Om Ulvsby Herrgård

Ulvsby herrgård ligger vackert vid sjön Fryken. Utsikten är nästan onödigt vacker, som vi säger här i Värmland – med glimten i ögat.

Idag är Ulvsby herrgård, tidigare kallad Länsmansgården med inspiration från Selma Lagerlöf, ett uppskattat hotell för avkoppling, god mat och dryck samt upplevelser i naturen. Här känner du dig som hemma! Ägarna familjen Krönsjö sätter en personlig prägel på herrgården.

Herrgård med anor vid sjön Fryken i Värmland, Sverige

Hotellet i den gamla herrgården ligger högt med fri utsikt över sjön Fryken, strax utanför sagolika Sunne mitt i Värmland. Resan från Karlstad är kort, vacker och njutningsfull. 

Herrgården har bra förbindelser till många stora städer i Sverige, som Stockholm och Göteborg, men också med Oslo i Norge. Väljer du att resa miljövänligt med tåg ligger Ulvsby herrgård bara 15 minuter från Sunne tågstation. Närmsta flygplats är Karlstad Airport med transfer på endast 45 minuter.

Ett hotell med anrik historia 

Ulvsby herrgård är ett historiskt hotell med anor från 1500-talet. Drottning Kristina utnämnde Ulvsby herrgård till säteri på 1600-talet för att senare lägga beslag på herrgården helt för egen del. 

Drottningens officerare var förtjusta i kalas. Det festades rejält både på Ulvsby herrgård och herrgårdarna runt sjön Fryken i Sunne Värmland. Vill du anordna festligheter hos oss så kan du läsa mer om det här! Hotellet och restaurangen Anna-Stinas matsal är den perfekta platsen att samla vänner, familj eller företaget på.