Unna någon du tycker om lite herrgårdslyx i Värmland!

Ta en paus från vardagen och bli lite bortskämd med det lyxiga livet på Ulvsby herrgård. Vid sjön Frykens i Sagolika Sunne mitt i Värmland. Unna er en stund med avkoppling, god mat och dryck och låt oss få passa upp och se till att ni har det riktigt bra! Kom och checka in till ett lyxigt dygn eller två!

Välkommen till avkopplande herrgårdslyx i Sunne mitt i Värmland.  Ta ett litet avbrott i vardagen med det bästa som finns - tid tillsammans på tu man hand. Och med allt det lilla extra. Champagne, god mat och goda viner! Det ger energi till att leva livet! 

Herrgårdslyx på herrgård i Värmland

När ni checkat in väntar tid till att bara vara och ta det lugnt. Det är skönt att få hämta kraft i att göra ingenting men längtar man efter att röra på sig så väntar Sunnes alla vandringleder med avkopplande vandring. Gå lugnt och strosa utmed en sjö eller två eller välj en vandringsled där man får ta i lite extra. Här finns det något för alla och du kan läs mer om vandring  vandringsområdet Gräsmark i Sagolika Sunne https://ulvsbyherrgard.se/se-gora/vandring-i-grasmark/

Värmlands minsta Spa

Ta på badrocken och koppla av i herrgårdens badstuga. I Drottning Kristinas badstuga finns både örtbastu och finsk bastu. Samt varma bad i djupa lyxiga kopparbadkar.  

Restaurang med lokala råvaror

Njut av god mat och dryck. I köket använder vi oss av lokala råvaror från producenter som arbetar med varsamhet och omtanke om djur och natur. Vi följer säsongernas växlingar året runt och menyerna kan växla från dag till annan. Bara det allra bästa är gott nog! 

 

 

4290:- Per person
15% rabatt i november och januari 1 natt/nätter
Det här ingår
 • Övernattning i Juniorsvit
 • Herrgårdsfrukost på buffé med egna och lokala specialiteter
 • Champagne på rummet
 • Herrgårdsmiddag 4-rätter
 • Vinpaket med utvalda viner
 • Entré och spa-kit till Drottning Kristinas badstuga
 • Badrock och tofflor under vistelsen
 • Gratis parkering
 • Tillgång till laddning el-bil (avgift)
Kontakta oss för bokning 0565 140 10
Läs mer
Alla erbjudanden
Från 4990:-
Herrgårdsweekend

Det är något speciellt med våra svenska slott och herrgårdar.…

Från 4085:-
Fira midsommar på herrgård

Midsommar på Ulvsby herrgård, Sunne, mitt…

Från 3995:-
Vandring med hund paket

Vandra med hund! Härliga vandringsleder väntar…

Från 2435:-
Romantisk weekend på herrgård

Fira alla hjärtans dag året runt…

Boka en billig romantisk herrgårdsweekend 

Det är lite lugnare här på herrgården i januari och november. Och Billigare

Passa på och boka herrgårdslyx när den är billig. Samma fina herrgård men i en lugnare tid när vi har lite extra tid att skämma bort er.  Checka in till avkoppling med god mat och dryck och det finaste som finns – tid tillsammans.

Passar fint när man vill hämta andan i vardagen eller när kompisgänget ska fira bästa vännens födelsedag. Eller när mormor eller farmor vill ta med hela familjen och fira födelsedagen. Det blir kalas för stora som små där allt finns med

 • Boende på herrgård
 • 1 glas champagne
 • 3-rätters middag
 • Vinpaket med utvalda viner
 • Drottning Kristinas badstuga – Värmlands minsta Spa
LÄS VIDARE

15% rabatt i november 2023. Boka redan nu!

Lys upp mörka november med en romantisk weekend! Hösten är en romantiskt vacker tid i Värmland. Naturens mjuka färger ger ett romantiskt skimmer kring sjön Fryken. 

Vandra på fina Värmlandsleder som finns inte långt från herrgården. Njut av höstens klara väder på tu man hand. En fika med hembakat smakar fint i solskenet.

När ni är tillbaka väntar Drottning Kristinas badstuga. Där finns både finsk bastu, örtbastu och lyxiga kopparbadkar stora nog att rymma två. 

Kvällen börjar med kall bubblande champagne och fortsätter med middag. Njut av god mat och viner som serveras vid ett vackert dukat bord. Koppla sen av vid den sprakande brasan i herrgårdens salonger.

15 % rabatt i januari 2024

Midvintertid i Värmland är en vacker tid. Med vintervitt landskap runt hela herrgården. Om Kung Bore är på besök…

Njut av tid i Drottning Kristinas badstuga. Vi har finsk bastu, örtbastu och djupa, lyxiga kopparbadkar. Badsaltet kommer direkt från Döda Havet!

Njut av en god middag och goda viner vid ett vackert dukat bord. I herrgårdens salong sprakar en vedbrasa när ni är mätta och belåtna. Njut av lite egen tid tillsammans och bara känn hur energin återvänder. 

Boka erbjudandet som en julklapp med tid för avkoppling och bara vara!

Om Fryken enligt Sven-Ingvars 

Ulvsby herrgård ligger i Värmland, ett av Sveriges kanske mest speciella landskap. I alla fall om man får tro berättarna här i Värmland. Bland annat Gustaf Frödings diktande och Sven-Ingvars Söta Fröken Fräken utspelar sig i trakterna. 

Just Ulvsby herrgård är en av alla de fina platserna i Selma Lagerlöfs berättelser, som Gösta Berlings saga. Och det var här på herrgården som Länsmans Scharling firade sin berömda födelsedagsfest.

Selma fick nobelpriset, om första svensk, i litteratur 1909 för romanen Gösta Berlings saga. Passa på och ta en tur på tu man hand och besök Selma Lagerlöfs hem Mårbacka. 

Följ med på en guidad visning i det vackra huset. Och hör berättelsen om en spännande person. Om författarskapet. Om arbetet med att förbättra världen. Och det romantiska livet med först Sophie Elkan och sen Valborg Olander. Läs mer här https://ulvsbyherrgard.se/se-gora/marbacka/