Påsk på herrgård i Värmland

Njut av påskens delikatesser Ulvsby herrgård i Värmland. I år firar vi påsk med kärleksfullt mellanrum. Påskens delikatesser serveras på generösa fat som kommer till ditt bord. Du njuter av påskens goda smaker i den vackra herrgårdsmatsalen med sjöutsikt. I år är det extra gott om utrymme och kärleksfullt mellanrum och handsprit till alla! Ulvsby herrgård är ett Visita Covidsäkrat herrgårdshotell.

Det har alltid varit populärt att njuta av Ulvsby herrgårds påskbord och där påskens alla goda sillar är de mest populära. 

Ända sedan tidigt 1900-tal har det firats påsk med alla delikatesser som hör till - och vi är säkra på att påskkärringarna tar sig en extra tur över herrgårdstaket för att se så allt är som vanligt. 

Meny Skärtorsdagen

Förrätt
Soppa på källarlagrad rotselleri, serveras med flarn av vår hemgjorda rökta älgkorv och några syrliga värmlandslingon.
Varmrätt
Dygnsbakad rödvinsbrässerad oxkind, med rotfrukter från Värmland, potatispuré och rödvinssås
Dessert
Chokladkaka med hjortronganache och vaniljglass
Pris: 3 rätter 475 kr  2 rätter 375 kr 1 rätt 295 kr

Barnmeny
För små som hellre äter något annat finns: hemlagade köttbullar på ekologiskt kött från värmländska gårdar, med potatismos, gräddsås, lingon och gurka. Och glass till dessert!

För de minst barnen  (4 köttbullar och lagom med glass) 90 kr
För lite större barn (6 köttbullar och lite mer glass) 120 kr

Meny Långfredag

Förrätt
Marinerad sparris med lufttorkad skinka, från Hygns gård i Kristinehamn, och tryffelmajonnäs
Varmrätt
Lammytterfilé med honungsbakade rotsaker, timjanssky och rostad örtpotatis.
Dessert
Crème Brûlée
Pris: 3 rätter 525 kr  2 rätter 425 kr 1 rätt 325 kr

Barnmeny
För små som hellre äter något annat finns: hemlagade köttbullar på ekologiskt kött från värmländska gårdar, med potatismos, gräddsås, lingon och gurka. Och glass till dessert!

För de minst barnen  (4 köttbullar och lagom med glass) 90 kr
För lite större barn (6 köttbullar och lite mer glass) 120 kr

 

Meny Påskaftonen - påskens delikatesser i en sittning

I år kommer Ulvsby herrgårds påskbord att serveras vid bord med charing.  Vi dukar ett vackert bord för ert sällskap i den påskdekorerade matsalen. En servismedarbetare, utan kvast, tar hand om er under kvällen och ser till att ni har det riktigt bra. Tid att njuta av påskens alla delikatesser som kommer i fyra resor och på ett stort fat - att äga gott, mycket och så länge ni har lust.

Påskaftonen börjar med champagnemingel - utomhus om vädret tillåter eller i herrgårdens salonger - med

Första resan
Ett fat påskens goda sillinläggningar med tillbehör. Behöver inte sägas så mycket - sill är gott!

Andra resan
Ett stort fat med lax från vårt eget rökeri, gravad lax efter herrgårdens gamla recept, påskens goda paté, paj på västerbottenost - och självklart små goda ägghalvor.

Tredje resan
Stort fat med småvarmt. Det är sen gammalt. Janssons frestelse - smått världsberömd i hela Sunne. Hemlagade handrullade köttbullar på ekologiskt kött från Värmland - som alltid. Små goda korvar och hemlagad påsksenap! Omelett på ägg från glada värmlandshönor och vårens härliga sparris som vi har gratinerat.

Fjärde resan
Kommer till var och en vackert upplagt - vit chokladmousse.

Pris 995 kr p inkl dryckesmeny med utvalda drycker till varje resa och priset är 695 kr utan dryckesmeny är .  Barn yngre än 12 år äter för halva priset.

I år dukar vi som vanligt med kärleksfullt mellanrum och har begränsat antalet gäster i matsalen. Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer med fyra gäster per bord - är ni fler blir det två eller tre bord. Vi måste följa regeln om servering fram till kl 20.00 - så vi ber er ödmjukt att komma i god tid till bords - så att ni kan njuta av den goda maten i lugn och ro.
Det kommer att finnas bästa spriten till både händer och snaps!

Välkommen till en härlig vårlig påsk här på Ulvsby herrgård, där påskens alla delikatesser är i högsätet.

Boka Påsksittning

Påsk på Ulvsby herrgård i Sunne 2021

Herrgården är vackert påskdekorerad och vi njuter av allt vackert. Ulvsby herrgård är känt för sitt klassiska påskbord med påskens alla traditionella delikatesser. 

All den goda påskmaten lagas efter de gamla recepten. Den goda sillen, hemlagade korvar och godsaker från herrgårdens eget rökeri. Laxen som röks och gravas. Och den fina osten från det lilla hantverksmejeriet i grannskapet. Hemlagade sötsaker och påskens alla desserter är en fin final när det egentligen inte får plats mer i magen. 

Det är slott, herrgårdar och fästningar som idag ofta tillhandahåller påskfirande. Det är något alldeles speciellt att fira påsk i en anrik gammal byggnad som Ulvsby herrgård. Här sitter påskens traditioner i väggarna och förstärks av vårblommor, konstnärliga påskdekorationer – och inte minst av herrgårdens alla serviceinriktade medarbetare som gör allt för att du ska koppla av och njuta av en herrgårdspåsk på landet.