Sista minuten – erbjudande herrgårdsweekend

Det är inte för sent att komma iväg! En herrgårdsweekend på Ulvsby herrgård i Sunne, Värmland, är något alldeles extra. Kan du dessutom bestämma dig snabbt blir också priset mer prisvänligt än vanligt!

Det är något speciellt med våra svenska slott och herrgårdar. Förr var de slutna världar för enbart fint folk – idag finns möjlighet för många fler att leva det goda herrgårdslivet. Ulvsby herrgård ligger naturskönt med en trädgårdsallé som sluttar ner mot sjön Fryken. Platsen har en lång spännande historia som än idag gör sig påmind. 

Ulvsby herrgård är känd för sin hemtrevliga stämning. Här finns alla möjligheter att komma bort några dagar från vardag och stress. Alltid med god mat och dryck i centrum

Aktuella ankomstdatum för sista minuten

Sista minuten – erbjudandet bokas tidigast fem dagar innan ankomst och i mån av plats.  För dig som vill överraska med en guldkant i tillvaron här och nu!

4346:- Per person
2 nätter
Spara 483 kr per person
Det här ingår
 • Övernattning i dubbelrum Superior
 • Ulvsby herrgårds frukostbuffé med egna och lokala specialiteter
 • Mousserande vin på rummet
 • Trerättersmiddag
 • Fyrarätters herrgårdsmiddag andra kvällen
 • Entré till Drottning Kristinas badstuga
 • Badrock och tofflor
Läs mer
Relaterade erbjudanden
Från 4085:-
Fira midsommar på herrgård

Midsommar på Ulvsby herrgård, Sunne, mitt i Värmland är allt…

Från 4449:-
Vandra med hund paket

Vandra med hund! Härliga vandringsleder väntar…

Från 5695:-
Golfweekend i Värmland

Nästa golfresa går till Värmland och…

Herrgård med anor från förr

Här är historien levande i både verkligheten och i berättelserna. Varje rum har sin plats i historien och har fått namn som till exempel Drottning Kristina till författaren Selma Lagerlöf. Här vaknar du utvilad till sjöutsikt över Fryken och frukost med närproducerade smaker av Värmland.

Ulvsby herrgård är en av Sveriges äldsta väl bevarade herrgårdar som dåtidens kung och drottning la beslag på. Kanske lockade den vår Drottning Kristina på grund av den vackra placeringen vid sjön Fryken i Sunne. Eller så drogs hon hit eftersom Ulvsby herrgård redan på 1600-talet var känd för sin goda mat!

LÄS VIDARE

Restaurang med lokalsinne och världsvana

I vårt kök väljer vi lokala råvaror från bönder i Sunne och Värmland som värnar om både djur och miljö. Vår kökschef är vida känd för att bjuda på kulinariska matupplevelser med hög kreativitet och omsorg om de lokala råvarornas kvalitet och egenskaper. Ulvsby herrgårds 100-åriga mattradition både lever och utvecklas vidare in i framtiden. 

Herrgård vid sjön Fryken i Värmland, Sverige

Hotellet i herrgården ligger högt med fri utsikt över sjön Fryken, strax utanför sagolika Sunne mitt i Värmland. 

Herrgården har bra förbindelser till många stora städer i Sverige, som Stockholm och Göteborg, men också med Oslo i Norge. Väljer du att resa miljövänligt med tåg ligger Ulvsby herrgård bara 15 minuter från Sunne tågstation. Närmsta flygplats är Karlstad Airport med transfer på endast 45 minuter.

Till Sunne i Värmland med tåg eller egen bil

Luta dig tillbaka på tåget eller ta bilen. Resan till Ulvsby herrgård i Sunne, Sverige, går fortare än du tror. Naturen utanför fönstret blir allt mer sagolik ju närmare du kommer. Snart skymtar du herrgården där den allékantade vägen leder fram till avkoppling och egen tid med dig själv, en vän eller partner.

Avstånd:

 • Oslo 2 1/2 tim med bil
 • Kongsvinger 1 1/2 tim med bil
 • Köpenhamn 7,5 tim (tåg via Göteborg)
 • Arvika 45 min med bil
 • Karlstad 50 min med bil
 • Stockholm city 3 1/2 tim (tåg via Karlstad/Kil)
 • Göteborg 3 tim (tåg via Kil)
 • Örebro 2 tim med bil

Om du anländer med tåg ser vi till att du blir upphämtad vid tågstationen i Sunne. Resan vidare till Ulvsby herrgård tar bara tio minuter!

Ulvsby herrgård – perfekt för dig som är aktiv

Ulvsby herrgård har ett perfekt läge mitt i Värmland. Här kan du ha din bas för några dagars vandring, sköna golfrundor på Sunne GK och andra banor i vår närhet eller när du vill upptäcka mer av Värmlands konst och kultur.

Vandra i vildmark och genom kulturlandskap

Allt fler vill vandra! Skogarna kring Sunne myllrar av vandringsleder och stigar, skapade av de människor som trampat dem under många hundra år på väg till kyrkor, marknader, grannbyar eller drömmen om Amerika. Här finns tre certifierade Värmlandsleder. Och massor av andra vandringsleder som var och en bär på sin egen berättelse. 

Golf på natursköna banor kring Fryken

Sunne GK är en skogs- och parkbana med 18 hål som sluttar ned mot sjön Fryken. Alla hål har sjöutsikt. Banan bjuder på utmaningar även för den mest erfarna spelaren. Förutom den vackra banan finns är övnings-green och driving range (tre hål att öva på samt bunker). 

Här är några fler rekommendationer då du vill tillbringa mer tid på banan än i bilen: Uddeholms GK (45 min), Kils GK (40 min), Arvika GK (45 min), Billerud GK (45 min) och Bryngfjordens Golfklubb (50 min). 

Konst- och kulturrundor i Värmland

Ulvsby herrgård är ett andra hem för den som uppskattar konst och kultur. Värmland är konstnärernas, konsthantverkarnas och författarnas landskap. Hit vallfärdar likasinnade gäster året runt. Utforska gallerier, konsthallar, museum och evenemang med kulturen i centrum. 

Västanå teater mindre än 15 minuter från Ulvsby herrgård ger föreställningar i Berättarladan, Rottneros Park, både kring jul och hela sommaren.