Meny

Herrgårdens restaurang och närproducerat

Vad som finns på menyn varierar med säsong och vad som är bäst just nu. Vi värnar om vår miljö, och arbetar så hållbart som möjligt och lagar mat till alla som bokat bord. Välkommen du också till bords!

Boka gärna vårt förmånliga paket Herrgårdsweekend där meny och övernattning ingår. Läs mer här: Erbjudande med goda middagar!


Herrgårds meny ojämna datum

Nubbesill

Efter vårt gamla recept. Finaste Matjessill och med rågbröd.
An old recipe and a favorite. A typical swedish dish,
the finest matjes and rye bread.

Kalv

Helstekt kalvytterfilé från svenska gårdar. Serveras med brynt
smörsås, potatiskaka och säsongens grönsaker.
Roasted veal tenderloin from Swedish farms.
Browned butter sauce, Pommes Anna and vegetables

Ost

Lagrad ost ”Gammel Pär” från Lakene ostgård strax österut.
Marmelad på hjortron från myrarna.
Aged cheese ”Gammel Pär”, from Lakene cheese farm.
Cloudberries picked on the marshes and made to jam.

Jordgubbar

Citronmousse och Jordgubbsconsommé.
 Lemon mousse with strawberry consommé

849 kr

Herrgårds meny jämna datum

Raggmunk och vilt

Värmlandspotatis och skrädmjöl från Stöpafors blir till frasigt fin raggmunk. Toppas med en pytt på vilt från Värmland. Picklad rödlök och lite smetana är gott till.
Potatoe pancake with  typical swedish ”game pytt i panna” pickled red onion and  sour cream. 

Regnbågsforell från Hagfors

Nyrökt direkt från herrgårdens rökeri, serveras med romsås, spenat- och potatisécrassé och sauterade grönsaker.
Freshly smoked rainbow trout from the manor’s smokehouse, served with sauce with roe, spinach-and potato crassé and sauteed vegetables

Ost

Hemgjord färskost smaksatt med örter.
Homemade cream cheese flavored with herbs.

Rabarber & vit choklad

Rabarber- och vitchokladpannacotta på skrädmjölsbotten.
Rhubarb and white chocolate panna cotta on a flour base tart.

849 kr

______________________________________________________________________________

Smått berömda hemlagade köttbullar

Alltid på menyn – sen nästan 100 år
Ända sen 1923 har de smått berömda, hemlagade och handrullade köttbullarna serverats här på herrgården. Alltid lagade på ekologiskt kött från värmländska gårdar och serverade med potatismos kokt på värmlandspotatis. Gräddsås, värmlandslingon och picklad gurka och aldrig kryddat med några nymodigheter. 325 kr


Barnmeny

Hemlagade köttbullar på ekologiskt kött från värmländska gårdar, med potatismos, gräddsås, lingon och gurka. Och glass till dessert!

För alla barn y 12 år (6 köttbullar) 149 kr


Det händer att vi ändrar i menyn lite då och då, beroende på inspiration och fina råvaror. Vill du vara säker på vad som serveras så ring gärna till oss.
If you want to be sure of what is served, please call, as we can change from day to day depending on inspiration and fine ingredients.


Är du allergisk så meddela oss innan besök, (gärna 48 timmar innan) då tar vi bort det du inte mår bra av. OBS! ingen extra avgift för specialmat pga allergi. Välkommen att boka bord på info@ulvsbyherrgard.se
If you are allergic, let us know before your visit, (preferably 48 hours before, and no extra fee.) then we will remove what you don’t feel good about. Welcome to book a table at info@ulvsbyherrgard.se


Restaurang med tradition av mat på närproducerat

Här på Ulvsby herrgård har vi en lång tradition av att laga gott av traktens utbud av råvaror från traktens producenter som arbetar med omsorg om djur och natur. Vad som finns på menyn varierar med säsong och vad som är bäst just nu. Vi värnar om vår miljö, om djur och natur, och försöker arbeta så hållbart som möjligt och lagar mat till de som bokat middag. På så sätt undviker vi onödigt matsvinn och värnar en smula om naturen.

Boka gärna ett förmånligt erbjudande där meny och övernattning ingår.
Läs mer här: Förmånliga erbjudande på Ulvsby herrgård!


Frukost på herrgård i Sunne, mitt i Värmland

Välkommen att njuta av en härlig herrgårdsfrukost på buffé, med egna och lokala specialiteter. Samla vännerna eller ta med familjen på en lång härlig frukost som en trevlig start på dagen. Herrgårdsfrukosten serveras sommartid från kl 8, boka gärna på 0565 140 10  Pris 150 kr (barn < 12 år 75 kr).
Frukost ingår för övernattande gäster och du bokar en frukosttid vid incheckning.


