Meny

Herrgårdsmiddag

Här på Ulvsby herrgård har vi en lång tradition av att laga gott av traktens utbud av råvaror från traktens producenter som arbetar med omsorg om djur och natur. Vad som finns på menyn varierar med säsong och vad som är bäst just nu. Vi värnar om vår miljö, om djur och natur, och försöker arbeta så hållbart som möjligt och lagar mat till de som bokat middag.
Boka middag senast kl 14 dagen innan besök. Då hinner vi förbereda och laga på ett hållbart sätt – och undviker onödigt matsvinn. 


Herrgårdsmeny

Serveras lördagar och med reservation för ändringar i menyn. 

Marinerad grön sparris & lufttorkad vedrökt karré på Värmlandsgris
Marinated green asparagus & dry cures smoked pork sirloin from Värmland

Sejrygg med vit sparrispuré & nässelbuljong
Saithe back, white asparagus purée & nettle broth

Lamm med variation på betor, krossad potatis & rödvinssås med ramslök
Lamb with variation on beets. Crusched potatoes & red wine saice with ramson

Rökt chévre från Finnskogens Ost, rabarberkompott
Smoked chévre from Finnskogens Ost, rhubarb compote

Vit chokladpannacotta & hemlagad smultronglass
White chocolate panna cotta & homemade wild strawberry ice cream

Meny 5 rätter  695 kr


Kvällens meny

Serveras måndag – fredag och med reservation för ändringar i menyn. 

Crème Ninon – på små fina gröna ärtor
Crème Ninon – on small fine green peas

 Mowitz kyckling från Marieströms gård, tomat- & rosmarinsås & sauterade grönsaker 
Mowitz chicken from Marieströms Farm,  tomato & rosemary sauce & sautéed vegetables.

Cheese Cake & rabarber 
Cheesecake & rhubarb

Meny 3 rätter 525

Bokas senast kl 14 dagen innan du vill gästa oss


Barnmeny
För små som hellre äter något annat finns: hemlagade köttbullar på ekologiskt kött från värmländska gårdar, med potatismos, gräddsås, lingon och gurka. Och glass till dessert!

För de minst barnen  (4 köttbullar och lagom med glass) 129  kr
För lite större barn (6 köttbullar och lite mer glass) 149 kr

 

Frukost på herrgård i Sunne, mitt i Värmland

Välkommen att njuta av en härlig herrgårdsfrukost på buffé, med egna och lokala specialiteter. Samla vännerna eller ta med familjen på en lång härlig frukost som en trevlig start på dagen. Herrgårdsfrukosten serveras sommartid från kl 8 – i dessa tider har vi bordsbokning, boka på 0565 140 10  Pris 150 kr (barn < 12 år 75 kr).
Frukost ingår för övernattande gäster och du bokar en frukosttid vid incheckning. Så att alla får ett säkert utrymme och en bra start på dagen!


Ingen lunch 2022

Det är populärt att stanna för lunch här hos oss. Det brukar vara fullsatt, glatt och trivsamt. Men i år   rekommenderar  vi andra goa matställen i trakten. Ät gott hos några av våra favoriter – där vi själva gärna hänger!(Kolla öppettider på deras hemsidor)

Kalasmakeriet på Prästgår’n

Titta in hos Kerstin och Johanna på Kalasmakeriet på Prästgår’n! i Gräsmark. Ta av innan Rottneros, mot Ski Sunne, och kör mot Gräsmark på sjön Rottnens västra strand. Ta östra stranden på väg tillbaka till E45, och kom ut strax norr om Sunne. Om du har tur så vankas det svenskt klassiskt smörgåsbord – men då behöver du ha lite tid på dig.

Frykens Pärla

En riktig pärla med god mat och betagande sjöutsikt där den ligger precis vid kanten av sjön Fryken i den lilla charmiga byn Lysvik.  https://frykensparla.se/ Här finns det också en inredningsaffär med spännande sortiment, som verkligen är värt ett besök. I byn Lysvik finns en liten butik och en bra pizzeria om nån är sugen på det. Kolla om Mormors glasskafé har öppet. Ett fint fika stopp och ibland har de Afternoon Tea.  http://www.mormorsglasscafe.se . Kolla hemsidan!

