Fira Mor med en galet god tårta!

Fira Mor med tid tillsammans och som är något av det finaste som finns! Baka och laga gott tillsammans med nära och kära så blir det en riktig fest för Mor!

I år firas det bröllop på Mors Dags-helgen här på Ulvsby herrgård. Så i år är det två rara Mor som firar sina barns bröllop med god mat, tårta och kalas natten lång. Hela herrgården är bokad hela helgen! På söndagen, ja just på Mors Dag njuter de av en härlig brunch med sina nära och kära!

Men vi vill gärna att det ska vara lite extra på Mors Dag och bjuder på ett av våra tårtrecept

Mille Feuille

Tusenbladstårta, Napoleonbakelse, söt och frisk godbit med många namn!
Glassbakelse, sa Mormor.

Här samsas smördeg, kompott och crème i skön blandning och vi brukar göra läckra bakelser. Det här behöver man

400 g smördeg – köp hem färdig fryst, funkar fint om man inte vill kavla smördeg. Laga sen en god kompott på 100 rabarber från trädgårdslandet eller köp hem ett knippe. Lite tidigt för jordgubbar så ta fram ur frysen ca 250 gram från förra sommaren. Och köp en näve med färska – finns faktiskt svenska i butikerna- som du sparar till dekoration.

Skär i bitar och rör ihop med 50 gram socker och 30 ml vatten. Värm upp, koka ihop och kyl av.

Gör en crème av 200 gram färskost – naturell. Gör själv eller köp en naturell, blanda med 50 gram florsocker, skrapa ur en vaniljstång och rör ihop ordentligt. Vispa 2 dl grädde (ska vara en feta och goda!) och vänd ner försiktigt och blanda väl.

Värm ugnen till 200°
Lägg tinade smördegsplattorna på plåt med bakplåtspapper. Gaffla dem så det inte blir luftbubblor. Lägg på ett bakplåtspapper och ställ en plåt över och grädda i 15–20 min. de ska vara ordentligt genomgräddade. Skär av ytterkanterna och skär i 10 x 5 cm stora bitar. Låt svalna.

Spritsa crème på hälften av plattorna och lägg på några halverade jordgubbar. Klicka över en sked rabarber-jordgubbskompott, lägg på en smördegsruta och upprepa proceduren en gång till. Toppa med ett tredje flarn – och pudra på florsocker!

Ät och njut!

Vill du också fira något stort och ha hela herrgården för dig själv - hör av dig så berättar vi mer!

 

 

 

 

Mors Dag på Ulvsby herrgård i Sunne