Ingen lunch hos oss

Det är populärt att stanna för lunch här i Sunne.  Och vi rekommenderar gärna våra vänner som har goa matställen i trakten. Ät gott hos några av våra favoriter – där vi själva gärna hänger! (Kolla öppettider på deras hemsidor)

Kalasmakeriet på Prästgår’n

Titta in hos Kerstin och Johanna på Kalasmakeriet på Prästgår’n! i Gräsmark. Ta av innan Rottneros, mot Ski Sunne, och kör mot Gräsmark på sjön Rottnens västra strand. Ta östra stranden på väg tillbaka till E45, och kom ut strax norr om Sunne. Om du har tur så vankas det svenskt klassiskt smörgåsbord – men då behöver du ha lite tid på dig.

Frykens Pärla

En riktig pärla med god mat och betagande sjöutsikt där den ligger precis vid kanten av sjön Fryken i den lilla charmiga byn Lysvik.  Läs mer här om Frykens Pärla. Här finns det också en inredningsaffär med spännande sortiment, som verkligen är värt ett besök. I byn Lysvik finns även en liten butik och en bra pizzeria om nån är sugen på det. Kolla om Mormors glasskafé har öppet. Ett fint fika stopp och ibland har de Afternoon Tea.  Här hittar du Mormors Glasskafé! . Kolla hemsidan!

Saffran & Vitlök

I Sunne centrum finns Åsa och Roland som har den lilla krogen Saffran & Vitlök. Restaurang Saffran&Vitlök Bra parkering nära krogen. Finns i det speciella bibliotekshuset, som är ritat av Gert Wingård.

Väl värt att kika närmare på, liksom Sunnes små fina butiker som finns i samma kvarter. Missa för allt i världen inte Underklädesbutiken Shangri-La i Sunne – en butik med fantastiskt sortiment av damunderkläder – och mycket vackert för oss med former och kurvor! Värmlands egen Victoria’s Secret där Ylva och hennes skickliga medarbetare guidar till det rätta under! Här finns superfint i storlekar från A – H!

 

 

Vinmeny

Vår sommelier Peter väljer goda viner från källaren och sätter ihop vinpaket med vin som förhöjer smaken på maten.

Kika gärna i vår vinlista med viner främst från Europa men även andra delar av världen.

Vi erbjuder även meny med utvalda drycker utan alkohol.


En god final

Kaffe från Karlstad & Destillerat 


We love our local suppliers!
Frimansgården Träd & Frukt, Uncorked Wine, 
Västra Ämterviks Bryggeri, Fryksdalens Bryggeri, Kafferosteriet Löfbergs, Torfolks Gård, Grinnemo Hallon, Lakene Ostgård, Ljusåsens Mejeri, Finnskogens Ost, Gustava Lax i Hagfors, Luröbåtens Löjrom från Vänern, Gårdarna i Värmland, Kils Slakteri, Hygns Gård, August Larsson Chark, the local bakery Citykonditioriet and all fishermen, hunters, farmers and nettle-, mushroom and berry pickers.

Lunch

Runt Frykens finns många fina restauranger som serverar härliga luncher. I alla kyrkbyar finns småbykrogar i vacker miljö invid sjön. Här på Ulvsby herrgård serverar vi herrgårdsmiddag framåt kvällen, lagade på utvalda råvaror och serverad med värmländsk vänlighet. Du som gästar oss och stannar över natt – boka gärna bord om du säkert vill få plats för en god middag. Eller varför inte boka ett av herrgårdens förmånliga paket med middag och boende.  Stannar du flera dygn komponerar vi särskilt så du alltid bjuds nya smaker!

 

LÄS VIDARE

Lunch för grupper på resa

I år har vi ingen möjlighet att erbjuda luncher till sällskap och grupper men vi rekommenderar någon av Sunnes trevliga restauranger. Du hittar förslag på trevliga restauranger på Sagolika Sunnes hemsida Sagolika Sunne tips Mat & Fika

Vi själva här på Ulvsby herrgård besöker gärna Kalasmakeriet i Gräsmark, Saffran & Vitlök, Frykens Pärla eller Kulinarika. Hotellen i Sunne erbjuder också goda luncher – ring bara och kolla så att de har lunch just den dagen ni vill gästa. Hotell Selma Spa+ och Hotell Frykenstrand erbjuder både god mat och fin sjöutsikt. Eller varför inte en lättare lunch på Mårbacka eller Rottneros Park!