Maria vildhjärta konstutställning

Maria Westerberg, vildhjärta, konstnär, författare och krönikör, ställer ut bilder på Ulvsby herrgård under sommaren 2023. Utställningen pågår tom 1 januari 2024

Maria vildhjärta konstutställning

Välkommen att möta konstnären Maria Westerberg på Ulvsby herrgård 

” Jag fortsätter mitt samlande av skärvor av svunna skogar och spillror av allvar och lek. Och jag försöker foga samman dessa splittrade fragment och flyktiga spår till en ny och annan helhet. I över tjugo år har jag gjort det med pinnar, med språket och mig själv. På Ulvsby herrgård denna sommar visar jag samma gamla letande, väljande och skattsamlande metodik som alltid fast denna gång har jag valt att botanisera runt i litterära verk. Resultatet har blivit en mängd boksidor där jag målat fram orden ur meningarna, lyft fram det krokvuxna språket ur en sammanhängande text och försökt finna det sköna i skönlitteraturen. Det har varit en särskilt roande språkövning med oväntade resultat där den största lärdomen varit att dikten kan finnas precis överallt om man låter den komma utifrån.”

/Maria Westerberg

Poeten Bengt Berg om Maria Westerberg
Med sina pinnfigurer, i böcker och krönikor har hon tagit ställning för skogens rätt att vara skog. Hennes arbete är ett svar på trädens och det övriga växandets frågor. Eller som en replik till sina meningsmotståndare som i skogen enbart ser tillväxt eller andra mätbara värden. Skogen finns också mellan träden, under dem och ovanför. Skogen finns till och med långt bortom de marker där den har sina rötter, nämligen i oss levande varelser - som en känsla en tillhörighet.”

 


Utställningen pågår fram till den 1 januari.

Öppet tisdag - fredag 10-16 Lördag 14 - 20 Söndag 9- 12.
Möt konstnären Maria vildhjärta Westerberg som för första gången visar bilder.

Pinnpoeten Maria vildhjärta konstutställning
Nu lägger pinnar Maria vildhjärta pinnarna åt sidan och vänder blad
Maria vildhjärta Westerberg har under åren berört med sin pinnpoetisk konst, hämtad i och ur skogen. Pinnpoesin har blivit till 3 böcker, som är utgivna av Heidruns Förlag i Torsby. Heidruns Förlag Nu visar hon för första gången bildkonst. "Vi är gladstolta över att få välkomna Maria och hennes bildkonst till Ulvsby herrgård", säger Lena-Maria Stigsdotter, kulturansvarig på Ulvsby herrgård.