Saffran & Vitlök

I Sunne centrum finns Åsa och Roland som har den lilla krogen Saffran & Vitlök. https://saffranvitlok.se/ Bra parkering nära krogen. Finns i det speciella bibliotekshuset, som är ritat av Gert Wingård. Väl värt att kika närmare på, liksom Sunnes små fina butiker som finns i samma kvarter. Missa för allt i världen inte Shangri-La – en butik med fantastiskt sortiment av damunderkläder – och mycket vackert för oss med former och kurvor! Här finns superfint i storlekar från A – H!

 

 

Vinmeny Herrgårdsmeny

Domaine de la Vinconnière
Muscadet Loire

Saint- Roman Sous Le Château Leroux
Beune Bourgogne

Villa Burgundia Gamay-Pinot Noir
Coteaux, Bourgogne

Lustau India Solera Sherry
Lustau Jerez

Nittnaus Beerenauslese Exquisite
 Gols, Burgenland


Vinmeny 5 glas 550 kr


Utvalda drycker

Limone/Rosmarin Soda - Wermland NA - Lingon - Ingefära  - Jordgubbe


Dryckesmeny 5 glas 149


Vinförslag kvällens meny

100 Hills Riesling
 Rheingau, Tyskland

Sartori Valpolicella Ripasso DOC
Valpolicella, Veneto          

Moscato d’Asti
Asti Piemonte


Vinmeny 3 glas 350 kr


Utvalda drycker

Wermlands Alkofria – Black Current GBG Soda - Ingefära


Dryckesmeny 3 glas 129


En god final

Kaffe från Karlstad, chokladtryffel & Avec 3 cl 135 kr
Coffee from Karlstad, chocolate truffle & Avec 3 cl 


We love our local suppliers!
Västra Ämterviks Bryggeri, Fryksdalens Bryggeri Lysvik, Torfolks Gård,  Finnskogens Ost, August Larsson Chark, the local bakery Citykonditioriet, Kafferosteriet Löfbergs, Kils Slakteri, Lakene Ostgård, Hygns Gård and all fishermen, hunters, farmers and mushroom- and berry pickers.

Lunch

Runt Frykens finns många fina restauranger som serverar härliga luncher. I alla kyrkbyar finns småbykrogar i vacker miljö invid sjön. Här på Ulvsby herrgård serverar vi herrgårdsmiddag framåt kvällen, lagade på utvalda råvaror och serverad med värmländsk vänlighet. Du som gästar oss och stannar över natt – boka gärna bord om du säkert vill få plats för en god middag. Eller varför inte boka ett av herrgårdens förmånliga paket med middag och boende.

 

LÄS VIDARE

Lunch för grupper på resa

God vällagad lunch på lokala råvaror serveras i herrgårdens vackra matsal med sjöutsikt över sjön Fryken. Är ni en grupp på 25 personer eller fler – ja ända upp till 120 personer så öppnar vi matsalen och dukar upp och serverar med värmländsk vänlighet!

Välkommen till oss på Ulvsby Herrgård för en härlig lunch eller middag på resan. Låt oss laga på det bästa i säsong eller välj bland flera alternativ.

Ulvsby herrgård finns strax norr om Sunne vid sjön Fryken mitt i Värmland, helt nära väg E45. Här finns stor parkering och det är lätt att köra fram och vända med buss. Flera fräscha toaletter och hiss till andra våningen gör besöket smidigt. 

Så välkommen till en härlig lunch på resan, eller som målet för resan. Ring Isabell på 0565 140 10 så bokar vi bästa lunchen för er. Och vi berättar gärna kort herrgårdens historia, som sträcker sig ända tillbaka till 1500-talet, som en trevlig inledning på lunchen.