Meny

Herrgårdens restaurang och närproducerat

Närproducerat mat har alltid funnits här på Ulvsby herrgård. Vi har vi en lång tradition av att laga gott av det som finns i trakten.  Vi lagar mat av utvalda råvaror från producenter som arbetar med omsorg om djur och natur. Vad som finns på menyn varierar med säsong och vad som är bäst just nu. Vi värnar om vår miljö, om djur och natur, och försöker arbeta så hållbart som möjligt och lagar mat till de som bokat middag.

Boka gärna något av våra förmånliga erbjudanden med meny och övernattning.

Herrgårdsmeny Vinter

Rotsellerisoppa
Serveras med flarn av hemgjord viltkorv som röks här på herrgården. Syrliga lingon från skogarna kring Gräsmark toppar soppan.  Celery soup served with slices of homemade venison sausage from our smoke house. Tart  lingonberries, from the forests around Gräsmark.

Rödvinsbrässerad oxkind, bakade rotfrukter och potatispuré
Oxkind är vintermat. Långkok på låg temperatur och i gott rött vin. Serveras med vinterns fina rotsaker och värmlandspotatis. Red wine braised beef cheek, baked root vegetables and mashed potatoes.

Môlter med vaniljglass
I juli glöder myrarna gyllengula av hjortron här i Värmland. Ett av de allra godaste bären vi vet. Vi sparar och tar fram när det känns som längst till vår. Värmer försiktigt och njuter med glass. Warm cloudberries with vanilla ice cream.


Meny 3 rätter 595 kr 

Serveras på lördagar 18.30. Boka gärna vårt förmånliga paket Herrgårdsweekend där meny och övernattning ingår. Läs mer här: https://ulvsbyherrgard.se/erbjudande/herrgardsweekend/


Gårdsmeny vinter 

Kantarellsoppa
På kantareller från Munkforshöjden. Lufttorkad vedrökt snickarkarré på värmlandsgris. Från August Larssons Charkuteri i norra Råda. Chanterelle soup. Dry cured smoked Pork sirloin from Värmland.

Viltfärsbiff med lingongräddsås
Fina färsbiffar på vilt från Hygns gård i södra Värmland. Serveras med en klassisk gräddsås som fått härlig syra av lingon från skogen bortom Gräsmark.  Sauterade grönsaker och gratäng på vinterlagrade rotsaker. Venison minced beefsteak with lingonberry cream sauce. Served with a classic cream sauce that has been given lovely acidity by lingonberries from the forest beyond Gräsmark. Sautéed vegetables and gratin on winter-stored root vegetables.

Skrädmjölsbakat vinteräpple
Ugnsbakade vinteräpplen med mördeg på skrädmjöl från Stöpafors.
Serveras med vaniljsås och vaniljglass! Baked winter apple.  The finest winter apples, oven-baked with shortcrust pastry on custom flour from Stöpafors. Served with custard and vanilla ice cream. 

Meny 3 rätter 575 kr


Serveras tisdag – fredag 18.30

Bor du hos oss fler 1 dygn så lagar vi alltid så att du alltid serveras en ny meny. Du behöver inte äta samma 2 gånger – om du inte vill det förstås!


Barnmeny
För små som hellre äter något annat finns: hemlagade köttbullar på ekologiskt kött från värmländska gårdar, med potatismos, gräddsås, lingon och gurka. Och glass till dessert!

För alla barn (6 köttbullar) 129 kr

Restaurang med tradition av mat på närproducerat

Här på Ulvsby herrgård har vi en lång tradition av att laga gott av traktens utbud av råvaror från traktens producenter som arbetar med omsorg om djur och natur. Vad som finns på menyn varierar med säsong och vad som är bäst just nu.

Vi värnar om vår miljö, om djur och natur, och försöker arbeta så hållbart som möjligt och lagar mat till de som bokat middag. Under höst och vinter öppnar matsalen 18.30 och då erbjuder vi en god 3-rätters gårdsmeny tisdag – fredag.

Lördag serverar vi herrgårdsmiddag med flera rätter. Hur många beror på vad som finns av närproducerat – säsong och utbud. Vi dukar lite extra fint i restaurangen för en festlig kväll med god mat och vin.

Boka middag senast kl 14 dagen innan besök. Då hinner vi förbereda och laga på ett hållbart sätt – och undviker onödigt matsvinn. 

Boka gärna ett förmånligt erbjudande där meny och övernattning ingår.
Läs mer här: https://ulvsbyherrgard.se/erbjudanden


Frukost på herrgård i Sunne, mitt i Värmland

Välkommen att njuta av en härlig herrgårdsfrukost på buffé, med egna och lokala specialiteter. Samla vännerna eller ta med familjen på en lång härlig frukost som en trevlig start på dagen. Herrgårdsfrukosten serveras sommartid från kl 8 – i dessa tider har vi bordsbokning, boka på 0565 140 10  Pris 150 kr (barn < 12 år 75 kr).
Frukost ingår för övernattande gäster och du bokar en frukosttid vid incheckning. Så att alla får ett säkert utrymme och en bra start på dagen!


