Upplev Fryken

Upplev Fryken och de små kyrkbyarna som finns runt sjön Fryken. Sommar som vinter - ja, året om finns det intressanta och avkopplande upplevelser. Njut av fina vandringar i skogarna runt Fryken. Upplev intressant kultur och besök konstnärer i deras ateljéer runt Fryken. Upplev Fryken!

Ulvsby herrgård ligger naturskönt vid sjön Fryken med en trädgårdsallé som sluttar ner mot Fryken. Platsen har en lång spännande historia som än idag gör sig påmind. Här är man känd för sin hemtrevliga stämning. Här finns alla möjligheter att komma bort några dagar från vardag och stress för att njuta av  med god mat och dryck. 

Upplev Fryken

Det finns så mycket att uppleva runt Fryken, som till exempel att vandra på vandringsleder som löper i skogarna kring Fryken. Stanna till och njut av utsikten över skog, sjö och land. Här finns tips på härliga vandringar: Vandra och upplev Fryken

Upplev Fryken från Tossebergsklätten som Nils Holgersson

Tossebergsklätten är ett populärt utflyktsmål när man vill upplev Fryken. Här får man Nils Holgersson känsla och tanken att man sitter på Mårten Gåskarl och flyger över Värmland i sällskap med vildgåsen Akka och hennes flock.  Tossebergsklätten finns ca 15 minuter från Ulvsby herrgård. Läs mer här om Tossebergsklätten

Extra billigt att bo på herrgård under senhösten och i januari

Vissa perioder är det lugnare här på Ulvsby herrgård. Passa på att boka ett par dagar med avkopplande herrgårdsliv när vi kan erbjuda ett extra förmånligt pris under november och januari. Då får du 5 % rabatt på herrgårdsweekend med två övernattningar, fredag-söndag.

 

Text here

4990:- Per person
2 nätter
5 % rabatt i november & januari
Det här ingår
 • Övernattning i dubbelrum Superior
 • Ulvsby herrgårds frukostbuffé
 • Mousserande vin på rummet
 • Trerätters Gårdsmiddag
 • Fyrarätters Herrgårdsmiddag
 • Tid i Drottning Kristinas badstuga
 • Badrock att ta med hem
Läs mer
Relaterade erbjudanden
Populär
Fira påsk på herrgård

En påskhelg på Ulvsby herrgård är det bästa sättet att…

Populär
Västanå Teater I domarens skepnad

Västanå Teater berättar om en häxprocess i den värmländska finnbygden.…

Populär
Golfpaket Värmland

Nästa golfresa går till Värmland och Ulvsby herrgård!

Populär
Vandringspaket

Visst längtar du redan efter nästa sköna vandring? Dra på…

 • bed
  Övernattning 2 nätter
 • restaurant
  Frukost, smörgåspaket & middag
 • check
  Kartor och vandringsinformation

Bekvämt boende på herrgårdshotell

Riktigt lyxigt och romantiskt, eller bekvämt i markplan. På Ulvsby herrgård väljer du mellan flera olika typer av boende. 

Ulvsby herrgårds hotellrum finns i:

 • Kronohäktet med 13 nybyggda hotellrum med sjöutsikt varav två juniorsviter. Privat balkong, utvald inredning och utsikt över sjön Fryken. 
 • Länsmansflygeln med 17 nyligen renoverade hotellrum i markplan. Flera av rummen har uteplats i söderläge och kvällssol.
 • Kavaljersflygeln, herrgårdens gamla ombyggda sädesmagasin, med 6 nyrenoverade hotellrum på andra våningen. Charmigt och personligt inredda med möbler från förr.

Alla rum har badrum med dusch och wc, TV och Wifi. Din hund är välkommen i några av rummen i Länsmansflygeln som också har uteplats.

Bilderna på sidan visar superiorrum och juniorsvit.

LÄS VIDARE

Till Sunne i Värmland med tåg eller egen bil

Luta dig tillbaka på tåget eller ta bilen. Resan till Ulvsby herrgård i Sunne, Sverige, går fortare än du tror. Naturen utanför fönstret blir allt mer sagolik ju närmare du kommer. Snart skymtar du herrgården där den allékantade vägen leder fram till avkoppling och egen tid med dig själv, en vän eller partner.

Avstånd:

 • Oslo 2 1/2 tim med bil
 • Kongsvinger 1 1/2 tim med bil
 • Köpenhamn 7,5 tim (tåg via Göteborg)
 • Arvika 45 min med bil
 • Karlstad 50 min med bil
 • Stockholm city 3 1/2 tim (tåg via Karlstad/Kil)
 • Göteborg 3 tim (tåg via Kil)
 • Örebro 2 tim med bil

Om du anländer med tåg ser vi till att du blir upphämtad vid tågstationen i Sunne. Resan vidare till Ulvsby herrgård tar bara tio minuter!

Ulvsby herrgård – perfekt för dig som är aktiv

Ulvsby herrgård har ett perfekt läge mitt i Värmland. Här kan du ha din bas för några dagars vandring, sköna golfrundor på Sunne GK och andra banor i vår närhet eller när du vill upptäcka mer av Värmlands konst och kultur.

Vandra i vildmark och genom kulturlandskap

Allt fler vill vandra! Skogarna kring Sunne myllrar av vandringsleder och stigar, skapade av de människor som trampat dem under många hundra år på väg till kyrkor, marknader, grannbyar eller drömmen om Amerika. Här finns tre certifierade Värmlandsleder. Och massor av andra vandringsleder som var och en bär på sin egen berättelse. 

Läs mer om Vandringspaket

Golf på natursköna banor kring Fryken

Sunne GK är en skogs- och parkbana med 18 hål som sluttar ned mot sjön Fryken. Alla hål har sjöutsikt. Banan bjuder på utmaningar även för den mest erfarna spelaren. Förutom den vackra banan finns är övnings-green och driving range (tre hål att öva på samt bunker). 

Här är några fler rekommendationer då du vill tillbringa mer tid på banan än i bilen: Uddeholms GK (45 min), Kils GK (40 min), Arvika GK (45 min), Billerud GK (45 min) och Bryngfjordens Golfklubb (50 min).

Läs mer om Golfpaket

Konst- och kulturrundor i Värmland

Ulvsby herrgård är ett andra hem för den som uppskattar konst och kultur. Värmland är konstnärernas, konsthantverkarnas och författarnas landskap. Hit vallfärdar likasinnade gäster året runt. Utforska gallerier, konsthallar, museum och evenemang med kulturen i centrum. 

Västanå teater bara 15 minuter från Ulvsby herrgård ger föreställningar i Berättarladan, Rottneros Park, både kring jul och hela sommaren.

Läs mer om Teaterpaket