Boende på herrgården

Förr i tiden var det grevar och baroner som bodde på herrgårdarna i Värmland. I dag är herrgården fylld av livsnjutare som vill komma ute på landet för att koppla av och ha det lite lyxigt! Välkommen till lite herrgårdsliv i Sunne Värmland du också

Det är något speciellt med att bo på herrgård mitt i vårt vackra Värmland. Här är historien levande i både verkligheten och i berättelserna.

Ulvsby herrgård är en av Sveriges äldsta väl bevarade herrgårdar som dåtidens kung och drottning la beslag på. Kanske lockade den vår Drottning Kristina på grund av den vackra placeringen vid sjön Fryken i Sunne. Eller så drogs hon hit eftersom Ulvsby herrgård redan på 1600-talet var känd för sin goda mat!

På Ulvsby herrgård i Sunne, Värmland, fortsätter berättelsen om det goda livet. Herrgårdshotellet har alltid varit en uppskattad plats för både avkoppling och fest. Resan hit är kort och platsen den allra bästa att ha som bas för att utforska natur och kultur i Värmland och Karlstad. 

Standardrum
Standardrum

Vårat standardrum ligger i markplan med inredning präglad av nordisk enkelhet. Alla rum har dusch, toalett och TV och några rum har uteplats i söderläge.
- Dubbelsäng/ Twin Queen Size
- 15 kvm

Från 2280 kr för 2 per/natt

Superiorrum
Superiorrum

Nybyggda Superiorrum i klassisk stil, alla rum har sjöutsikt samt tillgång till Drottning Kristinas Badstuga.

- Dubbelsäng/ Queen Size
- 20 kvm
- Max 2 pers

Från 3390 kr för 2 per/natt

POPULÄRA ERBJUDANDEN
Populär
Västanå Teater Herr Arnes Penningar

Det här paketet finns i två varianter vardag samt helgpaket.…

 • check
  2 varianter av paket
 • check
  Period: 28 juni tom 7 sep
 • bed
  Övernattning
 • restaurant
  Frukost & middag
 • check
  Teaterbiljetter
Populär
Teaterpaket Tractors Teater Jernbanan

Jakob Hultcrantz Hansson spelar Sara Lidmans verk Jernbanan. Här kan…

 • check
  Period: 5 juli - 4 aug
 • bed
  Övernattning
 • restaurant
  Frukost & middag
 • check
  Teaterbiljett
"Trevlig personal. Fint och välstädat rum med bekväma sängar!"
Eva Wesén
"Glittrande boende, god mat och supertrevlig personal"
Pär
"Trevlig personal. Fint och välstädat rum med bekväma sängar!"
Eva Wesén

Bo på herrgård i Sunne, Värmland

Hotellrummen finns i herrgårdens flygelbyggnader. Den äldsta är från 1800-talet och den allra nyaste stod klar så sent som 2018. Boende i Värmland har aldrig varit mysigare och bekvämare. Varje rum har sin plats i historien och har fått namn som till exempel Drottning Kristina till författaren Selma Lagerlöf. Här vaknar du utvilad till sjöutsikt över Fryken och frukost med närproducerade smaker av Värmland.

Ta med hunden på resan – här finns utvalda rum där hundar brukar trivas. I matsal och salonger får inte hundar följa med.

LÄS VIDARE

Kronohäktet

Herrgårdens senaste byggnad är från 2018 – med nya vackra hotellrum och sviter. Byggd på samma plats som det gamla Kronohäktet som fanns sen den tid då Sunnes kronolänsman bodde på Ulvsby herrgård. Selma Lagerlöf skrev om länsman Scharling i romanen Gösta Berlings saga. Nya Kronohäktet erbjuder flera olika typer av bekvämt boende. 

Juniorsviter

Sviterna är ljusa och vackert inredda. Alla har balkong med utsikt över sjön Fryken för romantiska kvällar och kanske ett glas champagne.

