Meny

Herrgårdens restaurang och närproducerat

Närproducerat mat har alltid funnits här på Ulvsby herrgård. Vi har vi en lång tradition av att laga gott av det som finns i trakten och väljer råvaror från producenter som arbetar med omsorg om djur och natur.

Vad som finns på menyn varierar med säsong och vad som är bäst just nu. Vi värnar om vår miljö, och arbetar så hållbart som möjligt och lagar mat till alla som bokat bord. Välkommen du också till bords!

Boka gärna vårt förmånliga paket Herrgårdsweekend där meny och övernattning ingår. Läs mer här: https://ulvsbyherrgard.se/erbjudande/herrgardsweekend/


Herrgårdsmeny

Nässelsoppa
Vårens späda nässelskott och vaktelägg.  Nässlorna plockar vi i trädgård och hagar.
Nettle Soup with quail eggs.

Gäddpaté
Gädda är som finast på våren, och väldigt god som paté. Serveras med forellrom.
Paté of pike with trout roe. 

Lamm från svenska gårdar
Tacka med lamm, både från Värmland och svenska gårdar,  rödvinssås, betor och krossad värmlandspotatis.
Young mutton and lamb, from Wermland and swedish farms, red wine sauce, beetroot and crushed  potatoes. 

Ost 
Från något av Värmlands små mejerier.
Cheese from a local diary.

Rabarber
Vi gör en variation på en av vårens goda råvaror.
Variation of rhubarb.

Menyn innehåller mjölk, ägg, gluten, soja, fisk, selleri


795 kr
Serveras måndag – lördag 18.30
Välkommen att boka bord på info@ulvsbyherrgard.se

 


Barnmeny
För små som hellre äter något annat finns: hemlagade köttbullar på ekologiskt kött från värmländska gårdar, med potatismos, gräddsås, lingon och gurka. Och glass till dessert!

För alla barn (6 köttbullar) 149 kr

Restaurang med tradition av mat på närproducerat

Här på Ulvsby herrgård har vi en lång tradition av att laga gott av traktens utbud av råvaror från traktens producenter som arbetar med omsorg om djur och natur. Vad som finns på menyn varierar med säsong och vad som är bäst just nu.

Vi värnar om vår miljö, om djur och natur, och försöker arbeta så hållbart som möjligt och lagar mat till de som bokat middag.

Boka middag senast kl 14 dagen innan besök. Då hinner vi förbereda och laga på ett hållbart sätt – och undviker onödigt matsvinn. 

Boka gärna ett förmånligt erbjudande där meny och övernattning ingår.
Läs mer här: https://ulvsbyherrgard.se/erbjudanden


Frukost på herrgård i Sunne, mitt i Värmland

Välkommen att njuta av en härlig herrgårdsfrukost på buffé, med egna och lokala specialiteter. Samla vännerna eller ta med familjen på en lång härlig frukost som en trevlig start på dagen. Herrgårdsfrukosten serveras sommartid från kl 8, boka gärna på 0565 140 10  Pris 150 kr (barn < 12 år 75 kr).
Frukost ingår för övernattande gäster och du bokar en frukosttid vid incheckning.


Ingen lunch 2023

Det är populärt att stanna för lunch här i Sunne.  Och vi rekommenderar gärna våra vänner som har goa matställen i trakten. Ät gott hos några av våra favoriter – där vi själva gärna hänger!(Kolla öppettider på deras hemsidor)

Kalasmakeriet på Prästgår’n

Titta in hos Kerstin och Johanna på Kalasmakeriet på Prästgår’n! i Gräsmark. Ta av innan Rottneros, mot Ski Sunne, och kör mot Gräsmark på sjön Rottnens västra strand. Ta östra stranden på väg tillbaka till E45, och kom ut strax norr om Sunne. Om du har tur så vankas det svenskt klassiskt smörgåsbord – men då behöver du ha lite tid på dig.

Frykens Pärla

En riktig pärla med god mat och betagande sjöutsikt där den ligger precis vid kanten av sjön Fryken i den lilla charmiga byn Lysvik.  https://frykensparla.se/ Här finns det också en inredningsaffär med spännande sortiment, som verkligen är värt ett besök. I byn Lysvik finns även en liten butik och en bra pizzeria om nån är sugen på det. Kolla om Mormors glasskafé har öppet. Ett fint fika stopp och ibland har de Afternoon Tea.  http://www.mormorsglasscafe.se . Kolla hemsidan!

Saffran & Vitlök

I Sunne centrum finns Åsa och Roland som har den lilla krogen Saffran & Vitlök. https://saffranvitlok.se/ Bra parkering nära krogen. Finns i det speciella bibliotekshuset, som är ritat av Gert Wingård.

Väl värt att kika närmare på, liksom Sunnes små fina butiker som finns i samma kvarter. Missa för allt i världen inte Shangri-La – en butik med fantastiskt sortiment av damunderkläder – och mycket vackert för oss med former och kurvor! Här finns superfint i storlekar från A – H!

 

 

Vinmeny med utvalda viner

Potzinger Sauvignon Blanc
Südsteiermark Österrike

Domaine Nathalie & Gilles Fèvre
Chablis Bourgogne

Château Vignelaure
Coteaux d'Aix-en-Provence            

Portvin till ost
Det som passar bäst till!

Moscato d’Asti
Orlando Abrigo Piemonte                                         

Vinmeny 5 glas 695 kr

 


Vi erbjuder även meny med utvalda drycker u alkohol. 

5 glas 179 kr


En god final

Kaffe från Karlstad, chokladtryffel & utvald avec 3 cl 300 kr
Coffee from Karlstad, Chocolate Truffle & selected liquer 3 cl 


We love our local suppliers!
Västra Ämterviks Bryggeri, Fryksdalens Bryggeri, Uncorked Wine, Torfolks Gård,  Finnskogens Ost, August Larsson Chark, the local bakery Citykonditioriet, Kafferosteriet Löfbergs, Kils Slakteri, Lakene Ostgård, Hygns Gård and all fishermen, hunters, farmers and nettle, mushroom- and berry pickers.

Lunch

Runt Frykens finns många fina restauranger som serverar härliga luncher. I alla kyrkbyar finns småbykrogar i vacker miljö invid sjön. Här på Ulvsby herrgård serverar vi herrgårdsmiddag framåt kvällen, lagade på utvalda råvaror och serverad med värmländsk vänlighet. Du som gästar oss och stannar över natt – boka gärna bord om du säkert vill få plats för en god middag. Eller varför inte boka ett av herrgårdens förmånliga paket med middag och boende.  Stannar du flera dygn komponerar vi särskilt så du alltid bjuds nya smaker!

 

LÄS VIDARE

Lunch för grupper på resa

I år har vi ingen möjlighet att erbjuda luncher till sällskap och grupper men vi rekommenderar någon av Sunnes trevliga restaruanger. Du hittar förslag på trevliga restauranger på Sagolika Sunnes hemsida https://sagolikasunne.se/gora/mat-fika

Vi själva här på Ulvsby herrgård besöker gärna Kalasmakeriet i Gräsmark, Saffran & Vitlök, Frykens Pärla, Kulinarika eller Slottet i Sunne. Hotellen i Sunne erbjuder också goda luncher – ring bara och kolla så att de har lunch just den dagen ni vill gästa. Hotell Selma Spa+ och Hotell Frykenstrand erbjuder både god mat och fin sjöutsikt. Eller varför inte en lättare lunch på Mårbacka eller Rottneros Park!