Kronohäktet

Herrgårdsflygeln Kronohäktet

Herrgårdens senaste byggnad är från 2018 – med nya vackra hotellrum och sviter i Värmländsk stil. Byggd på samma plats som det gamla Kronohäktet som fanns kvar här från den tid då Sunnes kronolänsman bodde på Ulvsby herrgård.

Här kan du checka in i Selma Lagerlöfs eller Drottning Kristinas svit eller Gösta Berlings hotellrum.  Grevinnan Märta, Greve Henrik, Marianne Sinclaire och Unga Grevinnan har också fått hotellrum uppkallade efter sig.  Och fler därtill. På varje hotellrum berättar vi kort om personen som vi haft i tankarna. 

Alla hotellrum har sjöutsikt över Fryken och sviterna har egen privat balkong mot sjön. Rummen är utrustade med sköna kontinentalsängar, bekväma sittmöbler, TV med bra kanalutbud och lampor för både för avkoppling och läsning. Det finns vattenkokare, kaffe och te för en kopp i kvällning eller tidig morgonstund. I taket tronar kristallkronor i takrosetter och på golvet finns vackra mattor. Just så som det ska vara på en herrgård i Sunne Värmland.

Badrummen har varmt sandstensfärgat kakel och klinkers, och med golvvärme. Handfatet är nedsänkt i bänkskiva av den allra finaste bohusgraniten. Dusch och kranar är i klassisk stil. Duschtvål, schampo och conditioner är svenska, certifierade, ekologiska, vegan naturprodukter från Dharmazone.  Självklart finns det mjuka badrockar, tofflor och hårfön.

När du har checkat in i Kronohäktet har du tillgång till Drottning Kristinas badstuga. Här njuter du av lugn, ro och avkoppling med olika sorters bastu, bad i lyxigt djupa kopparbadkar, bekväma fåtöljer och en vidunderlig utsikt över sjön Fryken och det omgivande odlingslandskapet. Här råder lugn, tystnad och stillhet. (Och inte en hantel så långt ögat når!)

I foajén finns en sittmöbel under det pampiga porträtter av Selma Lagerlöf som ung, och på andra våning finns ett stort skrivbord för dig som vill varva avkoppling med jobb.

Det nya kronohäktet är format efter inspiration av herrgårdens historia, den verkliga och den litterära. Hotellflygeln är byggd av Sunnes byggare och hantverksfolk som arbetar med lokalsinne och stor hantverksskicklighet. 

Hela byggnaden är skapad och byggd på ett hållbart sätt. Varje rum är uppkallad efter en person i vår historia, verklig eller fiktiv och som inspirerat till inredningen. Formgivning och inredning är skapad av konstnären och scenograf Lena Maria Stigsdotter. 

Så välkommen att checka in i Selma Lagerlöfs eller Drottning Kristinas svit eller Gösta Berlings rum. Grevinnan Märta, Greve Henrik, Marianne Sinclaire och Unga Grevinnan har också fått rum. 

Selma Lagerlöf skrev om länsman Scharling i romanen Gösta Berlings saga. Nya Kronohäktet erbjuder flera olika typer av bekvämt boende. 

"Genuint, mysigt, harmoniskt och lyxigt. Så upplever jag Ulvsby Herrgård!"
Robin D
"Glittrande boende, god mat och supertrevlig personal"
Pär
"Trevlig personal. Fint och välstädat rum med bekväma sängar!"
Eva Wesén