Vårvinterhälsning från oss på Ulvsby herrgård

Vårvintertid, med allt ljusare dagar här på Ulvsby herrgård. De första vildgässen har siktats på sin väg norrut och flyger ropandes över herrgården. Vi blickar mot våren – och snart är det påsk!

Nu siktar vi mot ljusare tider här på herrgården i Sunne  mitt i Värmland. Och man riktigt känner att våren väntar runt hörnet, så det är svårt att tänka sig att vid den här tiden för två år sedan låg snön djup utanför herrgårdens trappa.  I år är det mest gråväder och riktigt blött nere vid strandområdet.  I trädgården verkar alla små nysatta plantor trivas fint. Vi håller tummarna för att allt ska blomma vackert till våren.

Nere vid sjön är det full fart bland bävrarna, de har gott om mat och bygger flitigt på hyddorna. Det är smått magiskt att stå alldeles tyst i solnedgången på herrgårdens brygga och få en skymt av dem. Skygga simmar de tyst och ibland ser man bara en rörelse i vattnet. Deras framfart på land är desto mer synlig då de fäller många småträd och bevarar utsikten över sjön. Man tackar!

I herrgårdens köket njuter vi av vinterns mustiga lagrade smaker och plockar upp djupröda fina viner ur vinkällaren. Härliga viner som är fulla av smaker som är så gott till vilt, svamp och annat som finns på menyn. Då och då smyger vi ut till trädgårdens mest soliga skyddade platser, bakom herrgården, för att se om nåt är på gång. Nässlor! I februari! Näää, så galet tokigt bra är det inte.  Man kan hoppas, vänta och längta. Den marockansk myntan spirar så smått där den står så skyddat vid herrgårdens sydsida och i sin gamla järnbalja. Blir fint till sommarens alla goda Mojitos - på hemodlad mynta, lime, rörsocker och en skvätt rom från Karibien.

Apropå rom  - efter en skön vårvinterpromenad i omgivningarna kring sjön Fryken så är det så gott med varm choklad, fluffig vispgrädde och en skvätt rom. Sitt på herrgårdens terrass med en filt om sig, chokladrom i koppen, solsken i ögat och bedårande utsikt över sjön Fryken. Och har man tur får man syn på en bäver vid strandkanten!

Varma hälsningar från Marianne och herrgårdsgänget här på Ulvsby herrgård!