Påskfirande

Njut av påskens goda sillunch på Ulvsby herrgård i Värmland. Du njuter av påskens goda smaker i den vackra herrgårdsmatsalen med sjöutsikt. På eftermiddagen är det påskens stora jazzkonsert. Lars Larsson med vänner i Easter Bandet spelar skönt svängig jazz för 10:onde året i herrgårdens salonger. Välkommen så långt det finns plats!

Det har alltid varit populärt att njuta av Ulvsby herrgårds påskbord och där påskens alla goda sillar är de mest populära. 

Ända sedan tidigt 1900-tal har det firats påsk med herrgårdens goda hemlagade sill och allt som hör till - och vi är säkra på att påskkärringarna tar sig en extra tur över herrgårdstaket för att se så allt är som vanligt. 

Påsklunch är Sill-Lunch

Påskens goda inlagda sill, av olika sort, och i sällskap av tillbehör - nykokt sill-potatis och självklart - ägghalvor & Janssons frestelse. Påsktårta ska det självklart vara - gul och fin med marsipan. Smakar fint med en god kopp kaffe.  225 kr inkl kaffe och påsktårta

Herrgårdens sill-lunch är nytt för i år och idén kom från en av våra gäster som uppskattade årets julbord som serverades vid bord. Alla i sällskapet sitter till bords och blir serverade ett fint sillfat med alla tillbehör. Alla vid bordet tar för sig, sitter lugnt tillsammans och njuter av god mat och trevligt sällskap.

För barn som inte gillar sill serveras en påsktallrik med kycklingklubba, prinskorv, herrgårdens köttbullar och pannkaka med sylt och grädde. Och påsktårta! 129 kr

Långfredag & Påskafton från klockan 12 och med senaste placering klockan 14.  Välkommen att boka bord på info@ulvsbyherrgard.se (Endast förbokning)

Tant Blå Påsk Kafé

Tant Blå kommer hem och öppnar sitt kafé i påsk. Roligt tycker vi! Mitt i konsten i herrgårdens salonger serveras det hembakade kakor, kaffe och the -  med vacker utsikt över sjön Fryken. Öppet långfredag - påskdagen 12-17.

Välkommen till en härlig vårlig påsk här på Ulvsby herrgård!

Påsk på Ulvsby herrgård i Sunne 2022

Herrgården är vackert påskdekorerad och vi njuter av allt vackert. Ulvsby herrgård är känt för sitt klassiska påskbord med påskens alla traditionella delikatesser.

All den goda påsk-sillen lagas efter de gamla recepten. Janssons frestelsen är vida känd som väldigt god – och efter ett riktigt hemligt recept.  Den söta goda gula påsktårtan, med marsipan på så klart, serveras i herrgårdssalongen. Med en kopp hett svart kaffe!

På kvällen dukas det upp till middagar  i den vackra matsalen med utsikt över sjön Fryken. Här vankas det vårens och påskens alla godsaker som serveras värmländskt vänligt av den trevliga personalen. Som gör allt för att du ska ha en fin vistelse!

Det är slott, herrgårdar och fästningar som idag ofta tillhandahåller påskfirande. Det är något alldeles speciellt att fira påsk i en anrik gammal byggnad som Ulvsby herrgård. Här sitter påskens traditioner i väggarna och förstärks av vårblommor, konstnärliga påskdekorationer – och inte minst av herrgårdens alla serviceinriktade medarbetare som gör allt för att du ska koppla av och njuta av en herrgårdspåsk på landet.