Herrgårdssommar med allt det goda i livet

Njut av sommaren lite extra och bo på herrgård i Sunne Värmland. Boka en herrgårdssommar med allt det godaste och njut av livet på landetHär r!

 Ulvsby herrgård ligger naturskönt med en trädgårdsallé som sluttar ner mot sjön Fryken. Platsen har en lång spännande historia som än idag gör sig påmind. 

Herrgårdssommar på Ulvsby herrgård är att njuta av lyxiga sommardagar på herrgård. Alltid med god mat och dryck i centrum! Herrgården ligger vid sjön Fryken och med egen brygga för kvällsbad eller tidigt morgondopp. 

Herrgårdssommar

Herrgårdssommar med allt det goda - champagne, god mat, utvalda viner och entré till Drottning Kristinas badstuga, bokar du bekvämt hos oss. Sen kommer du hit och bara njuter!

Övernatta i romantiskt kavaljersrum. Här är inte en vinkel är rät och vår Karin har renoverat ömsint med återbruk, vackra färger och inredning som lutar åt engelskt lantlig stil blandat med svensk bondromantik. Fast ett av rummen är mer stramt i gråa toner och vi tänker på tiden då byggnaden var ung på 1800-talet.

Bo i superiorrum i vårt senaste hur Kronohäktet. Byggt 2018 och inrett med inspiration från personer från svunna tider. Selma Lagerlöfs Gösta Berling, Unga Grevinnan och Grevinnan Märta är några som inspirerat i färg och form. Och självklart Selma själv! 

Välkommen att boka herrgårdssommar och njut av livet på landet!

Mer herrgårdssommar

Passa på att uppleva något intressant på vägen - Alma Löv Museum visar spännande konst Alma Löv Museum och Klässbols Linneväveri är en magisk plats för den som är intresserad av inredning. Passa på att fynda i deras butiksförsäljning. Stanna till en stund i Arvika som är en charmig stad med fint utbud av butiker, konst och kultur.

 

Upplev magiska Västanå Teater

Stanna till en dag till och upplev en magiskt bra (tycker vi!) föreställning på Västanå Teater. Vi ordnar biljetter och ser till att du kommer till och från teater, sen du får något att äta efter föreställningen och sover gott en natt till! Läs mer här: Västanå Teater i Berättarladan, Rottneros

 

Alla paketerbjudanden som bokas kan fritt ombokas till samma värde.

2575:- Per person
1 natt
Gäller 1 maj till 30 september
Det här ingår
 • Övernattning i dubbelrum i Kavaljersflygeln
 • Ulvsby herrgårds frukostbuffé
 • 1 glas champagne
 • Fyrarätters Herrgårdsmiddag
 • Vinmeny med utvalda viner
 • Tid i Drottning Kristinas badstuga
 • Badrock och tofflor på rummet
Läs mer
Relaterade erbjudanden
Från 4250:-
Vandringspaket

Visst längtar du redan efter nästa sköna vandring? Dra på…

Från 2435:-
Romantisk weekend på herrgård

Fira alla hjärtans dag året runt…

Från 4449:-
Vandra med hund paket

Vandra med hund! Härliga vandringsleder väntar…

Bekvämt boende på herrgårdshotell

Riktigt lyxigt och romantiskt, eller bekvämt i markplan. På Ulvsby herrgård väljer du mellan flera olika typer av boende. 

Ulvsby herrgårds hotellrum finns i:

 • Kronohäktet med 13 nybyggda hotellrum med sjöutsikt varav två juniorsviter. Privat balkong, utvald inredning och utsikt över sjön Fryken. 
 • Länsmansflygeln med 17 nyligen renoverade hotellrum i markplan. Flera av rummen har uteplats i söderläge och kvällssol.
 • Kavaljersflygeln, herrgårdens gamla ombyggda sädesmagasin, med 6 nyrenoverade hotellrum på andra våningen. Charmigt och personligt inredda med möbler från förr.

Alla rum har badrum med dusch och wc, TV och Wifi. Din hund är välkommen i några av rummen i Länsmansflygeln som också har uteplats.

Bilderna på sidan visar superiorrum och juniorsvit.

LÄS VIDARE

Till Sunne i Värmland med tåg eller egen bil

Luta dig tillbaka på tåget eller ta bilen. Resan till Ulvsby herrgård i Sunne, Sverige, går fortare än du tror. Naturen utanför fönstret blir allt mer sagolik ju närmare du kommer. Snart skymtar du herrgården där den allékantade vägen leder fram till avkoppling och egen tid med dig själv, en vän eller partner.

Avstånd:

 • Oslo 2 1/2 tim med bil
 • Kongsvinger 1 1/2 tim med bil
 • Köpenhamn 7,5 tim (tåg via Göteborg)
 • Arvika 45 min med bil
 • Karlstad 50 min med bil
 • Stockholm city 3 1/2 tim (tåg via Karlstad/Kil)
 • Göteborg 3 tim (tåg via Kil)
 • Örebro 2 tim med bil

Om du anländer med tåg ser vi till att du blir upphämtad vid tågstationen i Sunne. Resan vidare till Ulvsby herrgård tar bara tio minuter!

Ulvsby herrgård – perfekt för dig som är aktiv

Ulvsby herrgård har ett perfekt läge mitt i Värmland. Här kan du ha din bas för några dagars vandring, sköna golfrundor på Sunne GK och andra banor i vår närhet eller när du vill upptäcka mer av Värmlands konst och kultur.

Vandra i vildmark och genom kulturlandskap

Allt fler vill vandra! Skogarna kring Sunne myllrar av vandringsleder och stigar, skapade av de människor som trampat dem under många hundra år på väg till kyrkor, marknader, grannbyar eller drömmen om Amerika. Här finns tre certifierade Värmlandsleder. Och massor av andra vandringsleder som var och en bär på sin egen berättelse. 

Läs mer om Vandringspaket

Golf på natursköna banor kring Fryken

Sunne GK är en skogs- och parkbana med 18 hål som sluttar ned mot sjön Fryken. Alla hål har sjöutsikt. Banan bjuder på utmaningar även för den mest erfarna spelaren. Förutom den vackra banan finns är övnings-green och driving range (tre hål att öva på samt bunker). 

Här är några fler rekommendationer då du vill tillbringa mer tid på banan än i bilen: Uddeholms GK (45 min), Kils GK (40 min), Arvika GK (45 min), Billerud GK (45 min) och Bryngfjordens Golfklubb (50 min).

Läs mer om Golfpaket

Konst- och kulturrundor i Värmland

Ulvsby herrgård är ett andra hem för den som uppskattar konst och kultur. Värmland är konstnärernas, konsthantverkarnas och författarnas landskap. Hit vallfärdar likasinnade gäster året runt. Utforska gallerier, konsthallar, museum och evenemang med kulturen i centrum. 

Västanå teater bara 15 minuter från Ulvsby herrgård ger föreställningar i Berättarladan, Rottneros Park, både kring jul och hela sommaren.

Läs mer om Teaterpaket