Sviterna är inredda med bekväma grand lit-sängar och textilier från Klässbols linneväveri utanför Arvika. Vackra trägolv, mjuka mattor och soffgrupp. TV och Wifi. Badrum med dusch, ljust kakel och handfatsbänk i granit. 

Selma Lagerlöfs svit

Inspirerad av Selma Lagerlöf och hennes författarskap, som är högst levande i Sunne, Värmland. Inte minst här på herrgården! Klart att Selma ska få en alldeles egen svit uppkallad efter sig. Sviten är inredd med bekväm grand lit-säng och textilier från Klässbols linneväveri utanför Arvika. Vackert trägolv, mjuka mattor och en soffgrupp. TV och Wifi. Badrum med dusch, ljust kakel och handfatsbänk i granit. 

Drottning Kristinas svit

En av Sveriges mest kända drottningar som valde sin egen väg. Denna väg ledde till abdikering och en av Europas mest levande och historiska storstäder, Rom. Hon annekterade Ulvsby herrgård 1649 för sina officerare. Sviten är inredd med bekväm grand lit-säng och textilier från Klässbols linneväveri utanför Arvika. Vackert trägolv, mjuka mattor och en soffgrupp. TV och Wifi. Badrum med dusch, ljust kakel och handfatsbänk i granit.

Herrgårdsrum

Hotellrummen i Kronohäktet har alla sin egen personliga och trivsamma inredning som inspirerats av historien och berättelserna. Här kan du bo på herrgård i Gösta Berlings rum, Unga Grevinnans eller varför inte Länsmans Scharlings rum och Kronolänsman Anders Wahlstrands rum. Den senare var Selma Lagerlöfs förebild till länsman Scharling i Gösta Berlings saga.

Alla herrgårdsrum har sjöutsikt och bekväma grand lit-sängar, vackra trägolv, mjuka mattor och sköna fåtöljer. TV och Wifi. Badrum med dusch, ljust kakel och handfatsbänk i granit.

Länsmansflygeln

Anna Stina Biörklund övertog Ulvsby herrgård på 1960-talet. Hon valde då att kalla herrgården för Länsmansgården, inspirerad av efter Selma Lagerlöfs berättelser. I en tid då hela Sverige började åka på konferens valde hon att satsa på just dessa gäster. För att utöka kapaciteten och skapa fler hotellrum till de viktiga konferensgästerna byggdes den så kallade Länsmansflygeln på 1970-talet.

Idag är hotellrummen i Länsmansflygeln totalrenoverade. Varje rum är individuellt inrett med textilier i mjuka varma färger. Några rum har soffa som bekvämt bäddas om till en extra säng. Passar bra för familjer eller vänner som reser tillsammans. Rummen har utsikt över det värmländska landskapet av åker, äng och trädgård och intrycket följer årstidernas växlingar. Flera av hotellrummen har uteplats i söderläge och kvällssol. 

 Hotellrummen har bekväma sängar, sittmöbel, TV och Wifi. Eget badrum med dusch och wc.

Kavaljersflygeln 

Hotellrum i herrgårdens äldsta byggnad, som en gång i tiden var ett sädesmagasin. Hotellrummen finns på andra våningen och renoverades under 2020. Här har vi tagit fasta på återbruk och målat och renoverat möbler från förråd och vindar. Vår vän Karin, som har inrett rummen har ett brinnande intresse för det vackra – och särskilt lantligt engelsk stil ligger henne varmt om hjärtat.  Allt från linoljefärg till linnelakan har tagits fram ur förråden. Karin har sytt gardiner av de gamla vackra handvävda linnelakan med handgjord spets – det är så vackert! 

De har lågt i tak och det mesta är lite snett och vint – otroligt charmigt på ett lantligt sätt. Det är golvknarr och spröjsade fönster –  och är man riktigt tyst kan man höra fågelsången från trädgården. Det är vackert!

Små charmiga rum där nya bekväma sängar samsas med inredning  som tagits tillvara från förr i tiden på herrgården. Flera av rummen har sjöutsikt. Alla rum har TV, Wifi och badrum med dusch och wc.