Vintertid på herrgården!

Vintertid är vinterlov, skidåkning, snöskovandring och åka pulka i Ängen i Gräsmark. Klassiskt vinterparadis med Rokkmakkstugan som serverar de allra godaste våfflor.

Vintertid är Skidåkning

Det vilar ett lugn i trakten runt herrgården och kring sjön Fryken. Herrgård, flyglar och trädgård är inbäddade i vit fluffig snö men en bit bort på det stora berget är det inte fullt så lugnt. Det är full fart i backarna i  Ski Sunne där Sunne Alpina håller öppet. Varför inte boka vårt populära  Skidpaket

Vinterlov med avkoppling i Sunne

Sagolika Sunne erbjuder inte bara skidåkning vintertid utan även ett paradis för vinteraktiviteter. Någon som minns Greta i Ängen?! Det fanns en tid då Tripadvisor inte fanns - någon som minns TV-programmen När och Fjärran eller Packat och Klart! Då bänkade man sig framför TV, och blev inspirerad till olika mer eller mindre exotiska resmål. Någon som kommer ihåg?!

Rockkmakkstugan i Ängen

Ängen i Gräsmark med Rokkmakkstugan är ett vinterparadis med pulkabacke, skidspår och härlig snöskovandring.  Rokkmakkstugan erbjuder en välförtjänt paus med het choklad och där man kan njut av en våffla!  Legendariska Greta i Ängen var med i ett om inte flera TV- inslag, som Packat & Klart och När & Fjärran, och blev känt som ett genuint annorlunda ställe för vinterkul. För den som missade vem Greta i Ängen var, så öppnade hon våffelstugan, Rokkmakkstugan i Ängen i Gräsmark. Världens godaste våfflor med grädde och sylt! Kolla gärna in mer om pulkaåkning  Pulkaåkning i Sagolika Sunne

Vintertid på sjön Fryken

Det är tjock is på sjön Frykens just nu, ja rättare sagt - Övre Fryken, som den kallas norr om Sunne - och erbjuder både isfiske och ispromenader. Det är fullt av isfiskare och vandrare ute på isen vackra soliga kalla vinterdagar. Om det nappar? Ja, det brukar finns både abborre och Lake på kroken.

Vår sol och flyttfåglar

Vi längtar förstås på våren och värmande sol som kommer med bud om att sommaren snart är på väg. Flyttfåglarna börjar dyka upp i början av mars och luften fylls av deras rop, med gässen som kommer i flockar och tranorna dansar på fälten runt herrgården. Ja vad vi längtar!

Nils Holgersson

Nils Holgersson var pågen som flög över Sverige på Mårten gåskarl på sin färd med vildgässen ledda av ledargåsen  Akka från Kebnekajse Selma Lagerlöf skrev boken på uppdrag av skolan för landets skolbarn. Kanske fick hon inspiration av vårens vildgäss som ropandes flög över Mårbacka där hon bodde. Vi spanar efter vildgässen och undrar om vi kan få syn på en Nils Holgersson på någon av gässen. Vem vet, någon dag kanske vi får syn på en vildgås som Akka och med en påg som  Nils Holgersson på ryggen.