Ingen lunch 2023

Det är populärt att stanna för lunch här i Sunne.  Och vi rekommenderar gärna våra vänner som har goa matställen i trakten. Ät gott hos några av våra favoriter – där vi själva gärna hänger!(Kolla öppettider på deras hemsidor)

Kalasmakeriet på Prästgår’n

Titta in hos Kerstin och Johanna på Kalasmakeriet på Prästgår’n! i Gräsmark. Ta av innan Rottneros, mot Ski Sunne, och kör mot Gräsmark på sjön Rottnens västra strand. Ta östra stranden på väg tillbaka till E45, och kom ut strax norr om Sunne. Om du har tur så vankas det svenskt klassiskt smörgåsbord – men då behöver du ha lite tid på dig.

Frykens Pärla

En riktig pärla med god mat och betagande sjöutsikt där den ligger precis vid kanten av sjön Fryken i den lilla charmiga byn Lysvik.  https://frykensparla.se/ Här finns det också en inredningsaffär med spännande sortiment, som verkligen är värt ett besök. I byn Lysvik finns även en liten butik och en bra pizzeria om nån är sugen på det. Kolla om Mormors glasskafé har öppet. Ett fint fika stopp och ibland har de Afternoon Tea.  http://www.mormorsglasscafe.se . Kolla hemsidan!

Saffran & Vitlök

I Sunne centrum finns Åsa och Roland som har den lilla krogen Saffran & Vitlök. https://saffranvitlok.se/ Bra parkering nära krogen. Finns i det speciella bibliotekshuset, som är ritat av Gert Wingård.

Väl värt att kika närmare på, liksom Sunnes små fina butiker som finns i samma kvarter. Missa för allt i världen inte Shangri-La – en butik med fantastiskt sortiment av damunderkläder – och mycket vackert för oss med former och kurvor! Här finns superfint i storlekar från A – H!

 

 

Vinmeny med utvalda viner till

Herrgårdsmeny

Potzinger Grauburgunder
Südsteiermark Austria

Simposio Vino Nobile di Montepulciano
Tenimenti Angelini

Nittnaus Beerenauslese Exquisite
Nittnaus, Gols, Burgenland

Vinmeny 3 glas 495 kr


Vinmeny med utvalda viner till gårdsmeny

Potzinger Sauvignon Blanc
Südsteiermark Österrike

Le Grande Noir GSM
R-Wines, Minervois, Langedoc

Moscatel de Setùbal
Bacalhôa Vinhos de Portugal

Vinmeny  3 glas 395 kr


Vi erbjuder även meny med utvalda drycker u alkohol. 

3 glas 129 kr


En god final

Kaffe från Karlstad, chokladtryffel & utvald avec 3 cl 150 kr
Coffee from Karlstad, Chocolate Truffle & selected liquer 3 cl 


We love our local suppliers!
Västra Ämterviks Bryggeri, Fryksdalens Bryggeri, Uncorked Wine, Torfolks Gård,  Finnskogens Ost, August Larsson Chark, the local bakery Citykonditioriet, Kafferosteriet Löfbergs, Kils Slakteri, Lakene Ostgård, Hygns Gård and all fishermen, hunters, farmers and mushroom- and berry pickers.

Lunch

Runt Frykens finns många fina restauranger som serverar härliga luncher. I alla kyrkbyar finns småbykrogar i vacker miljö invid sjön. Här på Ulvsby herrgård serverar vi herrgårdsmiddag framåt kvällen, lagade på utvalda råvaror och serverad med värmländsk vänlighet. Du som gästar oss och stannar över natt – boka gärna bord om du säkert vill få plats för en god middag. Eller varför inte boka ett av herrgårdens förmånliga paket med middag och boende.

 

LÄS VIDARE

Lunch för grupper på resa

I år har vi ingen möjlighet att erbjuda luncher till sällskap och grupper men vi rekommenderar någon av Sunnes trevliga restaruanger. Du hittar förslag på trevliga restauranger på Sagolika Sunnes hemsida https://sagolikasunne.se/gora/mat-fika

Vi själva här på Ulvsby herrgård besöker gärna Kalasmakeriet i Gräsmark, Saffran & Vitlök, Frykens Pärla, Kulinarika eller Slottet i Sunne. Hotellen i Sunne erbjuder också goda luncher – ring bara och kolla så att de har lunch just den dagen ni vill gästa. Hotell Selma Spa+ och Hotell Frykenstrand erbjuder både god mat och fin sjöutsikt. Eller varför inte en lättare lunch på Mårbacka eller Rottneros Park!