Fira påsk hos oss på Ulvsby herrgård i Sunne Värmland

Vårsolen värmer och både vårblommor och kärleken till livet spirar! Snart är det påsk och Övre Frykens konstrunda väntar runt hörnet, då alla konstnärer runt Fryken öppnar och bjuder in till sina ateljéer. Här på Ulvsby firar vi herrgårdspåsk med god mat, konstutställningar och jazzkonserter som får salongstaket att lyfta. Välkommen till en härlig herrgårdspåsk i Sunne Värmland, du också!

Vår och påsk på herrgården!

Våren närmar sig sakta och det känns som att vänta på en gammal kär vän. Solen värmer och snödropparna tittar fram i rabatterna på solsidan av herrgården. Och vi njuter av kaffe och solsken och drömmer om sommaren. Men först är det påsk och Övre Frykens Konstrunda - som vi har väntat och längtat!

Fira påsk på herrgård

Påsk är massa god mat förutom konst och musik. Hela herrgården  är vackert påskdekorerad och i köket lagas det sill och annat gott till påsk. Boka ett av våra förmånliga påskpaket och fira en herrgårdspåsk på landet. Vid sjön Fryken i Sunne mitt i Värmland!

Övre Frykens konstrunda

Vi är gladstolta över att Lena Maria Stigsdotter, som ansvarar för all kultur här på Ulvsby, alltid lyckas engagera så skickliga konstnärer. I år välkomnar vi

Mikael Wahrby

Mikael är känd som en mästerlig skildrare av ljus och skugga, ofta i svartvita, detaljrika etsningar. Det är tingen och rummen han lyfter fram, för att ge dem eget liv. Ofta genom dramatisk ljussättning och raffinerade skuggmönster.  Han tilldelades Nils G. Stenqvists minnesfonds stipendium år 2014 för sin ”kärlek till kopparplåtens möjligheter” och sin ”kärlek till motiven, såväl som till hantverket i sig självt.”

Mikael Wahrby är något av en institution inom svensk grafik. Han utexaminerades 1977 från Kungliga konsthögskolan och har sedan dess arbetat med detta sitt specialområde, varav 10 år som lektor vid den skola där han själv en gång studerade. Här på Ulvsby herrgård visar Mikael etsningar där alla verk varit representerade på Liljevalchs vårsalong.

Evalena Jönsson Lunde

Kommer att visa sina vackra, ljuvligt underbara skulpturer som både roar och berör. Evalena är en skicklig maskör som också är en del av Västanå Teater. Vi är gladstolta över att Evalena finns med på påskens konstrunda.

Carolina Levén

Visar färgstarkt blomstrande måleri.  Carolina är återkommande och kär utställare och många har önskat att hon ska komma tillbaka till oss i år igen. Självklart frågade vi - och fick ja! Vilken tur!

Lena-Maria Stigsdotter

I år har vi glädjen att även få uppleva Lena-Marias konstnärskap. Vanligtvis är hon i kulisserna och ser till att konstnärer har det bra och kommer rätt här på Ulvsby, i sitt arbete som ansvarig för konst och kulturverksamheten. I år visar hon måleri och blandteknik i herrgårdens salonger. Känslosamt, kraftfullt och humoristiskt - och egensinnigt och berörande.

Jazzkonsert Easterbandet Cobra Park

Äntligen! Som vi har längtat - och nu är det dags att få njuta jazzmusik på påskens konserter.
Lars Larsson är en god vän som är jazzmusiker. Han och hans vänner kommer till oss varje påsk och spelar så taket lyfter i herrgårdens salong. De är ett kompisgäng med alla de bästa musikerna - hör här; förutom Lars Larsson själv så kommer Niclas Rydh, David Bäck, Per Arne Pettersson och Edward Olsson. På långfredag och påskafton är det konsert i herrgårdssalongen klockan 16. Och en hel del däremellan - både tidigt och sent!

Välkommen till en riktigt härlig herrgårdspåsk!

Varma hälsningar från Marianne och herrgårdsgänget på Ulvsby herrgård!