Cykla mountainbike och koppla av på herrgård

Värmland och Sunne erbjuder härliga utmanande vägar för den som gillar mountain bike-åkning.

I Värmland finns allt från utmanande områden i tuff skogsterräng till mer lättsamma banor som går på stigar och skogsvägar. Lagom utmanande för den som vill prova på MTB, eller stigcykling som man säger på svenska.

Det går att åka i skogen, över fjället och nerför branta backar eller välja vackra vägar genom skog och landsbygd. De mest kända områdena i Värmland är Sunne, Torsby, Vägsjöfors, Mattila och Långberget. 

Du kan faktiskt cykla genom hela Värmland – från norr till söder på cykelled. Det går att ta sig på cykelled från Vänern i söder till Vildmarken i norr om man vill.

Hyr MTB eller ta med din egen till Sunne

Ta med en egen MTB eller hyr på plats och njut av några avkopplande dagar med cykling i de värmländska skogarna.  Slappna av och mjuka upp musklerna i bastun, eller i det heta kopparbadet i Drottning Kristinas badstuga efter en hel dag på MTB. På kvällen njuter ni av en god middag i herrgårdens vackra matsal, som har en vacker utsikt över sjön Fryken i Sunne. 

Boka Ulvsby herrgårds populära och förmånliga Cykelpaket med bekvämt boende och goda middagar.

Cykla MTB i Sunne och Värmland

Det finns många fina cykelområden i Sunne Värmland och Ulvsby herrgård finns mitt i allt. Här är några platser där det finns fina områden för MTB och cykling.

Sundsberget

En fin MTB-led i rejält kuperad skogsterräng och som byggs på från Sundsberget till Ski Sunne.

Tossebergsklätten

Finns ca 15 minuter norr om Sunne. Sätt cykeln på bilen och ge dig iväg till en cykelutmaning. Tossebergsklätten har en ca 2 km lång backväg som slingrar sig upp på berget. Lutningen är 20 % och en härlig MTB-utmaning.

LÄS VIDARE

MTB Service i Sunne

I Sunne centrum finns specialbutik med verkstad för mbt, Abbas MTB-specialist med butik, verkstad och service. Här kan du få hjälp med att prova in cykeln. Kolla in det här och läs mer på deras hemsida:

”Tyvärr ser jag det allt för ofta att någon har lagt sina pengar på en cykel som är antingen för stor eller för liten. Hade det inte varit för att gå smärtfri så gör det ingenting, men dessvärre brukar cyklisten ha ont i handlederna, nacken, ländryggen, bort domnade fingrar och möjligen ont i knäna. Känner du igen dessa symptomen, då kan jag bara rekommendera att boka din tid och låt mig försöka att hjälpa dig. Vem vet, du kanske kan börja njuta av dina cykelturer, istället för att ständigt bli påmind om det obehagliga.”

MTB Torsby

Här hittar du en anläggning som är ett certifierat Vasaloppcenter för cykel. Här uppfyller man Vasaloppets krav som träningsanläggning och du kan boka en träningsguide som kan visa dig omgivningarna och samtidigt hjälpa dig med tekniken. 

Vägsjöfors

Här finns fina mbt-leder för alla nivåer som byggts av Norra Värmlands Mountainbike Förening och olika lokala företag. Det är gratis att cykla på lederna men man får gärna swisha ett bidrag till underhåll om man är nöjd med cyklingen.