländska tungomålet. Det är i kärleken till språket som många av de värmländska berättelserna tar sin utgångspunkt, i slagfärdigheten och förmågan att ”vänne å vri” på ordet för att väcka åhörarna till både skratt och djupaste insikt om vad det innebär att vara människa.”
Leif Stinnerbom (www.vastanateater.se) Manus och regi | Leif Stinnerbom

Boka Västanå teaterpaket på Ulvsby herrgård höst 2021

Boka höstens teaterpaket "Mästar'n över alla mästare"på info@ulvsbyherrgard.se eller ring 0565 14010

Teaterpaket Vardag 4/11 & 5/11
Teaterpaket med: logi, herrgårdsfrukost, teaterbiljett och ostbuffé. Pris per person i dubbelrum med boende i

 • Kavaljersflygeln/Länsmansflygeln standard 1195 kr
 • Kronohäktet Superior 1695 kr
 • Kronohäktet Juniorsvit 2595 kr
  Vill du ha ett rum för dig själv så ordnar vi det (Tillägg 300 kr)

Teaterpaket Lördag 6/11
Teaterpaket med: logi, herrgårdsfrukost, teaterbiljett och fyrarätters herrgårdsmiddag.  Pris per person i dubbelrum med boende i

 • Kavaljersflygeln/Länsmansflygeln standard 1695 kr
 • Kronohäktet Superior 2195 kr
 • Kronohäktet Juniorsvit 2695 kr
  Vill du ha ett rum för dig själv så ordnar vi det (Tillägg 300 kr)

Föreställningar med teaterpaket - datum

Torsdag 4/11  18.00
Fredag 5/11 18.00
Lördag 6/11 16.00

Förställningen är ca 1 timme. 

 

Boka Västanå teaterpaket på Ulvsby herrgård sommaren 2022

Vilket teaterpaket med Västanå passar dig och din familj eller vänner bäst?
Här på Ulvsby herrgård finns teaterpaket som matchar alla önskemål. Stanna två eller flera dagar och passa samtidigt på att njuta av Ulvsby herrgårds fina kök. Upplev en gestaltad visning på Selma Lagerlöfs minnesgård Mårbacka och hör om hur livet levdes hos Selma Lagerlöfs.

Besök Rottneros park som skapades efter förebilden herrgården Ekeby i Selma Lagerlöfs roman Gösta Berlings saga. En av Europas största skulpturparker med verk från antiken och fram till våra dagar. Upplev ett hundratal skulpturer omgivna av vackra trädgårdar. Rottneros park ligger vacker vid sjön Fryken och granne med Västanå Teater Berättarladan. Bara 5 km söder om Sunne centrum. Rottneros Parks södra del har en mycket vacker utsikt över sjön Fryken. I stora teaterpaketet ingår ett besök på Rottneros park.

1695:- Per person, från
1 natt
Det här ingår
 • Övernattning i dubbelrum
 • Frukostbuffé
 • Biljett Västanå Teater "Mästar'n..."
 • Herrgårdsmiddag
Relaterade erbjudanden
Från 4595:-
Fira nyår på herrgård

Fira nyår på Ulvsby herrgård i Sunne, Värmland. Här firar…

Från 1390:-
Klassiska julbordssittning med övernattning

Välkommen till Ulvsby herrgårds klassiskt julbord…

Från 3042:-
Från 1840:-
Romantisk weekend på herrgård

Fira alla hjärtans dag året runt…

Teaterweekend på Västanå Teater hösten 2021

Här på Ulvsby herrgård tror vi att Västanå Teaters uppsättning av höstens ”Mästar’n över alla mästare” som blir höstens teater höjdpunkt. Och med premiär den 3 november 2021! Vi tror på succé! Inte minst efter sommaren 2021 med Körkarlen av Selma Lagerlöf.  Ett sällsamt verk som fyllde Ulvsby herrgård med nöjda, glada och uppfyllda gäster.

Tips! Boka teaterpaket till sommarens föreställning med Västanå Teater i god tid. Då vet du att du får plats till Västanå Teater, och när de spelar verk av Selma Lagerlöf – ja då tar biljetterna slut fort så det gäller att passa på!

LÄS VIDARE

Om Västanå Teater i Berättarladan i Sunne

Västanå Teater startade 1974 som en fri teatergrupp. Namnet Västanå Teater kom när gruppen togs över av Björn Söderbäck och Yvonne Rock. 

Teatern, som haft Berättarladan som scen sedan 1999, är känd i hela Norden för sin särpräglade profil. Skapad av teaterchefen, regissören och den konstnärliga ledaren Leif Stinnerbom.  

Västanå Teater presenterar en teater med samspel mellan text, musik och rörelse, som blivit teaterns kännemärke. Spännande poetisk och sällsamt. 

Det unika scenspråket är inspirerat av skandinavisk folkkultur och övriga världens folkliga teateruttryck. 

Varje sommar bokas tusentals teaterpaket till Berättarladan strax söder om Sunne i Värmland. Föreställningar spelas fem dagar i veckan från midsommar till början av september. 

Folk från hela Norden vallfärdar för att uppleva Västanå Teaters scenkonst! 

Scenkostymer som konstverk

Inger Hallström Stinnerboms kostymer är konstverk som har en framträdande roll i skådespelarnas gestaltning.

Kostymutställning i Berättarladan i Sunne

Västanå Teater har en utställning med hundratalet av Inger Hallströms Stinnerboms vackra kostymer.  Här finns också Torbjörn Alströms och Evalena Jönsson Lundes masker och huvudbonader. Rekvisita och scenografielement av Lars Jacob Jakobsson och Bo Jonzon. 

Här kan man se alla detaljer på nära håll och läsa om tankarna bakom kostymernas design. 

Utställningen är öppen i anslutning till föreställning. Grupper kan boka besök med guidad visning. 

Kostymutställningen är spännande och helt unik – ta dig lite extra tid här i samband med sommarens föreställning!

Citat om kostymerna: 

Inger Hallström Stinnerbom är som kostymskapare avgörande för det som händer på scenen” 

– Maria Schottenius, DN 2010

”Inger Hallström Stinnerboms dräkter är ett mirakel. De är vackra, de är betydelseladdade och underbart välgjort: Det är siden och råsiden och massa annat som hon har förvandlat till konst.” 

– Mats Dahlberg, NWT 2006

Västanå Teaters musik och dans

Magnus Stinnerbom har skapat musiken till samtliga föreställningar i Berättarladan sedan år 2000. Han skapar en musikalisk värld som gör föreställningarna till en helt egen speciell form av musikteater. 

Dansen är en viktig del av föreställningen. Koreograf Jimmy Meurling skapar hisnande vackra dansupplevelser.

 Och för att citera Selma Lagerlöf:

”Ty värmlandspolskan är den underbaraste dans. Den omskapar jordens tungfotade söner. Ljudlöst sväva de på tumstjocka sulor fram över ohyvlade loggolv. 

De virvla omkring, lätta som löv i höststorm. Den är mjuk, snabb, tyst, glidande. 

Dess ädla, måttfulla rörelser frigöra kropparna och låta dem känna sig lätta, spänstiga, svävande”