Sunne ligger mitt i golfarnas Värmland

Resan till en härlig golfupplevelse med bas här i Sunne, Värmland, går snabbare än du tror. Om du kommer från söder passerar du Sunne GK på höger sida strax före tätorten. Några minuter senare rullar du in genom allén mot Ulvsby herrgård.

Sunne GK är en skogs- och parkbana med 18 hål som sluttar ned mot sjön Fryken. Alla hål har sjöutsikt. Banan bjuder på utmaningar även för den mest erfarna spelaren. Förutom den vackra banan finns är övnings-green och drivingrange (tre hål att öva på samt bunker). Privatlektioner med Sunne GK:s tränare kan bokas i direktkontakt med klubben.

Sunne GK bildades 1969 och har nu alltså lockat golfare från när och fjärran i 50 år.

Här finns populära restaurangen Wärdshuset Nils Holgersson, som inte bara uppskattas av den som vill unna sig en paus i spelet, utan även är ett självklart stopp för bussresor. Här serveras både lunchbuffé med vällagad husmanskost och Swedish fika. I byggnaden finns även en golfshop.

Ulvsby herrgård erbjuder tre olika golfpaket: Golfweekend Stora Värmland, Golfweekend Lilla Värmland och Golfweekend Sunne.

Femdagarsgolfen får spelare att vallfärda till Värmland

Platserna till Femdagarsgolfen brukar ta slut på bara en vecka. Tävlingen är numera ett begrepp i Golfsverige. Fem dagar, en ny bana varje dag. Femdagarsgolfen 2020 den 29 juni-3 juli spelas Arvika GK, Billeruds GK, Bryngfjordens GK, Hammarö GK och Karlstad GK.

Vi rekommenderar boende på Ulvsby herrgård. Ring 0565–14010 för ett personligt Femdagarspaket!

Natursköna golfbanor för dagsutflykt

Listan över populära och omtalade golfbanor i Värmland är lång. Här kommer några rekommendationer då du vill tillbringa mer tid på banan än i bilen.

Uddeholms GK

En av Sveriges vackraste 18-håls banor. Belägen utmed Råda sjön. Sjöutsikt från alla hål. På deras hemsida citeras Longdrivning-mästaren Marcus Edblad: ”Det här är den häftigaste och vackraste range jag har sett”. Restaurang finns.

Cirka 45 minuter med bil från Ulvsby herrgård i Sunne.

Kils GK

Ligger vackert vid sjön Nedre Fryken. Banan har 18 hål och är en naturskön skogs- och parkbana med omväxlande layout. De två 9-hålsslingorna har olika karaktär.

De 9 första bjuder på speltekniska utmaningar. Om du lyckas hålla bollen i spel blir du belönad. De andra 9 hålen är öppnare. Här kan du chansa mer. Är du lyckosam kan det bli birdies att redovisa i score-kortet. Banan är en av Femdagarsbanorna i Värmland. Restaurang med lunch och fika.

Cirka 40 minuter med bil från Ulvsby herrgård i Sunne.

Arvika GK

En vacker 18-hålsbana ritad av Nils Skööld. Par 72. Tekniskt intressant parkbana i den omväxlande värmländska naturen. Banan erbjuder en utmaning även för erfarna spelare. Restaurang med lunch och fika.

Passa på att samtidigt besöka Klässbols Linneväveri. Fynda vackert linne i fabriksförsäljningen och inspireras i showroom.

Cirka 45 min med bil från Ulvsby herrgård i Sunne.

Billerud GK

En av Värmlands äldsta golfklubbar. Sveriges enda bana med utsikt över Vänern från samtliga hål. Douglas Brasier ritade de första 9 hålen redan 1964. Hela 18-håls banan var klar 1977. De senaste åren har det gjorts en rejäl upprustning av banan, bland annat röjning av skogsdungar för att öppna upp utsikten över Vänern. Hundar är välkomna. Golfkrog med lunch och fika.

Banan är en av Femdagarsbanorna i Värmland.

Cirka 45 min med bil från Ulvsby herrgård i Sunne.

Bryngfjordens Golfklubb

Här finns plats för alla som vill spela golf. Banan är skapad utifrån tanken att vi har olika förutsättningar för att spela golf. Det finns utmaningar för alla. Elitspelare och motionsgolfare. Med fem olika utslagsplatser varierar banans längd från 4 203 till 6 488 meter. Restaurang med lunch, fika och a la carte.

Banan är en av Femdagarsbanorna i Värmland.

Cirka 50 min med bil från Ulvsby herrgård i Sunne.

Avstånd i tid med bil:

  • Oslo 2 1/2 tim
  • Kongsvinger 1 1/2 tim
  • Köpenhamn 7 tim
  • Arvika 45 min
  • Karlstad 50 min
  • Stockholm city 4 tim
  • Göteborg 3,5 tim
  • Örebro 2 tim