Konst i Sunne Värmland

Konst- och kulturrundor i Värmland. Sunne och Värmland är synonymt med konst och kultur. Och Ulvsby herrgård är den bästa platsen att bo på för att hinna uppleva så mycket som möjligt.

Du kombinerar enkelt det goda herrgårdslivet och bekvämt boende på hotell med besök under våra årliga lokala konstrundor. Kring påsk Övre Frykens konstrunda. På hösten lockar Hantverksrundan i Sunne.

Konstutställning 2021

Mia Wallin  12/1 - 31/5 2021
Herrgårdssalongerna
Måleri

Konstutställningarna är öppna måndag - fredag 10 -15 och lördag 10 - 18.
För andra tider enligt överenskommelse. Är du ute på resa och vill ta med dig konstverket direkt så går det fint.

Övre Frykens konstrunda

Välkommen till Ulvsby herrgård i påsk för att uppleva Övre Frykens konstrunda i Sunne. Övre Frykens Konstrunda går runt sjön Fryken och sträcker sig från Torsby i norr till söder om Sunne. Långfredag - påskdagen bjuder konstnärer in till sina ateljéer och i gallerierna visar konstnärer spännande konstutställningar. Och mitt i konstrundan finns Ulvsby herrgård, ca 3 km norr om Sunne. Välkommen till spännande möten kring konsten!

Här på Ulvsby herrgård finns konst, musik och god mat i skön blandning med början redan på skärtorsdag. Välkommen till en härlig påsk med konst och kultur i fokus!

Ulvsby herrgård i Sunne är ett andra hem för den som uppskattar konst och kultur. Värmland är konstnärernas, konsthantverkarnas och författarnas landskap. Hit vallfärdar likasinnade gäster året runt. Utforska gallerier, konsthallar, museum och evenemang med kulturen i centrum. På herrgården avlöser intressanta utställningar varandra. Konstnärerna är våra vänner! Håll utkik efter datum för nästa vernissage så får du träffa dem personligen.

Konst och kultur i Värmland

Konst, kultur och berättande är det bästa vi vet. Vi hjälper dig gärna att planera innehållsrika utflyktsdagar till besöksmål runt om i Värmland. 

Du startar dagen med Ulvsby herrgårds frukostbuffé. Sedan är du redo att ge dig ut på upptäcktsfärd. När du kommer tillbaka framåt kvällen är de skönt med avkoppling. I Drottning Kristinas badstuga finns både bastu, djupa kopparbadkar och vilstolar. Sedan är det dags för herrgårdsmiddag. 

LÄS VIDARE

I Anna-Stinas matsal njuter du allt det goda med vid utsikt över sjön Fryken.

Exempel på intressanta besöksmål med Ulvsby herrgård som bas:

– Sundsbergs gård från 1700-talet med gårdsmuseum, textilkammare, tandläkarmuseum och skogsmuseum, konsthall, butik och kafé.

– Galleri Björken i centrala Sunne med både lokala och internationella utställare

– Klässbols linneväveri, svensk hovleverantör sedan 1970-talet, med väveri, butik och showroom

– Mimmi design med ateljé och butik med tidlösa kläder i naturmaterial

– Rackstadmuseet i Arvika med utställningar, trädgård, butik och kafé 

– Sandgrund Lars Lerin i Karlstad med konsthall, gästutställare och kafé

– Sliperiet i Borgvik med sommarutställning och restaurang

– Gamla kraftstationen i Deje med konsthall, musikevenemang, kafé och lunchservering

Besök Selma Lagerlöfs Mårbacka

Värmland är berättarnas landskap. På andra sidan sjön Fryken besöker du Selma Lagerlöfs minnesgård Mårbacka

Varje årstid har sin tradition. I november är det dags för julmässan, startskottet för härliga stämningsfulla veckor fram till jul- och nyårshelgerna. På julmässan möter du lokala hantverkare och dricker kryddig glögg. Du köper med dig delikatesser från landsbygdens små livsmedelsproducenter och mathantverkare. Kvaliteten på allt som bjuds kan inte vara högre!

Sommartid är Mårbacka ett av Sveriges mest uppskattade besöksmål. Gården på östsidan av sjön Fryken håller berättelsen om Selma Lagerlöf levande. Här ges guidade visningar i hennes hem. Du får lära känna den spännande kvinna som på många sätt har varit en förebild för oss de senaste hundra åren.

Berättarladan med Västanå teater i Sunne – sommar och jul

Västanå Teater ger magiska föreställningar i Berättarladan på sommaren med start i midsommartid. Med Ulvsby herrgårds kompletta teaterpaket blir upplevelsen ännu större! Bekvämt och enkelt med biljetter, boende, mat och dryck på herrgården. Transfer till och från föreställningen gör det möjligt att låta bilen stå.

Välj teaterweekend med en eller flera övernattningar. Då får du dessutom mer tid att njuta av all kultur som finns i Sunne och Värmland. 

Kulturens herrgårdshotell Ulvsby herrgård

Ulvsby herrgård ligger mitt i konstnärernas, konsthantverkarnas och författarnas landskap Värmland. 

Ulvsby herrgårds hotellrum finns i:

  • Kronohäktet med 13 nybyggda hotellrum med sjöutsikt varav två juniorsviter. Privat balkong, utvald inredning och utsikt över sjön Fryken. 
  • Länsmansflygeln med 17 nyligen renoverade hotellrum i markplan. Flera av rummen har uteplats i söderläge och kvällssol.
  • Kavaljersflygeln, herrgårdens gamla ombyggda sädesmagasin, med 6 nyrenoverade hotellrum på andra våningen. Charmigt och personligt inredda med möbler från förr.

Alla rum har badrum med dusch och wc, TV och Wifi.