Meny

Herrgårdens restaurang och närproducerat

Närproducerat mat har alltid funnits här på Ulvsby herrgård. Vi har vi en lång tradition av att laga gott av det som finns i trakten.  Vi lagar mat av utvalda råvaror från producenter som arbetar med omsorg om djur och natur. Vad som finns på menyn varierar med säsong och vad som är bäst just nu. Vi värnar om vår miljö, om djur och natur, och försöker arbeta så hållbart som möjligt och lagar mat till de som bokat middag.

Boka gärna något av våra förmånliga erbjudanden med meny och övernattning.

Herrgårdsmeny

Kantarell Toast
En liten liten goding på hembakat bröd, säsongens kantareller från skogarna kring Gräsmark. Gratinerad med lagrad ost ”Gammel-Per” från Lakene Ostgård http://www.ostgard.se på andra sidan berget.
Chanterelle toast.  A small treat on home-baked bread, seasonal chanterelles from the forests around Gräsmark. Gratin with aged cheese ”Gammel-Per” from Lakene Ostgård on the other side of the mountain.

Kantarellsoppa
Lufttorkad vedrökt snickarkarré på värmlandsgris. Från August Larssons Charkuteri i norra Råda
Chanterelle soup. Dry cured smoked Pork sirloin from Värmland.

Torskrygg med trattkantarellbuljong och palsternacka
På hösten är det gott med torsk, särskilt med goda små trattisar från skogarna runt Gräsmark. Puré på palsternacka från vännerna på Torfolks Gård http://www.torfolk.se på andra sidan berget – och en bit upp i Klarälvdalen.
Cod, parsnip purée and funnel chanterelle broth

Hjort från Värmland med gräddstuvade kantareller
På tallriken finns även vinkokta päron, rödvinssås och puré på mandelpotatis.
Venison from Värmland with chanterelles stewed in cream, wine-poached pears, red wine sauce and puree on almond potatoes.

Rökt Getost från med chutney på trattkantareller och rabarber
Osten kommer från Finnskogens Ost. Ett litet mejeri i norrut i Värmland som gör ost med stor smak. Vi är gladstolta över att få ha den på menyn.
Smoked goat cheese with chutney on chanterelles and rhubarb
The cheese comes from Finnskogens Ost. A small dairy in the north of Värmland that makes cheese with great taste. We are delighted to have it on the menu.

Chokladkola Tarte med lingon och syrad grädde
Chocolate Caramel Tart with lingonberries and sour cream


Meny 6 rätter i 7 serveringar  695 kr

Serveras på lördagar 18.30. Boka gärna vårt förmånliga paket Herrgårdsweekend där meny och övernattning ingår. Läs mer här: https://ulvsbyherrgard.se/erbjudande/herrgardsweekend/


Gårdsmeny höst 

Rotsellerisoppa
Serveras med flarn av hemgjord viltkorv som röks här på herrgården. Syrliga lingon från skogarna kring Gräsmark toppar soppan.
Celery soup served with slices of homemade venison sausage from our smoke house. Tart  lingonberries, from the forests around Gräsmark.

Tuppkyckling med blåbärssås
Tuppkycklingen kommer från Mowitz på Marieströms gård, serveras med en rödvinssås smaksatt med blåbär. Variation på morot och potatis från Värmland som rostats med örter.
Rooster chicken from Mowitz on Marieström’s farm, served with a red wine sauce spiced with blueberries.  Variation on carrot, and potato from Värmland roasted with herbs.

Chokladvariation med sorbet på körsbär
Chocolate variation with cherry sorbet 

Meny 3 rätter 575 kr


Serveras tisdag – fredag 18.30

Bor du hos oss fler 1 dygn så lagar vi alltid så att du alltid serveras en ny meny. Du behöver inte äta samma 2 gånger – om du inte vill det förstås!


Barnmeny
För små som hellre äter något annat finns: hemlagade köttbullar på ekologiskt kött från värmländska gårdar, med potatismos, gräddsås, lingon och gurka. Och glass till dessert!

För de minsta barnen  (4 köttbullar och lagom med glass) 129  kr
För lite större barn (6 köttbullar och lite mer glass) 149 kr

Restaurang med tradition av mat på närproducerat

Här på Ulvsby herrgård har vi en lång tradition av att laga gott av traktens utbud av råvaror från traktens producenter som arbetar med omsorg om djur och natur. Vad som finns på menyn varierar med säsong och vad som är bäst just nu.

Vi värnar om vår miljö, om djur och natur, och försöker arbeta så hållbart som möjligt och lagar mat till de som bokat middag. Under höst och vinter öppnar matsalen 18.30 och då erbjuder vi en god 3-rätters gårdsmeny tisdag – fredag.

Lördag serverar vi herrgårdsmiddag med flera rätter. Hur många beror på vad som finns av närproducerat – säsong och utbud. Vi dukar lite extra fint i restaurangen för en festlig kväll med god mat och vin. En halvtimme innan middagen på lördagar är det champagnemingel herrgårdens salong. Där kan man mingla över ett glas champagne, umgås och höra menyn presenteras.

Boka middag senast kl 14 dagen innan besök. Då hinner vi förbereda och laga på ett hållbart sätt – och undviker onödigt matsvinn. 

