Övre Frykens Konstrunda

Åk på konstrunda i påsk! Ulvsby herrgård är plats 20 på konstrundan med 5 konstutställningar och jazzkonserter som får salongstaket att lyfta. Välkommen till oss i påsk!

Påsk och konstrunda

Välkommen till påskfirande och Övre Frykens Konstrunda vid sjön Fryken Sunne Värmland.  Läs mer här om att  Fira påsk på herrgård vid Fryken.
Checka in för en hel påskhelg eller fira påskafton med god mat och dryck, och konst och musik!

Jazzkonsert Easterbandet 

Till påsk samlar Kapellmästare Lars Larsson (Cobra Park) sina musiker-vänner och spelar så taket lyfter i herrgårdens salong.  Påskens Jazzband "Easterbandet":  Lars Larsson Saxofon, Niclas Rydh Trombon, David Bäck Piano Sång, Per Arne Pettersson Bas och Edward Olsson Slagverk.
Långfredag och påskafton kl 16 och kanske lite däremellan.

Övre Frykens konstrunda

Lena Maria Stigsdotter, som ansvarar för all kultur här på Ulvsby, välkomnar i år en rad skickliga konstnärer.

Ingrid Petterson

Ingrid beskriver sitt måleriet som intuitivt, "När en målning påbörjas har jag ingen aning om slutresultatet. Det är detta som gör måleriet spännande.
Vad jag ser i målningen är inte säkert att betraktaren ser, på så sätt är betraktaren med att slutföra målningen till sitt syfte".

Robin Lindström & Synnöve Orebjörk

"Robin har skulpterat sedan 2009, och det började med trä. Sedan stenen kom i hans händer är det bara det som gäller. Hans intresse för nutida konst väcktes 1993 då han fick möjlighet att betrakta Synnöves tavlor i olja och akryl. Men det var Robin i sin tur som introducerade Synnöve i att skulptera i sten. I år har de för andra året i rad varit aktuella med att skapa priser till vinnarna i Vasaloppet."  Läs mer om Synnöve & Robins konstnärsskap

Elisabeth Orrö

Jag är en passionerad amatörfotograf och naturen är min största inspirationskälla. Det är oftast där jag hittar mina motiv. Det kan vara speglingar i vatten, ljuset som silar genom bladverk eller en vacker solnedgång. Jag är född och uppväxt i Göteborg och älskar havet med Bohusläns mjuka klippor men tycker också mycket om att resa och upptäcka nya platser.  Läs mer om Elisabeths fotokonst här!

Olle Orrö

 "Fotografering blev en del av mitt liv sedan jag inledde min resa in i fotografins värld på 60-talet som pryo vid fotoavdelningen på SKF. Jag fick möjlighet att följa en fotograf, han lärde mig fotografera, framkalla film och papper samt hantera olika kameror. Denna erfarenhet satte sina spår och ledde till att jag senare köpte en egen kamera och fortsatte att utforska fotografering." Mer om Olles fotokonst här!

Läs mer om  Övre Frykens konstrunda 2024