Meny

Herrgårdsmiddag

Här på Ulvsby herrgård har vi en lång tradition av att laga gott av traktens utbud av råvaror från traktens producenter som arbetar med omsorg om djur och natur. Vad som finns på menyn varierar med säsong och vad som är bäst just nu. Vi värnar om vår miljö, om djur och natur, och försöker arbeta så hållbart som möjligt och lagar mat till de som bokat middag.

Under höst och vinter öppnar matsalen 18.30 och då erbjuder vi en god 3-rätters gårdsmeny tisdag – fredag.

Lördag serverar vi herrgårdsmiddag med minst 4 rätter. Du dukas det extra fint i restaurangen för en festlig kväll med god mat och vin. En halvtimme innan middagen på lördagar är det champagnemingel herrgårdens salong. Där kan man mingla över ett glas champagne, umgås och höra menyn presenteras.

Boka middag senast kl 14 dagen innan besök. Då hinner vi förbereda och laga på ett hållbart sätt – och undviker onödigt matsvinn. 

Herrgårdsmeny höst

Svampsoppa på kantareller plockade i Gräsmark
Chanterelle Soup 

Smörstekt torskrygg
Blomkålspuré, ljummen vinägrett med bacon på värmlandsgris från herrgårdens rökeri, och potatiskompott med äpple och lök.
Butter-fried cod loin, cauliflower puree, bacon vinaigrette and potato compote with apple and onion

Rökt chévre från Finnskogens Ost med rabarberkompott
Smoked chévre from Finnskogens Ost, with Rhubarb Compote

Vit chokladpannacotta &  blåbärsglass
White chocolate panna cotta & blue berry ice cream

Meny 4 rätter i 5 serveringar  695 kr

 


Gårdsmeny

Veckans gårdsmeny lagar vi efter bästa råvaror i säsong, och kökets lust och kreativitet.  Mejla gärna info@ulvsbyherrgard.se så berättar vi vad som finns på menyn.

Bor du hos oss för att jobbet kräver 1 resa eller 2 –  det finns alltid en god varmrätt för dig. Och du behöver inte äta samma 2 gånger – om du inte vill det förstås! Meddela oss när du bokar så ordnar vi god mat för dig.

 


Barnmeny
För små som hellre äter något annat finns: hemlagade köttbullar på ekologiskt kött från värmländska gårdar, med potatismos, gräddsås, lingon och gurka. Och glass till dessert!

För de minst barnen  (4 köttbullar och lagom med glass) 129  kr
För lite större barn (6 köttbullar och lite mer glass) 149 kr

 

Frukost på herrgård i Sunne, mitt i Värmland

Välkommen att njuta av en härlig herrgårdsfrukost på buffé, med egna och lokala specialiteter. Samla vännerna eller ta med familjen på en lång härlig frukost som en trevlig start på dagen. Herrgårdsfrukosten serveras sommartid från kl 8 – i dessa tider har vi bordsbokning, boka på 0565 140 10  Pris 150 kr (barn < 12 år 75 kr).
Frukost ingår för övernattande gäster och du bokar en frukosttid vid incheckning. Så att alla får ett säkert utrymme och en bra start på dagen!


Ingen lunch 2022

Det är populärt att stanna för lunch här i Sunne.  I år  rekommenderar  vi andra goa matställen i trakten. Ät gott hos några av våra favoriter – där vi själva gärna hänger!(Kolla öppettider på deras hemsidor)

Kalasmakeriet på Prästgår’n

Titta in hos Kerstin och Johanna på Kalasmakeriet på Prästgår’n! i Gräsmark. Ta av innan Rottneros, mot Ski Sunne, och kör mot Gräsmark på sjön Rottnens västra strand. Ta östra stranden på väg tillbaka till E45, och kom ut strax norr om Sunne. Om du har tur så vankas det svenskt klassiskt smörgåsbord – men då behöver du ha lite tid på dig.

Frykens Pärla

En riktig pärla med god mat och betagande sjöutsikt där den ligger precis vid kanten av sjön Fryken i den lilla charmiga byn Lysvik.  https://frykensparla.se/ Här finns det också en inredningsaffär med spännande sortiment, som verkligen är värt ett besök. I byn Lysvik finns även en liten butik och en bra pizzeria om nån är sugen på det. Kolla om Mormors glasskafé har öppet. Ett fint fika stopp och ibland har de Afternoon Tea.  http://www.mormorsglasscafe.se . Kolla hemsidan!

Saffran & Vitlök

I Sunne centrum finns Åsa och Roland som har den lilla krogen Saffran & Vitlök. https://saffranvitlok.se/ Bra parkering nära krogen. Finns i det speciella bibliotekshuset, som är ritat av Gert Wingård.

Väl värt att kika närmare på, liksom Sunnes små fina butiker som finns i samma kvarter. Missa för allt i världen inte Shangri-La – en butik med fantastiskt sortiment av damunderkläder – och mycket vackert för oss med former och kurvor! Här finns superfint i storlekar från A – H!

 

 

Vinmeny 

Utvalda viner 

Potzinger
Sauvignon Blanc
Südsteiermark Austria 

Villa Burgundia Coteaux
Bourguignon, France

Lustau India Solera Sherry
Lustau Jerez
Spain

Nittnaus Beerenauslese Exquisit
Burgenland Austria

Vinmeny 4 glas 550 kr


Vi erbjuder även meny utvalda drycker u alkohol. 

Dryckesmeny 4 glas 149


En god final

Kaffe från Karlstad, chokladtryffel & utvald avec 3 cl 150 kr
Coffee from Karlstad, Chocolate Truffle & selected liquer 3 cl 


We love our local suppliers!
Västra Ämterviks Bryggeri, Fryksdalens Brygger, Uncorked Wine, Torfolks Gård,  Finnskogens Ost, August Larsson Chark, the local bakery Citykonditioriet, Kafferosteriet Löfbergs, Kils Slakteri, Lakene Ostgård, Hygns Gård and all fishermen, hunters, farmers and mushroom- and berry pickers.

Lunch

Runt Frykens finns många fina restauranger som serverar härliga luncher. I alla kyrkbyar finns småbykrogar i vacker miljö invid sjön. Här på Ulvsby herrgård serverar vi herrgårdsmiddag framåt kvällen, lagade på utvalda råvaror och serverad med värmländsk vänlighet. Du som gästar oss och stannar över natt – boka gärna bord om du säkert vill få plats för en god middag. Eller varför inte boka ett av herrgårdens förmånliga paket med middag och boende.

 

LÄS VIDARE

Lunch för grupper på resa

God vällagad lunch på lokala råvaror serveras i herrgårdens vackra matsal med sjöutsikt över sjön Fryken. Är ni en grupp på 25 personer eller fler – ja ända upp till 120 personer så öppnar vi matsalen och dukar upp och serverar med värmländsk vänlighet!

Välkommen till oss på Ulvsby Herrgård för en härlig lunch eller middag på resan. Låt oss laga på det bästa i säsong eller välj bland flera alternativ.

Ulvsby herrgård finns strax norr om Sunne vid sjön Fryken mitt i Värmland, helt nära väg E45. Här finns stor parkering och det är lätt att köra fram och vända med buss. Flera fräscha toaletter och hiss till andra våningen gör besöket smidigt. 

Så välkommen till en härlig lunch på resan, eller som målet för resan. Ring Isabell på 0565 140 10 så bokar vi bästa lunchen för er. Och vi berättar gärna kort herrgårdens historia, som sträcker sig ända tillbaka till 1500-talet, som en trevlig inledning på lunchen.