Njut av midvinter på Ulvsby Herrgård

Njut av vinterdagar lite extra och bo på herrgård i Sunne Värmland. Boka en herrgårdsvistelse med allt det godaste och njut av livet på landet!

Ulvsby herrgård ligger naturskönt med en trädgårdsallé som sluttar ner mot sjön Fryken. Platsen har en lång spännande historia som än idag gör sig påmind.

Ulvsby herrgård är känd för sin hemtrevliga stämning. Här finns alla möjligheter att komma bort några dagar från vardag och stress. Alltid med god mat och dryck i centrum.

Herrgårdsvinter

Herrgårdspaketet med allt det goda - champagne, god mat, utvalda viner och entré till Drottning Kristinas badstuga, bokar du bekvämt hos oss. Sen kommer du hit och bara njuter!

Övernatta i romantiskt kavaljersrum. Här är inte en vinkel är rät och vår Karin har renoverat ömsint med återbruk, vackra färger och inredning som lutar åt engelskt lantlig stil blandat med svensk bondromantik. Fast ett av rummen är mer stramt i gråa toner och vi tänker på tiden då byggnaden var ung på 1800-talet.

Bo i superiorrum i vårt senaste hur Kronohäktet. Byggt 2018 och inrett med inspiration från personer från svunna tider. Selma Lagerlöfs Gösta Berling, Unga Grevinnan och Grevinnan Märta är några som inspirerat i färg och form. Och självklart Selma själv! 

Välkommen att avnjuta av livet på landet under vintern!

 

Alla paketerbjudanden som bokas kan fritt ombokas till samma värde.

2010:- Per person
1 natt
Gäller perioden 2 okt - 29 feb
Det här ingår:
 • Övernattning i dubbelrum
 • Ulvsby herrgårds frukostbuffé
 • Trerätters Herrgårdsmiddag
 • 1 glas champagne innan middag
 • Vinpaket med utvalda viner
 • Tillgång till Drottning Kristinas badstuga
 • Badrock på rummet
Läs mer
Relaterade erbjudanden
Från 5595:-
Fira nyår på herrgård

Fira nyår på herrgård i Sunne, Värmland. Här firar du…

Från 2990:-
Västanå Teater I domarens skepnad

Västanå Teater berättar om en häxprocess…

Från 1495:-
På väg till fjällen-paket

Det är något speciellt med fjällsemester…

Bekvämt boende på herrgårdshotell

Riktigt lyxigt och romantiskt, eller bekvämt i markplan. På Ulvsby herrgård väljer du mellan flera olika typer av boende. 

Ulvsby herrgårds hotellrum finns i:

 • Kronohäktet med 13 nybyggda hotellrum med sjöutsikt varav två juniorsviter. Privat balkong, utvald inredning och utsikt över sjön Fryken. 
 • Länsmansflygeln med 17 nyligen renoverade hotellrum i markplan. Flera av rummen har uteplats i söderläge och kvällssol.
 • Kavaljersflygeln, herrgårdens gamla ombyggda sädesmagasin, med 6 nyrenoverade hotellrum på andra våningen. Charmigt och personligt inredda med möbler från förr.

Alla rum har badrum med dusch och wc, TV och Wifi. Din hund är välkommen i några av rummen i Länsmansflygeln som också har uteplats.

Bilderna på sidan visar superiorrum och juniorsvit.

LÄS VIDARE

Till Sunne i Värmland med tåg eller egen bil

Luta dig tillbaka på tåget eller ta bilen. Resan till Ulvsby herrgård i Sunne, Sverige, går fortare än du tror. Naturen utanför fönstret blir allt mer sagolik ju närmare du kommer. Snart skymtar du herrgården där den allékantade vägen leder fram till avkoppling och egen tid med dig själv, en vän eller partner.

Avstånd:

 • Oslo 2 1/2 tim med bil
 • Kongsvinger 1 1/2 tim med bil
 • Köpenhamn 7,5 tim (tåg via Göteborg)
 • Arvika 45 min med bil
 • Karlstad 50 min med bil
 • Stockholm city 3 1/2 tim (tåg via Karlstad/Kil)
 • Göteborg 3 tim (tåg via Kil)
 • Örebro 2 tim med bil

Om du anländer med tåg ser vi till att du blir upphämtad vid tågstationen i Sunne. Resan vidare till Ulvsby herrgård tar bara tio minuter!

Ulvsby herrgård – perfekt för dig som är aktiv

Ulvsby herrgård har ett perfekt läge mitt i Värmland. Här kan du ha din bas för några dagars vandring, sköna golfrundor på Sunne GK och andra banor i vår närhet eller när du vill upptäcka mer av Värmlands konst och kultur.

Vandra i vildmark och genom kulturlandskap

Allt fler vill vandra! Skogarna kring Sunne myllrar av vandringsleder och stigar, skapade av de människor som trampat dem under många hundra år på väg till kyrkor, marknader, grannbyar eller drömmen om Amerika. Här finns tre certifierade Värmlandsleder. Och massor av andra vandringsleder som var och en bär på sin egen berättelse. 

Läs mer om Vandringspaket

Golf på natursköna banor kring Fryken

Sunne GK är en skogs- och parkbana med 18 hål som sluttar ned mot sjön Fryken. Alla hål har sjöutsikt. Banan bjuder på utmaningar även för den mest erfarna spelaren. Förutom den vackra banan finns är övnings-green och driving range (tre hål att öva på samt bunker). 

Här är några fler rekommendationer då du vill tillbringa mer tid på banan än i bilen: Uddeholms GK (45 min), Kils GK (40 min), Arvika GK (45 min), Billerud GK (45 min) och Bryngfjordens Golfklubb (50 min).

Läs mer om Golfpaket

Konst- och kulturrundor i Värmland

Ulvsby herrgård är ett andra hem för den som uppskattar konst och kultur. Värmland är konstnärernas, konsthantverkarnas och författarnas landskap. Hit vallfärdar likasinnade gäster året runt. Utforska gallerier, konsthallar, museum och evenemang med kulturen i centrum. 

Västanå teater bara 15 minuter från Ulvsby herrgård ger föreställningar i Berättarladan, Rottneros Park, både kring jul och hela sommaren.

Läs mer om Teaterpaket