Kafé Tant Blå

En trappa upp på Ulvsby herrgård strax norr om Sunne mitt i Värmland kan man njuta sitt kaffe med dopp i en varm och välkomnande miljö.

Med bästa utsikten mot det vackra landskapet på herrgårdens baksida. Den gröna parken med björkallé sträcker sig ner mot sjön. Mitt i det sägenomspunna odlingslandskapet utanför Sunne.

Med blånande höjder runtomkring. Herrgårdens historia, som förebilden till Selma Lagerlöfs Länsmansgården i romanen Gösta Berlings saga, är närvarande samtidigt som kaféet är nytt.

Vår Tant Blå vars ande svävar över kaféet tycker att ”livet ska vara gott att leva för alla – annars kan det kvitta”. Visst ska det vara så!

Välkommen att fika ute eller inne – och passa gärna på att låna en bok i det lilla biblioteket och läs lite i lugn och ro. Eller varför inte passa på att skriva en egen bok! 

Kafé Tant Blå har vanligtvis öppet från midsommar till mitten av augusti. Men i år har Tant Blå fått stanna kvar vid medelhavet. Hon kommer inte hem men vi hoppas att hon dyker upp nästa år -med massa spännande att berätta - och inte minst massa nya roliga kakrecept!

Välkommen in på en ”gofika”!

Mackor med det godaste från trakten

Här kan man njuta av matiga smörgåsar på hembakat bröd med 

  • Nyrökt lax från herrgårdens eget rökeri
  • Ost från traktens hantverksmejerier
  • Herrgårdens hemlagade sill 
  • Handrullade köttbullar lagade efter herrgårdens gamla recept

Nyrökt från herrgårdens eget rökeri

Njut av nyrökt lax från herrgårdens eget rökeri, som serveras med nypotatis direkt från den värmländska mylla och en fantastiskt god örtcrème. Eller den fantastiskt goda dygnbakade rostbiffen eller det rökta köttet från vårt rökeri, med hemlagad sallad på värmlandpotatis. Mums!

LÄS VIDARE

Allra godaste hembakade kakorna

På kakfatet finns det alltid 

  • knaprigt goda biscottin, ofta smaksatt med lavendel från trädgården. 
  • nybakade hjortrongömmor 
  • skrädmjölkskakor på skrädmjöl från den lilla kvarnen runt hörnet
  • Herrgårdskaka som är en dröm med chokladbotten och tjockt med läcker Tosca på kokos

Och många fler sorter!

Kafé Tant Blå öppnade 2017 för att man enkelt ska kunna slinka in för en riktig ”gofika” med hembakat.