Drottning Kristinas badstuga – Värmlands minsta spa

Drottning Kristinas badstuga i Kronohäktet är ett litet Spa där allt kretsar kring lugn och ro, värme och vatten. Här finner du avkoppling och ro efter en dag ute på vandringsleden. Eller skön värme i örtbastun efter härlig dag i skidbacken.

Tappa upp ett hett bad i något av de djupa lyxiga kopparbadkaren och häll i lite salt från Döda Havet. Sjunk ner och låt dig omslutas av värme och stillhet. Och njut av den vackra utsikten över sjön och det värmländska odlingslandskapet som breder ut sig runt sjön.

Och vi lovar – det är helt fritt från hantlar och hävstänger. 

Entré till Drottning Kristinas badstuga ingår när du bokar superior rum eller juniorsvit i Nya Kronohäktet. Vill du ha badstugan helt för dig själv så ordnar vi det på lugna tider. Oftast är det på vardagar och lördag förmiddag. Pris 500 kr per person och timme.

I Drottning Kristinas badstuga finns:

  • Fyra lyxigt djupa handgjorda kopparbadkar 
  • Finsk bastu
  • Örtbastu
  • Avsvalningsdusch
  • Omklädningsrum
  • Sittmöbler
  • Frottéhanddukar
  • Sjöutsikt över Fryken
Erbjudanden
Från 4990:-
Herrgårdsweekend

Det är något speciellt med våra svenska slott och herrgårdar.…

Från 4250:-
Från 2435:-
Romantisk weekend på herrgård

Fira alla hjärtans dag året runt…

Från 4540:-

Drottning Kristinas badstuga med sjöutsikt över Fryken

När du gästar oss och bor i ett herrgårdsrum eller svit i Kronohäktet ingår tid i Drottning Kristinas badstuga. Det är bara att ta på badrocken och tassa ner till badstugan. Badrock och tofflor att låna finns på rummet. 

Bor man i Länsmansflygeln eller Kavaljersflygeln kan man köpa till ett badpaket som gäller hela vistelsen, med ett kit med spa-produkter Maria Åkerberg, badrock, frotté och tofflor att låna. 

Hyr hela Drottning Kristinas badstuga. Vill du boka hela badstugan för er själva så går det bra för 250 kr per person och timme. Ta kontakt så ordnar vi så ni kan koppla av ordentligt i Drottning Kristinas badstuga. 

LÄS VIDARE

Drottning Kristina och Selma Lagerlöf i badet

Vår badstuga är uppkallad efter Drottning Kristina, som var en av Sveriges mest egensinniga drottning om man får tro historikerna. Välutbildad, vetgirig och målmedveten lär hon ha varit. Hon arbetade hårt, kan man läsa, och kopplade av med ett varmt bad i ett kopparbadkar. Och gärna med rosenblad i vattnet för den fina doftens skull. 1649 annekterade hon vårt Ulvsby för egen räkning, bara några få år innan hon abdikerade för att ge sig av till en betydlig firare liv i Rom. 

Klart att Kristina skulle få sitt eget Spa, eller badstuga som det kallades på 1600-talet, när vi byggde nytt här på herrgården. 

Orientens sagor och nordisk berättartradition i ett litet Spa

Konstnären Lena Maria Stigsdotter har formgivit Drottning Kristinas badstuga. Hon har även hämtat inspiration från Selma Lagerlöf, en annan kvinna som berör oss här på Ulvsby. Selma har påverkat inte bara oss här på herrgården utan hela trakten kring Sunne, ja hela Värmland har hon satt ordentligt på kartan. Och det är alltid lika fascinerande att besöka Selmas hem Mårbacka och höra de skickliga guiderna berätta om hennes liv och hennes resor med sin Sophie till fjärran länder kring främre orienten. Däribland till Palestina. 

Så med orientens sagor och nordiskt berättande och två intressanta kvinnoöden så formades Drottning Kristinas badstuga till en lugn oas för avkoppling och ro med vatten och värme. 

Selma, Sophie och salt från Döda Havet

Salt från Döda Havet. Selma Lagerlöf och Sophie Elkan besökte platsen vid Döda Havet på sin resa i Palestina, efter att ha vistats i Egypten i flera månader. Inte vet vi om damerna tog sig ett dopp i det hälsobringande salta vattnet, men vi tycker att det är härligt med ett par nävar salt från Döda Havet i det varma badvattnet.