Fira påsk hos oss på Ulvsby herrgård i Sunne Värmland

Vårsolen värmer och både vårblommor och kärleken till livet spirar! Snart är det påsk och Övre Frykens konstrunda väntar runt hörnet, då alla konstnärer runt Fryken öppnar och bjuder in till sina ateljéer. Här på Ulvsby firar vi herrgårdspåsk med god mat, konstutställningar och jazzkonserter som får salongstaket att lyfta. Välkommen till en härlig herrgårdspåsk i Sunne Värmland, du också!

Vår och påsk på herrgården!

Våren närmar sig sakta och det känns som att vänta på en gammal kär vän. Solen värmer och snödropparna tittar fram i rabatterna på solsidan av herrgården. Och vi njuter av kaffe och solsken och drömmer om sommaren. Men först är det påsk och Övre Frykens Konstrunda - som vi har väntat och längtat!

Fira påsk på herrgård

Påsk är massa god mat förutom konst och musik. Hela herrgården  är vackert påskdekorerad och i köket lagas det sill och annat gott till påsk. Boka ett av våra förmånliga påskpaket och fira en herrgårdspåsk på landet. Vid sjön Fryken i Sunne mitt i Värmland!

Övre Frykens konstrunda

Vi är gladstolta över att Lena Maria Stigsdotter, som ansvarar för all kultur här på Ulvsby, alltid lyckas engagera så skickliga konstnärer. I år välkomnar vi

Lena Skoglund

Visar måleri i akryl, akvarell, pastellkritor och keramik. Lena kommer från Halmstad där hon har sin ateljé och är med på Övre Frykens Konstrunda för första gången.  Här är ett konstnärskap där idéer leder in på nya banor och blir till ett gränslöst skapande – där allt är möjligt i spännande möten mellan uttryck och teknik.

Evalena Jönsson Lunde

Kommer att visa sina vackra, ljuvligt underbara skulpturer som både roar och berör. Evalena är en skicklig maskör som också är en del av Västanå Teater. Vi är gladstolta över att Evalena finns med på påskens konstrunda.

Elisabeth och Olle Orrö

Fotokonst när den kanske är som bäst.  Olle har fotat under många år och är en mycket uppskattad och efterfrågad utställare. Elisabeths foto är sinnligt och berörande. Båda väldigt skickliga och vi är glada över att de vill gästa oss.

Carolina Levén

Visar färgstarkt måleri där damer är i centrum. Carolina är här för tredje året i rad och många har önskat att hon ska komma tillbaka till oss i år igen. Självklart!

Mia Wallin

Måleri som berör med sin både finstämda och kraftfulla stil. I år kommer hon även att visa keramik. Mia kommer att ställa ut i herrgårdens bibliotek på andra våning. Konsten breder ut sig på herrgården. Härligt och spännande, tycker vi!

Jazzkonsert med Lars Larsson med vänner - Easter Bandet 

Äntligen! Som vi har längtat - och nu är det dags att få njuta jazzmusik på påskens konserter.
Lars Larsson är en god vän som är jazzmusiker. Han och hans vänner kommer till oss varje påsk och spelar så taket lyfter i herrgårdens salong. De är ett kompisgäng med alla de bästa musikerna - hör här; förutom Lars Larsson själv så kommer Niclas Rydh, David Bäck, och Edward Olsson. På långfredag och påskafton är det konsert i herrgårdssalongen klockan 16. Och en hel del däremellan - både tidigt och sent!

Välkommen till en riktigt härlig herrgårdspåsk!

Varma hälsningar från Marianne och herrgårdsgänget på Ulvsby herrgård!