Goda upplevelser på herrgårdsrestaurang i Sunne

I Ulvsby herrgårds kök väljer vi lokala råvaror från lantbrukare i Värmland, som värnar om både djur och miljö.

Restaurangen erbjuder smaker hämtade direkt från skog, mark och sjö – närproducerat i trakten kring sjön Fryken, Sunne och Värmland. Resan från jord till bord kan inte vara kortare!

Vår kökschef är kreativ och skapar kulinariska matupplevelser med stor varsamhet om varje råvara. 

Ulvsby herrgårds frukostbuffé är generös med hotellets egna specialiteter och produkter från våra vänner i området. Frukostäggen kommer från grannbyn! 

Öppettider

September – midsommar
fredag – lördag 18:00 - 01:00

Boka bord

Vänligen fyll i formuläret så hör vi av oss med en bekräftelse snarast! Eller ring och boka bord på 0565 140 10

POPULÄRA ERBJUDANDEN
Från 6795:-
Sunne vandringsvecka

Vandra i grupp och få en skön naturupplevelse fylld med…

Från 3695:-
Från 1840:-
Romantisk herrgårdsweekend

Fira alla hjärtans dag året runt…

Från 2795:-

Gastronomiska traditioner på Ulvsby herrgårds restaurang

Ulvsby herrgårds mattradition är över 100 år och här lever den vidare in i framtiden. 

Från Anna-Stinas matsal på Ulvsby herrgård blickar du ut över sjön Fryken och det värmländska odlingslandskapet. 

Vi följer årstidernas växlingar. Från vårens första späda nässla i vår egen trädgård – till sensommarens guldgula kantareller i skogarna runt Sunne. 

Gös och gädda nappar på våren. Och höstens löjrom kommer direkt från Vänern, norra Europas största insjö. De goda ostarna finns på det lilla mejeriet om hörnet, strax utanför Sunne.

LÄS VIDARE

Boka bord för din egen matupplevelse i Sunne, Värmland

Välkommen till herrgårdens restaurang i Sunne, mitt i Värmland. Här njuter du av god mat i Anna-Stinas matsal, dukad i finaste linne. Våra väl valda viner från källaren förhöjer smakupplevelsen ytterligare.

Ta med hela familjen! Både stora och barn är varmt välkomna till bords. Fyll bordet med dina bästa vänner eller unna er en romantisk kväll på tu man hand. 

Vår uppskattade och omtyckta herrgårdsmeny består av fyra eller fler rätter. Á la carte har vi medvetet valt bort i vår ambition att minska matsvinnet och värna om vår miljö. Till barnen lagar vi god mat med ett med säkert barnasinne och naturligtvis samma fina omtanke om råvarorna. 

Meddela oss om någon i sällskapet behöver specialkost eller föredrar helt vegetariska rätter. Då komponerar vi en meny så att alla känner sig lika välkomna och inkluderande när maten kommer på bordet. 

Herrgårdsmenyn beställs och bokas senast dagen före ert besök (helst ännu tidigare). Varje maträtt lagas med stor omsorg och tar sin tid. Det blir godast och bäst så! 

En värmländsk restaurang med vacker sjöutsikt

Restaurangen på Ulvsby herrgård är den äldsta i Sunne. Ja, kanske i hela Värmland, om man ska tro berättelserna. Historien om herrgårdens restaurang går tillbaka till tidigt 1900-tal, då den kallades för Länsmansgården.

Här serverades bara det bästa. Det var inte tal om á la carte. Bara lokala råvaror i säsong från Sunne hamnade på bordet. Och så än idag när vi skriver 2019.

Restaurangens matsal dukas vackert inför kvällen. Restaurangens utsikt över sjön Fryken och det omgivande odlingslandskapet i Sunne är hänförande. Vi vill gärna tro att vår restaurang i Sunne ligger finast till i Värmland. Fast vi är ju lite partiska!

De lokala råvarorna från Sunne och Värmland levereras tidigt under dagen. Kökschefen med sina kockar skapar kreativt kvällens herrgårdsmeny till restaurangens gäster.  

Fira på herrgårdsrestaurangen med familj och vänner

Fira födelsedag eller något annat festligt. Samla familj med barn och vänner och fira på restaurang med god mat. Vi dukar vackert i någon av restaurangens matsalar. Välj vår välkomponerade herrgårdsmeny för att unna er något alldeles extra på den stora dagen!