Julbord på herrgård i Värmland

Njut av ett klassiskt julbord på Ulvsby herrgård i Värmland som bjuder på något utöver det vanliga. Som i år får en ny touch då du och ditt sällskap serveras vid bord. Julens delikatesser serveras på generösa fat som kommer till ditt bord. Annat dukas upp att ta för sig med gott om mellanrum - och handsprit finns på plats. Allt i en vacker herrgårdsmiljö där du upplever den rätta julstämningen – så som den ska vara. I år är det extra gott om utrymme och kärleksfullt mellanrum och handsprit till alla! Ulvsby herrgård är ett Visita Covidsäkrat herrgårdshotell.

Det har alltid varit populärt att njuta av Ulvsby herrgårds julbord bland såväl privatpersoner som företagare som vill bjuda medarbetarna riktigt gott.

Ända sedan tidigt 1900-tal har vi dukat upp ett klassiskt dignande julbord med alla de klassiska och önskade rätterna.

Julens alla delikatesser har varit det allra viktigaste på vårt herrgårdsjulbord. I år är inget sig likt men självklart och säkert ska det julens delikatesser dukas upp här på Ulvsby herrgård.  Allt finns med från salta sillen till julens sötsaker. 

Ett klassiskt herrgårdsjulbord med sittning och sju turer!

I år kommer Ulvsby herrgårds julbord som vanligt digna av delikatesser men med den skillnaden att de serveras vid bord.  Vi dukar ett vackert bord för ert sällskap i den juldekorerade matsalen. En servismedarbetare tar hand om er under kvällen och ser till att ni har det riktigt bra när ni njuter av julens alla delikatesser.

Första turen - julbordets alla hemlagade sillsorter.
Hemlagad  sill, gubbröra, potatis och Janssons frestelse. Om man vill ha mer? Det finns alltid mer sill - vi fyller på!

Andra turen - Rökt och gravad lax, och annat gott från hav, sjö och rök!
Ett generöst fat med julbordets goda laxar. Varmrökt lax och kallrökt lax och gravad lax.  Paté, ägghalvor och mycket mer av allt det goda finns på det generösa fatet. Och läckra tillbehör! Om man vill ha mer - lugn! Det finns mer av allt!

Tredje turen - Julskinka, julens charkuterier med vilt och rökt!
Ett stort fat med det bästa - julskinka, hemlagad senap, rökt vilt, kryddig paté och annat gott från vårt rökeri här på gården. Allt finns med och inget fattas!  Om man kan äta så mycket man vill - självklart! Sa vi att skinkan kommer från en glad Värmlandsgris ! Och sallader, såser och annat gott!

Fjärde turen - Köttbullar, revben och allt annat läckert.
Nu reser vi på oss för att röra lite på oss. Julens varma delikatesser dukas upp på buffé.  Det finns gott om handsprit, kärleksfullt mellanrum och omtänksamhet så alla är säkra.

Vi tar för oss av julens varma delikatesser och njuter av allt det goda. Vi ser noga till att du kan ta i lugn och ro - och igen,  och igen! Sa vi att vår omtyckta Jansson och julskinkan får vara med här också? Vi älskar Jansson och julskinka!

Femte turen  - Juldessert
Ris a la Malta är den mest älskade juldesserten på vårt julbord. Så den måste få vara med!

Sjätte turen  - Ost
God ost från Värmland med läckra tillbehör

Här tar vi en paus för att röra lite på oss och förflyttar oss till herrgårdens salonger en trappa upp i herrgården. Här finns det dukade bord för alla sällskap. Bara att sjunka ner och känna hur mätt och glad man är!

Sjunde turen  - Julkonfekt
Julens hemlagade konfekt och frukt serveras på ett dignande fat som kommer till bordet. Är du en söt godisgris så finns mer julkonfekt. Och självklart skumtomtar!

I år dukar vi med kärleksfullt mellanrum och har begränsat antalet julbordsgäster till 50 per sittning. (Undantaget för företag/organisationer där man vanligtvis vistas tillsammans.)
Det kommer att finnas bästa spriten till både händer och snaps!  Vill ni boka herrgården för ett eget julbordsarrangemang så ordnar vi det.

Välkommen till en gnistrande tindrande juletid här på Ulvsby herrgård, med julens alla delikatesser är i högsätet.


Julbordet dukas upp!

Det första julbordet serveras till advent och det sista på julafton. Se samtliga serveringar nedan - andra tider enligt överenskommelse.
Företag och grupper fler än 30 personer - välkommen att ta kontakt för att boka en egen sittning.

Datum 2020: Tid:
28/11 Stor herrgårdsjulbordssittning 18.30
3/12 Stor herrgårdsjulbordssittning 18.30
4/12 Stor herrgårdsjulbordssittning 18.30
5/12 Stor herrgårdsjulbordssittning 18.30
10/12 Stor herrgårdsjulbordssittning 18.30
11/12 Stor herrgårdsjulbordssittning 18.30
12/12 Stor herrgårdsjulbordssittning 18.30
17/12 Stor herrgårdsjulbordssittning 18.30
18/12 Stor herrgårdsjulbordssittning 18.30
19/12 Stor herrgårdsjulbordssittning 18.30
24/12 Stort klassiskt julaftonsbord 12.00

Priser

Stor herrgårdsjulbordsittning   645 kr
Julbord barn yngre än 4 år rsp 12 år  125 kr* 250 kr* 
Stor klassiskt julaftonssittning 12.00 795 kr
*Julafton gäller ordinarie pris även för barn. 

 


Julbord för företag och grupper

Boka företagets julbord och ha hela herrgården för er själva – eller en egen sal eller salong bara för er. Bjud era internationella kunder, gäster eller medarbetare på en riktigt traditionell svensk värmländsk julupplevelse i Sunne mitt i Värmland.

Kombinera gärna med en konferens och få tid till ett julbad i Drottning Kristinas badstuga. Vill ni stanna kvar över natt så går det fint!

Ta kontakt via mejl på info@ulvsbyherrgard.se så tar vi fram ett förslag på en fin företagsfest i traditionell vackert juldekorerad herrgård. 

Boka julbord

Julbord på Ulvsby herrgård i Sunne 2020

Herrgården tindrar vackert juldekorerad för att fira julens ankomst. Ulvsby herrgård är känt för sitt klassiska julbord med julens alla traditionella delikatesser. 

All den goda julmaten lagas efter de gamla recepten. Den goda sillen, hemlagade korvar och godsaker från herrgårdens eget rökeri. Laxen som röks och gravas. Och den fina osten från det lilla hantverksmejeriet i grannskapet. Hemlagad konfekt och julens alla desserter är en fin final när det egentligen inte får plats mer i magen. 

Det är slott, herrgårdar och fästningar som idag ofta tillhandahåller julbord. Det är något alldeles speciellt att gå på julbord i en anrik gammal byggnad som Ulvsby herrgård. Här sitter julstämningen i väggarna och förstärks av levande ljus, matsalens personal och julens dofter.