Vintertid på herrgården!

Vintertid är vinterlov, skidåkning, snöskovandring och åka pulka i Ängen i Gräsmark. Klassiskt vinterparadis med Rokkmakkstugan som serverar de allra godaste våfflor. Vintertid är tid att samlas framför brasan i sällskap med spännande berättelser.

Vintertid

Det vilar ett lugn i trakten runt herrgården och kring sjön Fryken. Herrgård, flyglar och trädgård är inbäddade i vit fluffig snö, - när kung Bore är på gott humör :). En bit bort på det stora berget är det inte fullt så lugnt. Där är det full fart i backarna i Ski Sunne med alla som njuter av skidåkning hela dagar - och kvällar!

Vi är många med härliga skidminnen från skoltiden då bussen rullade iväg från Göteborg till Ski Sunne, mitt i Värmland. Och många, många återvänder för att njuta av några dagars härlig skidåkning, solig avkoppling i en snödriva och sen hem till oss på Ulvsby för att mjuka upp stela muskler i ett hett bad i ett kopparkar eller en stund i örtbastun. Eukalyptus är välgörande!

Vinterlov med avkoppling i Sunne

Sagolika Sunne erbjuder inte bara skidåkning vintertid. Här är ett paradis för alla vinteraktiviteter - Någon som minns Greta i Ängen?! Det fanns en tid då Tripadvisor inte fanns - någon som minns TV-programmen När och Fjärran eller Packat och Klart! Då bänkade man sig framför TV, och blev inspirerad till olika mer eller mindre exotiska resmål. Någon som kommer ihåg?!

Greta i Ängen Rokkmakkstugan

Greta i Ängen var med i ett om inte flera inslag, som ett genuint annorlunda ställe för vinterkul. För den som missade vem Greta i Ängen var, så hade hon våffelstugan, Rokkmakkstugan,i Ängen i Gräsmark. Världens godaste våfflor med grädde och sylt - och minns jag rätt så kostade en våffla 8 kr styck.

Ängen  Gräsmark

Idag är Ängen i Gräsmark ett vinterparadis med pulkabacke, skidspår och härlig snöskovandring. På Ängssjön plogas det isbanor för skridskoåkning när isen ligger säkert tjock. Våffelstugan som heter Rokkmakkstugan erbjuder en välförtjänt paus med het choklad och kanske en våffla! Kolla gärna in öppettider på deras hemsida

Isfiske på sjön Fryken

Vi väntar och längtar efter att sjön Fryken, ja rättare sagt - Övre Fryken, som den kallas norr om Sunne - ska lägga sig och bilda tjock fin is för både isfiske och ispromenader. Det är fullt av isfiskare och vandrare ute på isen vackra soliga kalla vinterdagar. Om det nappar? Ja, det brukar finns både abborre och Lake på kroken.

Testa att laga stuvad Lake - det är gott! Men bara på vintern. En riktig delikatess och mig veterligen den enda torskfisken som lever i sötvatten.

Stuvad Lake - en vinterfavorit till middagen

Fiska upp en Lake, rensa och flå den sen och dela i bitar, ca 100 gram per bit.
(Agna rejält så kanske du får en stor fisk som räcker till många. Borra ett stort hål i isen så du får upp den - tänk om det kommer en bjässe på ett kg. Då vill man inte fastna med fisken!)