Boka gärna ett förmånligt erbjudande där meny och övernattning ingår.
Läs mer här: https://ulvsbyherrgard.se/erbjudanden


Frukost på herrgård i Sunne, mitt i Värmland

Välkommen att njuta av en härlig herrgårdsfrukost på buffé, med egna och lokala specialiteter. Samla vännerna eller ta med familjen på en lång härlig frukost som en trevlig start på dagen. Herrgårdsfrukosten serveras sommartid från kl 8 – i dessa tider har vi bordsbokning, boka på 0565 140 10  Pris 150 kr (barn < 12 år 75 kr).
Frukost ingår för övernattande gäster och du bokar en frukosttid vid incheckning. Så att alla får ett säkert utrymme och en bra start på dagen!


Ingen lunch 2022

Det är populärt att stanna för lunch här i Sunne.  Och vi rekommenderar gärna våra vänner som har goa matställen i trakten. Ät gott hos några av våra favoriter – där vi själva gärna hänger!(Kolla öppettider på deras hemsidor)

Kalasmakeriet på Prästgår’n

Titta in hos Kerstin och Johanna på Kalasmakeriet på Prästgår’n! i Gräsmark. Ta av innan Rottneros, mot Ski Sunne, och kör mot Gräsmark på sjön Rottnens västra strand. Ta östra stranden på väg tillbaka till E45, och kom ut strax norr om Sunne. Om du har tur så vankas det svenskt klassiskt smörgåsbord – men då behöver du ha lite tid på dig.

Frykens Pärla

En riktig pärla med god mat och betagande sjöutsikt där den ligger precis vid kanten av sjön Fryken i den lilla charmiga byn Lysvik.  https://frykensparla.se/ Här finns det också en inredningsaffär med spännande sortiment, som verkligen är värt ett besök. I byn Lysvik finns även en liten butik och en bra pizzeria om nån är sugen på det. Kolla om Mormors glasskafé har öppet. Ett fint fika stopp och ibland har de Afternoon Tea.  http://www.mormorsglasscafe.se . Kolla hemsidan!

Saffran & Vitlök

I Sunne centrum finns Åsa och Roland som har den lilla krogen Saffran & Vitlök. https://saffranvitlok.se/ Bra parkering nära krogen. Finns i det speciella bibliotekshuset, som är ritat av Gert Wingård.

Väl värt att kika närmare på, liksom Sunnes små fina butiker som finns i samma kvarter. Missa för allt i världen inte Shangri-La – en butik med fantastiskt sortiment av damunderkläder – och mycket vackert för oss med former och kurvor! Här finns superfint i storlekar från A – H!

 

 

Vinmeny med utvalda viner till

Herrgårdsmeny

Potzinger Sauvignon Blanc
Südsteiermark Österrike

Gustav Riesling Trocken
G A Schmitt Rheinhessen 

Le Grande Noir GSM
R-Wines, Minervois, Langedoc

Lustau India Solera Sherry
Lustau Jerez

Nittnaus Beerenauslese Exquisite
Nittnaus, Gols, Burgenland

Vinmeny 5 glas 575 kr


Vinmeny med utvalda viner till gårdsmeny

Potzinger Grauburgunder
Südsteiermark Austria

Domaine Houchart Rosé
Domaine Houchart, Aix en Provence 

Moscatel de Setùbal
Bacalhôa Vinhos de Portugal

Vinmeny  3 glas 395 kr


Vi erbjuder även meny med utvalda drycker u alkohol. 

5 glas 149 kr och 3 glas 95 kr


En god final

Kaffe från Karlstad, chokladtryffel & utvald avec 3 cl 150 kr
Coffee from Karlstad, Chocolate Truffle & selected liquer 3 cl 


We love our local suppliers!
Västra Ämterviks Bryggeri, Fryksdalens Bryggeri, Uncorked Wine, Torfolks Gård,  Finnskogens Ost, August Larsson Chark, the local bakery Citykonditioriet, Kafferosteriet Löfbergs, Kils Slakteri, Lakene Ostgård, Hygns Gård and all fishermen, hunters, farmers and mushroom- and berry pickers.

Lunch

Runt Frykens finns många fina restauranger som serverar härliga luncher. I alla kyrkbyar finns småbykrogar i vacker miljö invid sjön. Här på Ulvsby herrgård serverar vi herrgårdsmiddag framåt kvällen, lagade på utvalda råvaror och serverad med värmländsk vänlighet. Du som gästar oss och stannar över natt – boka gärna bord om du säkert vill få plats för en god middag. Eller varför inte boka ett av herrgårdens förmånliga paket med middag och boende.

 

LÄS VIDARE

Lunch för grupper på resa

God vällagad lunch på lokala råvaror serveras i herrgårdens vackra matsal med sjöutsikt över sjön Fryken. Är ni en grupp på 25 personer eller fler – ja ända upp till 120 personer så öppnar vi matsalen och dukar upp och serverar med värmländsk vänlighet!

Välkommen till oss på Ulvsby Herrgård för en härlig lunch eller middag på resan. Låt oss laga på det bästa i säsong eller välj bland flera alternativ.

Ulvsby herrgård finns strax norr om Sunne vid sjön Fryken mitt i Värmland, helt nära väg E45. Här finns stor parkering och det är lätt att köra fram och vända med buss. Flera fräscha toaletter och hiss till andra våningen gör besöket smidigt. 

Så välkommen till en härlig lunch på resan, eller som målet för resan. Ring Isabell på 0565 140 10 så bokar vi bästa lunchen för er. Och vi berättar gärna kort herrgårdens historia, som sträcker sig ända tillbaka till 1500-talet, som en trevlig inledning på lunchen.